20 januari 2007

Den där om att sjunga milda sånger

Jaha, då är alla roliga böcker utlästa igen och jag har blivit lite sådär lagom besviken på Gavaldas nyare. Och som vanligt faller jag för underbara titlar, såsom "Nu vill jag sjunga dig milda sånger". Jag skulle aldrig kunna skriva en bok. Jag skulle ha för mycket ångest över titelvalet.

Och att lägga ner ettusenfyrahundraplus på kurslitteratur känns halvkul om man inte får köpa lite roligare böcker med.

I önskelistan ligger Nina Hemmingsson och Herman Lindqvist, men javetint...

Tips! Snälla, söta?

19 kommentarer:

storey sa...

Om du inte redan läst dem, så borde du ge Damernas Detektivbyrå och Giraffens tårar av Alexander McCall Smith en chans. Riktigt sköna. Ända nackdelen med dem är att de är så tunna och går alldeles för fort att läsa.

Fick tag i en del med She wants revange, men det var inte riktigt min melodi. Men däremot gillade jag Zoé, fast de inte direkt påminde om Kooks. Och jag har bara hittat låtar på spanska, så jag har ingen aning om vad de sjunger om. Men det funkar!

Ulrika sa...

Sigge Eklunds "Det är 1988 och precis börjat snöa" finn si pocket. Very good!

K sa...

"Min mamma sa att jag var sjuk" med Julie Gregory

Odjurets logg sa...

Spana in "Det bästa som kan hända en croissant" av Pablo Tusset. Är inte så mycket för deckare annars men den här är skönt dekadent och faller utanför den vanliga deckar ramen.

Vida Latina sa...

Eventuellt den bästa boken som någonsin skrivits i hela världshistorien är "Judiths teater" av Inger Alfvén. Läs, läs, läs!

Anonym sa...

helt utan att egentligen känna dig tror jag tror att du skulle gilla "jag ska ta dig dit" av Joyce Carol Oates. Jag läste den tyvärr i svensk översättning, men jag tror den är ännu bättre på orginalspråket

Emma sa...

James Frey - A million little pieces är fantastisk! Annars så Johanna Nilssons hon går genom tavlan, ut ur bilden och de i utkanten älskade.

Jenny sa...

Okej, gott folk, vissa av böckerna är redan lästa, som till exempel Detektivbyrån och herr Frey. De andra tipsen håller just nu att kollas upp.

Anonym: Liknar den här boken Blonde? Jag gillade inte Blonde något vidare, den var liksom okej, men det var något jag inte kunde sätta fingret på som störde mig.

Vilda Latina: Hittar inte boken med Alfvén, hittar andra, men inte den.

Läser just nu en bok, med Denise Rudberg, som är dålig. De äter på varanan sida och hon beskriver allt som äts, hon måste ha bantat när hon skrev bokfan. Har jag dock börjat läsa en bok MÅSTE jag läsa ut den. Jobbigt.

Jenny sa...

Och Storey: Mjo, misstänkte det. Synd att du inte blev kär! Du har inga tips på svensk musik, som är på engelska? Alltså svenska grupper. Tänkte sprida lite svensk musik till Mexiko.

Erica sa...

Kikade faktiskt på "nu vill jag sjunga dig milda sånger" förra veckan (nej det var inte för att jag trodde att det var en sångbok även om det hade kunnat behövas^^) men lämnade affären utan den, tvekar för mkt innan jag köper böcker... haha enda gången jag tänker innan jag handlar!=)

Välkommen tillbaka till Växjö förresten, nu är vi två som längtar bort iaf=)

Anonym sa...

Jag gillade inte heller blonde, tyckte den var lite... långsam. Men "Jag ska ta dig dit" är annorlunda! Kan också rekommendera Zadie Smiths "On Beauty" (som självklart ska läsas på engelska) om den inte redan är läst!

egoegon sa...

Har du läst Margret Atwood? Om inte - gör det! Har själv bara läst A Handmaid's Tale iofs, men hennes ONyx & Crake som ligger på hög här ska vara liknande. Fantastiskt bra, och skrämmande. Lite som 1984, fast i annan tappning.

Anonym sa...

[url=http://tramadol-best5.blogspot.com/]tramadol[/url] http://tramadol-best5.blogspot.com/
Dont forget!

.m. sa...

The curious incident of the dog in the night-time av Mark Haddon. Börjar känna mig som en repig LP-skiva när jag rekommenderar den.

Annars läste jag just The sailor who fell from grace with the sea av Yukio Mishima. Den var bra.

Vida Latina sa...

Oj, ja jag googlade på den och såg att den var slut på både förlag och hos grossist... Men låna på bibblan, den måste läsas!

annaluna sa...

packade just ned Gavaldas senaste 2 böcker inför min Argentina-resa, HOPPAS jag kommer gilla dem...

Har du läst Berättelsen om Pi??

Jenny sa...

Erica: Jag springer alltid till loppisaffärerna och tittar för många böcker. Kostar de fem kronor så gör det liksom inte lika mycket om de är kassa som fan. Och tack.

Anonym: Zadie är uppskrivet! Är oftast för snål när det gäller engelska böcker, de är ju lite dyrare, men ibland måste man.

Egon: Hon fanns på spanska! Lyckan är total och förvirringen kommer vara på topp. Hittade dock inte den boken du läst.

M: Känner igen Haddons omslag så mycket att jag måste ha boken någonstans. Antagligen i källaren under tre ton lådor. Ska kolla upp.

Vida: Lovar! Bibblis är underskattat!

Anna: Ensamboken är magisk, älskaboken var... mindre magisk, blev riktigt besviken på den. Men du kanske gillar. Och Piboken är läst. Ha en trevlig resa och pussa den sidan av Atlanten från mig!

Linn sa...

Har du last Jonathan Safran Foer? 'Extremely loud and Incredibly Close' eller 'Everything is Illuminated'. Den forsta far man rysningar av. Den andra ar underlig men bra anda. Och 'My Friend Leonard' av James Grey. OJ vad bra! Och David Sedaris 'Me talk pretty one day'. Jag skrattade sa jag sprutade kaffe pa de stackars satarna som satt bredvid mig pa cafeet.

Tack for att du skriver forresten, jag gillar din blogg.

Jenny sa...

Linn: Läste den första Freyboken och tyckte att den var lite överskattad, antagligen för att det var så mycket hysteri över den (det var innan falskhetshysterin), men jag kanske ska ge tvåan en chans ändå. De andra böckerna är uppskrivna! jisses, vad med böcker jag ska köpa nu, är uppe i över trettio.