28 januari 2007

Den där om bokmaraton

För att slippa tänka den här helgen (eller kanske mest för att slippa plugga och för att alla vännerna är bortresta/upptagna) har jag läst. Haft maraton. Och jisses vad jag lyckades. Det blev:

Christina, Queen of Sweden: The Restless Life of a European Eccentric.
av Veronica Buckley.
Jag har alltid varit otroligt fascinerad av Kristina, Ulrika Eleonora, Margareta, Elisabeth, Mary och allt vad de heter. Historiska böcker är nästan alltid dammiga (undantag finns såklart, bland annat Margaret George), men det är därför man har FF-knappen i fingrarna och kan bläddra lite snabbt när man håller på att somna.På det fjärde ska det ske
av Kajsa Ingemarsson
Mja. Jag håller mig ganska ofta borta från fnisstjejböcker, men den här fick jag av mamma, dels för att den kostade fem kronor på SH och dels för att det på baksidan stod ungefär att "Paula kommer hem från ännu en utlandsvistelse och upptäcker, motvilligt, att hennes omgivning redan gjort sina val. Plötsligt står Paula ensam kvar i en tillvaro byggd på resor, ströjobb och en och annan affär vid sidan av. Hon gör ett halvhjärtat försök att gå omgivningen till mötes. Kanske är ändå utbildning, fast jobb och en ring på fingret lösningen." Och antagligen tänkte att det var en bok för mig, en som ska få mig att stanna i Sverige. En sån där bok man läser snabbt och sen glömmer bort. Jag var mest irriterad på att det gick så djävla lätt för den där Paula och att framsidan är på "fel" håll.

Mustachen
av Emmanuel Carrère

Jag har ingen aning om var den här boken kom från. Den stod i min bokhylla och jag har ett svagt minne från att ha köpt den. Den lägger sig i samma kategori som
Den vidunderliga kärlekens historia av Vallgren och Parfymen : en mördares historia av Süskind: många, speciellt pojkar, älskar dem och höjer dem till skyarna, men jag vet inte riktigt. Jag förstår storheten med dem, men det händer inte för mig.

Jenny S
av Denise Rudberg

En av få böcker som jag inte läste slutet på innan jag kom dit, för jag visste redan att huvudpersonen skulle få kungen och halva riket. Läste Rudbergs
Väninnan förra veckan och hatade den. Blev väldigt irriterad på huvudpersonen och att Rudberg beskrev vad de åt hela djävla tiden. Läste Jenny S bara för att bli av med den, och den visade sig vara mycket bättre än Väninnan. Även denna fnisslitteratur och jag tror att jag måste sluta läsa sånt, om det inte är Keyes som skrivit skiten.

Utvärdering i politik och förvaltning
av Evert Vedung

Jo. Jag hann med lite kurslitteratur med.Just nu går jag in på spurten och läser tre böcker samtidigt:
Lolita av Nabokov
Gärningsmannen är en kvinna: en bok om kvinnlig brottslighet av Kordon och Wetterqvist och
Svålhålet av Niemi.

13 kommentarer:

storey sa...

vadå? alla dessa på en helg? vilket otroligt imponerande tempo isåfall, jag hade inte hängt med.

upptäckte att det kommit en tredje bok om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå, vackra flickors lott. så nu har jag en oöppnad gobit som ligger och väntar.

lisa sa...

så härligt att du inte är för stressad för att läsa icke-kurslitteratur. det gör jag bara när jag är på charter, vid polen :D

kramar

Elin sa...

Hej jenny!

Känns lite konstigt att kommentera när vi sitter på samma campus och inte i två olika världsdelar:) Men i alla fall så kör vi hårt nästa helg. Så pissigt att vi inte kunde hänga denna, jäkla plugg säger jag! Lever med uppsatsen nu! Duktig som läser, är ju underbart. Måste bara rekomendera "Meningen med Män" av unnie drougge, kanske har sagt. Men shit vad skönt med någon som inte är så jäkla pk och bara kör, love her! Puss på skjärten, ses snart!

Anonym sa...

faccinerad, rimmar det på vaccinerad? hehe :D

egoegon sa...

men ÅH vad jag vill läsa Gärningsmannen är en kvinna! Får jag låna den sen? ;)

Jenny sa...

Storey: Maraton ska vara jobbiga. Och i mina maraton så får man fuska, så alla böckerna lästes inte från pärm till pärm.

Lisa: Läser just nu världens softaste kurs, på fem poäng, så det fungerar finfint. Fast jag läser alltid väldigt mycket. Även på semester. Kanske till och med mindre på semester.

Elin: Ja, snart får det ta mig tusan bli ordning med festandet igen. Du visade Unniboekn när jag var hemma hos dig sist, ska genast skriva upp den på önskelistan!

Anonym: Så går det när man är lat och inte skriver i rättstavningsmojängen först!

Egoegon: Givetvis! Ska höra med Växjö universitetsbibliotek först bara! ;)

annaluna sa...

PÅ DET FJÄRDE SKA DET SKE är på en skala den absolut sämsta bok jag nånsin läst...baksidan låter ju bra, men jag lovar att du kommer spy av den..jag läste klart den bara för att jag skulle. Däremot är hennes SMÅ CITRONER GULA oväntat bra!

annaluna sa...

Och Denise Rudbergs böcker har jag läst allihop, hehe...de är otroligt lättlästa och underhållande. VÄNINNAN är tom ganska "djup"...

...Linda sa...

P.g.a. flytt och ingen tillgång till nät har mitt eget bloggande och mitt läsande av andras bloggar varit högst lidande den senaste månaden. Men nu har jag läst ikapp allt jag missat och ser fram emot att fortsätta regelbundet igen. Jenny, dina ord berör fortfarande lika mycket! :)
Och tack för boktips, det är alltid välkommet ;)

Jenny sa...

Annaluna: Va? Jag tyckte precis tvärtom: På det fjärde... var bättre än Deniseböckerna. Men smaken är ju delad.

Linda: Läs inget på min lista, det är inte värt det (fast andra håller nog inte med). Och välkommen tillbaka!

egoegon sa...

haha, bibliotek ja. det hade jag förträngt.

annaluna sa...

hehe, ja, smaken är som baken..men du är den första jag hört som gillade den boken:)

Jenny sa...

Annaluna: Äh, jag skiter i om jag har askass smak, jag tycker att den duger i alla fall! :)