22 februari 2011

Den där om fem år

Efter snirkliga vägar trillar jag över ett mail från Stolte mannens ex. Mailet är såklart inte till mig, inte menat för mig att se. Hon skriver att hon alltid trott att det skulle bli de två, att hon fortfarande tror, att de har ett ett speciellt band, alltid har haft. Och jag vill stampa på världen. Ställa mig som en jätte ovanpå jordklotet, längst upp och hoppa, så allt förstörs och går sönder, för går allt sönder så kan det inte finnas något band. Mina ögon bränns fast vid att hon tror att det kommer bli han och hon i slutet ändå. De ska sitta på ålderdomshemmet och dricka portvin.

Jag blir fem år: vill riva och slita och skrika att nej, han är min, vi ska dricka portvin! han har aldrig varit din, han har alltid varit min, ända sedan vi föddes, eller långt innan vi fötts, det var förutbestämt, han älskade mig även när han var med dig, han visste bara inte om det.

Jag är inte vettig eller skärpt eller trettioett. Jag är livrädd och svartögd och fem.

14 kommentarer:

De kallar mig Skrållan sa...

Att du blir livrädd och svartögd och fem visar bara att ni är rätt för varandra. Var du likgiltig hade jag blivit orolig.

Felicitas sa...

Jag förstår dig och hade mest sannolikt känt precis exakt likadant själv. <3

Mary sa...

Men vilket stört våp som skickar ett sådant mail till en lyckligt, gift man. Jag hade haft viss förståelse om ni bara varit ihop, men get a grip girl och leta upp någon annan att dricka portvin med!

Anonym sa...

Oh ont det gör, men sant som mary ovan säger: Vem skicka sånt till en lyckligt gift man? faktiskt inte ok. måste va vrickad allra minst. du kommer dricka portvin m honom såklart.

Den där Jenny sa...

Litet ps inflikas: mailet skickades innan karln var gift. Typ i juni.

ania och ankan sa...

portvin är äckligt!!!!

i vilket fall som helst, fattar känslan. som en svart, slemmig skogssnigel som vrider sig runt ned i magen... FY.

fast det kommer ju vara ni som sitter på en solig veranda och sippar på kall sangria, med solhatt, vita hår och skrattrynkor. och det vet du ju såklart redan. men fattar känslan.

Sofia sa...

Gift eller inte: man backar om han är upptagen, that's it. A hade en gammal kk som fortfarande efter 6 månader skickade jag-är-ute-ska-vi-ses-gulle-sms trots att han tydligt talat om för henne att det var klart slut för dem för han var jävligt ihop nu.
Svartögd och fem: helt i sin ordning.

Duktiga Tjejen sa...

Kan bara hålla med Skrållan.

Gustav sa...

Skrållan har fel. Det bevisar absolut ingenting om hur "rätt man är för varandra" att bli svartsjuk och man ska framför allt inte hålla på och döma någon som inte blir det.

Därmed inte sagt att det är fel att du blir det. Sånt råder man inte över och får helt enkelt hantera bäst man kan. Klart man får lacka som en femåring.

Det är tråkigt att någon kommer och stör din relation på det här viset men hon är väl olycklig själv som skickat mailet. Det viktiga är dock inte vad hon får för sig utan hur du och Stolte Mannen har det.

Linda R sa...

Gustav är klok, men helvete vad arg jag blivit. Samtidigt kan man ju fatta att hon vill go for it en sista gång, typ.

Världens Bästa Flickvän sa...

Har man som ni haft ett relationsliv med andra innan ni träffades verkar det svårt att undgå de där som säger: "det blir han och jag en dag" - eller för den delen att det blir du och den personen en dag.

Annars allt som Gustav klokt sa. Och klart att du får stampa som en femåring!

Linnéa i Alabama sa...

Men oh! skitmail. Jag hade blivit skogstokig. Men samtidigt, hade jag varit singel hade det nog funnits en risk att jag skickat likadana mail till ALLA mina ex. är man ensam kvar blir man ju desperat

världens bästa blablabla sa...

<3 till Linnéa! Vilken fantastiskt tröst för alla de som läst de där sabla mailen/hört andras kärleksförklaringar till deras män!

Mirijam sa...

Fyfan, jag förstår PRECIS hur du menar!