27 mars 2011

Den där om att jag ger er min lördag, för jag är så himla generös

Stolte mannen har jobbat natt och jag vaknar skittidigt av att han inte ligger bredvid mig. Famlar med handen i ett halvvaket töcken. Han finns inte där. Tittar på klockan, den är bara åtta och Stolte mannen kommer hem nio, då jag redan gått upp. Han drar med mig tillbaka till sängen. Jag ligger och nynnar en halvtimme, sen går jag upp och lägger krukor i vatten.


Planterar om vår mynta som växt mer som ogräs än som mynta.


Har inplanerat en miljon saker idag, en av dem är att uppdatera vår älskade bokblogg. Jag älskar vår bokblogg så himla mycket, att starta bokklubb med två kompisar är en av de bästa sakerna jag gjort i vuxen ålder.

Åker till Myrorna för att se om de har lämpligt soffbord, nattduksbord och en miljon saker till. Ska inte kolla på kläder och/eller böcker. Går där ifrån med en klänning och fem böcker.

Går vidare, själv, till lönelördag på Ikea. Det här önskar jag inte ens min värsta fiende (kom nu på att jag inte har några fiender, vad jag vet). När jag har gått genom kassan med vagnen och står med två panikkorvar i en hand, senapen inte fungerar och jag håller på att kissa på mig men inte har någon som kan vakta vagnen vill jag gråta.

Har handlat alldeles för mycket och ringer Stolte mannen som inte svarar för att han ligger och sover. Bär så satans tungt. Vill gråta lite till.

Väcker Stolte mannen med en presentgryta. Han blir överlycklig och visar hur han ska laga mat i den. Tar av och på locket. Av och på.

Sovrummet förvandlas till en enda stor röra när vi ska sätta upp så länge-lampan, tills vi hittar den perfekta-lampan. Stolte mannen lämnar röran så här och går och duschar, så jag får plocka allt till rätta och sätta upp lampan rätt.


Hittar den här i soporna. Det är alltså tacken för att jag syr flugor till min man.

Nagellack på (stressmålade höger pekfinger, det straffade sig) och vinglaset i handen. Man kan säga att jag körde på ganska bra. För bra.


Så här såg jag ut. Jag älskar denna tantkavaj.

Det kom en massa karlar och vi drack vin och bubbel. Sen gick vi över till grannen som fyllde år och festade. Jag festade så hårt att jag behövde kräkas. Då var det skönt att man bara behövde gå en trappa ner för att få kräkas på sin egen toalett. Sen låg jag däckad i vår säng och Stolte mannen tog tillfället i akt och ollade mig på kinden. Slut på lördag!

7 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Jag försökte mig också på Min dag i Bilder igår, men servern slutade funka framåt eftermiddan så det gick inte lägre att uppdatera - typiskt! Deu ser ut att ha haft en härlig dag (förutom IKEA en lönesöndag och en massa alkohol) - även om ni sover om varann är er kärlek så star och vacker att det känns ända in i mitt hjärta!

Duktiga Tjejen sa...

så STARK ska det stå, men den är nog en STAR också när jag tänker efter.

Den där Jenny sa...

Gulliga du! Den där kommentaren gjorde min dag. Man tänker liksom själv att man är störtkär och att man vill visa upp allt det fina, men man kan aldrig vara säker på att det verkligen syns.

Oscar sa...

Du kan vara lugn, det syns :)

egoistiska egon sa...

Älska bokklubben! och ni är himla fina.

Anonym sa...

Jenny:

Stort beröm till dina bilder. Klickbara är de också med skärpa så man kan se exempelvis fibrerna i trappstegen. Fin rumskänsla. Mycket bättre än små frimärken.

Som rätt regelbunden lurker (anonym läsare) hos dig tycker jag det är roligt att se hur den där Jenny egentligen ser ut och hur hon har det.

/Max

Världens Bästa Flickvän sa...

Men är du tokig, eller - kärleken syns ju massor!! Ni verkar jättefina mot varandra!