20 januari 2012

Den där om att jag var på nummer tretton: berätta om din favoritsak i ditt hem.

Jag hade inte planerat att föda barn i december så den där listan jag höll på med kom av sig lite. Det som är bra med att ha en blogg som man själv bestämmer över är att man kan härja runt lite och köra fortsättning på listor när man vill. Jag vill nu (för bebis somnade äntligen, efter fyra timmars lekande av drop it like it's hot och ammande).

Min favoritsak i hemmet är min säng, min man och andra dagar (när vi inte bråkat i fyra timmar) så kan bebis också komma ganska högt upp. Bebis och jag håller på att lära känna varandra. Jag är tacksam att han kom så att jag får kolla på skräpteve i nio månader och få en "lärarsommar". Ja, sen är han ganska fin också.

Fast det här skulle handla om mitt hem. Jag och Stolte mannen flyttade hit för ungefär ett år sedan. Lägenheten ligger för nära en motorväg, så vi kan inte sitta på balkongen utan att jag påpekar att jag är skitirriterad på ljudet. Ganska snart (Stolte mannen säger två år, jag är lite för rädd för att säga så kort tid) kommer vi att flytta ut på riktiga landet.

Jag kör en liten guidad tur av vad jag gillar i vårt hem.


Tapeten vi har i vårt matrum/vår salong. Lite sur på att det inte var vi som valde den och kan ta cred för valet, men den fanns där redan när vi flyttade in.


Ikonväggen i hallen som Stolte mannen hatar och jag älskar. Varje gång jag är ute och reser köper jag en ikon från landet jag besöker. Stolte mannen säger att folk kommer tro att vi är galna. Det skiter jag i. Ovan har vi ikoner från New Orleans, Italien, Egypten och det kända landet Småland.


Vi letade skohylla jättelänge (för er som också letar: ni kan sluta nu, det finns inga snygga!) tills jag fick den briljanta iden att använda en av våra resväskor.


Jag hatar vårt renoveringsobjekt till badrum. Alltså verkligen hatar. Det finns en spricka i handfatet, hyllorna är sneda, det är mögel i duschen. Men så länge vi inte har råd försöker jag piffa upp bygget med lite cirkus.


En häst. Den sitter i hallen, som är ett av två rum som faktiskt är färdigt, som vi vill ha det.


Jag, som alla andra, älskar kartor. Här är ett atlas från 30-talet som jag fyndade för trettio kronor. Trodde jag. Det var bara ljug för när jag kom till kassan så kostade det mer.

I väntan på att min man ska bygga en kärleksbokhylla till mig (som ska täcka en hel vägg) så står böckerna (som en påminnelse till honom varje dag) på golvet i vardagsrummet. Man kan även se en fåtölj som han köpte när vi bodde i en pytteliten etta på Söder. Den kostade hundra kronor, eller så, och tog upp halva rummet.


Vårt sovrum. Andra rummet som är klart (fast mindre klart än hallen). Här ser ett kort från vårt bröllop samt vårt inbjudningskort till bröllopet. De ser små ut här, men är i storleken halvmeter gånger halvmeter, eller så.


Fönster i sovrummet. Där bakom skymtar Fimpens PK-docka, som han fått av sin morbror. Det är en färgad killdocka i klänning. Framför står en pelargon som blivit vild. Borde beskäras. Detta ska göras så fort någon googlat hur man gör.


Kolla! Fick till sånt där drömskt ljus som fint folk har på sina bilder! Ja, här är lite gamla grejer som man har framme för att det är fint.


Fimpensängen, som är en ostabil vagga som min far gjorde till mig när jag var bebis. Jag gillade inte att ligga i den, för den var sned och jag rullade hela tiden in i hörnet. Vi har valt att ta bort ställningen och sätta själva sängen på en byrå. Fimpen gillar den sådär.

Bebiskaos! Måste få med lite verklighet också.

6 kommentarer:

Johanna sa...

ÄLSKAR när folk bloggar bilder från sina hem (även när man redan visste hur det ser ut :)) Världsatlasen var ju underbar, värt mer än 30 kr for sure. Och resväskan: genialt!

Johanna sa...

Eller heter det genialiskt?

Den där Jenny sa...

Alla borde ha hemma hos-reportage. Och det är du som jobbar med skrivande, du borde veta mer än jag! ;)

Linda sa...

Underbart inlägg!
Klipp ner spret-pelargonen så det bara blir 3-4 cm kvar ovan jorden. Det är ingen hjärnkirurgi med dessa tåliga, fina, tantblommor. Gör det nu när det börjar ljusna.

Klart Småland är ett land - det heter ju till och med så! LAND alltså :)

Sofia sa...

Älskar ikonerna. I stugan hade jag också ikon-vägg, saknar den. Min pappa hade riktiga ikoner (alltså såna där svingamla från år tresiffrigt nästan som typ ramlade sönder om man tittade på dem) men jag kör pappar/plast. Känns hållbart.
Kan du hälsa Stolte mannen.

Den där Jenny sa...

Här ska klippas, tack för tipset!

Och åh, riktiga ramla sönderikoner! Vågar inte köpa sådana, för det känns som om man blir lurad (du vet: köper för några tusen så är det fejk) .