10 januari 2012

Den där om dagarna och nätterna

Så rinner dagarna och nätterna iväg. Jag tittar på Stolte mannen och undrar om det är tisdag eller onsdag och han rycker på axlarna. Jag har lärt mig att ligga ner och amma och vaknar ibland fyra på natten av att det ligger en bebis och tittar på mig vid mitt bröst. Den Där Tröttheten infinner sig när klockan är just fyra på natten, annars är det faktiskt ingen dimma än. Fast att Fimpen vaknar ungefär varannan timme och går från noll till hundra i skrikvolym.

En gång per dag körs ett sovmaraton på tre timmar då hoppar jag och Stolte mannen upp ur ställning vi har för tillfället och rusar till dammsugaren/duschen/toaletten. Fimpen kör känslouttrycksshow i ansiktet för oss och vi sitter Karlssons klister-fast. Fnissar titta! titta! han liknar en professor! han ler! HAN LER!

Lillebror kommer på besök och örnar runt Fimpens säng. Petar på ett lillben smeker i luften viskar vakna lilla vän? Vänder sig till oss ler sådan liten, sådan liten! Små små ben kolla på benet! Så vaknar Fimpen och Lillebror får hålla, med kudde under så att Fimpen inte går sönder. Han lyser ner mot sitt systerbarn. Det är kärlek vid första ögonkastet.

14 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Naaw, gullo. Verkar så fint. Och han ler. Vilken grej.

Johanna sa...

<3

Elisabeth sa...

Å vad mycket roligt ni har framför er!!

Mirijam Geyerhofer sa...

Åh, lillfimpen och lillbrorsan. Och ni <3

Colombialiv sa...

Men!

<3

Ida sa...

Tyckte näst bästa känslan var, förutom just när bebisen föddes, att få visa upp henne för familjerna. Så obeskrivligt härligt.

Den där Jenny sa...

Nu känner jag att det låter som om min bror är typ tolv. Det är han inte. Han fyller 29 i år.

Katta Kvack sa...

Ha ha ha till din kommentar precis här ovan. Och i övrigt: <3

Erika sa...

och jag är så nyfiken på vad lilla Fimpen ska heta mer än Fimpen :)

Grattis förresten, här kommer jag inklampandes efter att ha följt din blogg en herrans massa år och inte ens ger mig till känna med ett grattis. Stort är det med nyfödd liten skrutt. Och roligt. Och oroligt. Och skrämselhicka. Men mest kärlek och omtöcknad och "kan inte alla bara sluta med alla råd vi får, det är vårt baaaarn"!!

Vi har en 10-månaders, men jag minns hans första dagar som om det vore igår...

Linda R sa...

oh, elefantrumpen!

Erika här ovan, och Jenny förstås: underbaraclara tipsade om frasen "DET AVGÖR JAG". Den är ju perfekt1

motvalls sa...

Men åh! Det där elefanttyget är farligt likt ett som cheetahn hade som t-shirt i somras. Inget mindre än en sparad tröja från min egen barndom 79-80 nånting. Antingen har ni också ett sparat plagg eller så är det nån som nyproddar grön-vita pellefanter!?

Linda sa...

Va fint, Fimpen och Lillebror <3

knivtid sa...

Grattis kära Jenny till er alldeles egna lilla fimp.

Kram.

Den där Jenny sa...

Motvalls: det är en gammal byxdress jag hade back in 80-talet.