12 januari 2012

Den där om min hy

Det här med att ha skaffat sig ett barn: fint och så, men vem tusan har förstört min ansiktshy? Jag är en av de där som alltid haft problemfri hy. En finne om året osv. Nu: finnkavalkad i pannan, eksem på ett ögonlock och på hakan trängs något som är ojämnt. Ibland förvånar kroppen mig, vad ska det här vara bra för?

4 kommentarer:

Anna sa...

Hormoner hormoner! Snart e du tillbaka med felfri hy! För min del det motsatta- tillbaka till ganska tråkig hy efter graviditetens härlighet. Hymässig härlighet alltså.

Sara sa...

Usch, ja. Hormoner, säger jag bara. Hormoner! Det dyker upp så mycket märkligt efter att man fått barn. Har tyvärr inget konkret tips ang. just detta, dela gärna med dig om du kommer på nån mirakelkur!

Katta Kvack sa...

Min hy har kontrat med att bli extremtorr. Alltså riktigt LÖJLIGT torr. Flagnar i ansiktet, händerna är raspiga och nagelbanden trasar sig. Måste dricka mer vatten eller bada i olivolja.

S.W sa...

Fick också eksem på ögonlocket och det har kommit och gått sedan dess. Jag tycker mig märka att det har en del med hormoner (kommer ofta runt mens) och en del men väder (mer under vintern) och det verkar hjälpa att jag bara dricker och äter varmt.