08 januari 2012

Den där om nyårslöften

Det är dags för min favoritlista! Jag tror absolut inte på nyårslöften och kör därför på med en jävla massa. En jävla massa smålöften/förhoppningar. Den 28 december 2010 skrev jag att nedan var något jag hoppades skulle hända 2011, det som är fetstilat är vad som faktiskt genomfördes.

2011 ska följande hända:

Jag ska köpa en röd halsduk och röda matchande vantar. Byter jag inte jobb ska jag göra det bästa av det jag har och inte klaga. Göra mer för jorden: köpa hemlöstidningen varje månad, sopsortera plast och metall när vi flyttar till större, le mot folk, hjälpa vilsna turister med kartor. Läsa Bulgakovs Mästaren och Margarita (som jag sagt att jag ska läsa i snart sex år). Inte köpa fler böcker, eller så här: har jag läst fem böcker i hyllan så får jag köpa en ny, undantag om det är till bokklubb. Fila mina fötter oftare. Ha mer hårinpackning. Sluta nervösskratta. Göra överraskningsmåndag åt min man. Sluta berätta för mycket personligt för mina kollegor, så det blir så där nervös stämning. Göra klart mitt fotoalbum från Mexiko. Hitta mitt halvgjorda fotoalbum från Mexiko. Läsa minst femtiotvå böcker. Spara pengar så att vi kan åka på semester. Ta mer foton. Sluta hetsäta godis. Springa en mil. Sluta vela fram och tillbaka angående bebisgörning.

Ha! Så blev det bebis. Tänk om jag vetat. Och den där jävla Mästaren och Margarita lägger jag ner nu, har skrivit med den boken på den här listan i sex år och det hjälper inte, jag läser den aldrig. Sluta hetsäta godis slutade jag med när jag blev gravid och slutade äta helt och hållet. Hade jag haft en våg skulle jag veta vad jag väger post graviditet, skulle gissa på att jag gått ner runt tio kilo.

2012 är det nya året. 2012 låter fräscht och moget. 2012 ska jag:

Duscha och klä på mig även om jag är mammaledig, inte slappa runt i svettkläder. Gå ut varje dag (med undantag vid sjukdom/snöstorm). Stressa mindre. Sova hellre än städa. Sola och inte tänka att det är säkert sol imorgon också! Sluta baka för att man nog borde, eftersom jag tycker det är svintråkigt och ingen i familjen äter kakor. Springa en mil. SPRINGA EN MIL! Resa med mitt barn och inte vara mesförälder. Laga min cykel. Skaffa Skype som fungerar. Hänga mer på stan. Ta vara på min "ledighet". Kicka arsle på jobbet när jag kommer tillbaka. Köpa snygga sommarskor. Säga till din man att du älskar honom, men inte så det blir en vardagsgrej, utan när det verkligen behövs. Göra knipövningar. Hitta ett bra brunchställe i Stockholm. Låta mina föräldrar komma och hälsa på ofta fast att det kanske ibland känns som för ofta. Älska mig själv lite mer än jag gjorde 2011.

7 kommentarer:

Mirijam Geyerhofer sa...

Låter som mängder av kloka mål/löften/whatever.

Jag är glad att ni är hemma igen. kram

Katta Kvack sa...

Men jo! Mästaren & Margarita! Jag kan högläsa den för dig. Den är fantastisk. Liksom, har en tatuering i dess ära.

Bra lista. kanske måste härmas och eventuellt sno vissa av målen.

Colombialiv sa...

Vilken fin lista!

Den där Jenny sa...

Ja! Högläsning!

Sofy sa...

Välkomna hem! Ho ho ho, duscha var det. " och på den tredje dagen" körde jag idag. Oftast inte så illa, man får ju prioritera osv osv. Kanske kan vi köra barnvagnsjogg ihop senare i vår. Den där milen, den fixar du!

Anonym sa...

Ja! res med bebin, det går oftast enklare än vad man tror och gör att man känner sig väldigt självsäker som förälder. Res med tåg så slipper du flygplansångesten, lång väntan och instängdheten i flygstolen. Vi åkte ner till frankrike med tåg och det var bara härligt (plus att de ju har så snabba tåg i frankrike så man kunde åka över hela landet på bara ett par timmar.)

Maggan sa...

Men du kommer ju älska Mästaren och Margarita!!!