02 april 2012

Den där om en sammanställning

Hej fina ni, här kommer en sammanställning av er!

Ni är ungefär 67 stycken som läser den här bloggen och jag älskar er alla. Tänk om vi skulle åka på läger? det hade varit så jävla kul. Jag och ungefär 67 bästisar, som hade druckit vin och kastat chips på varandra. När jag var på läger som tolvåring fick jag pris för veckans nattsuddare, det kan hända att jag är lite tröttare småbarnsmamma nu, men om jag bara får sova i tre dygn, så är jag game sen, okej?

Många av er har läst urlänge, i flera år. Vissa av er var med när jag bodde i Mexico City, innan jag träffade Stolte mannen. Så jävla fint. Den här enkäten är som en förbannad ego-boost. Andra har läst lite kortare tid. En i förtifem minuter, andra ungefär sedan Fimpen kom till. Jag är imponerad av er som följt med sedan starten, 2005, ni har läst i sju år. Herre Gud, ni måste veta mer om mig än jag själv vet! Barbafjant visste exakt hur länge hon hade läst min blogg för hon hade bloggat om det. Jag hade skrivit dammsugat och inte dammsugit, som det faktiskt heter. Det kan jag nu. Dammsugit. Sugit.

Ni har hittat hit på alla möjliga sätt. En del hittade mig när de letade bröllopsbloggar eller preggobloggar. Andra har hittat hit via bloggtips (tack alla som bloggtipsar!) eller länklistor. Ytterligare en hithittning är om jag kommenterat på andra bloggar, vilket påminner mig om att jag måste börja kommentera lite mer flitigt. Nu för tiden läser jag oftast bloggar när jag ammar, i telefonen och då går jag inte in och kommenterar.

Ni gillar när jag skriver om allt möjligt. Tillbakablickar, om Fimpen. Relationen med Stolte mannen och jämställdhet. Det låter finemang, då är jag på banan, så att säga, för det är det jag gillar att skriva om. Ska försöka slänga in lite mer om min barndom, som en del också gillar.

Och ärlighet gillar ni också. Jag försöker att skriva så ärligt jag kan, utan att trampa på Stolte mannen. Det är en jävla balansgång, att skriva om det jag inte tycker att vi ska skämmas för, för att det är så himla naturligt, samtidigt som jag måste tänka på att Stolte mannen kanske inte vill bli uthängd, eller att hans son ska bli det. Sen att visa kort på vårt liv också - jag hoppas att jag inte trampar över några gränser.

Bloggar ni tycker att alla bör läsa är följande:
Temabloggar: The Final Problem (Sherlock), Love is a letter... (kärlek).

Nu känner jag så här: vad jobbigt att ni gillade så många olika, det var apjobbigt att länka till alla! Och: vad kul att ni gillar så många olika, så att det inte var en blogg som var BÄST!, det hade varit synd om alla andra! Plus att jag fick en massa länktips, som jag ska kolla in.

Ni gillar även olika böcker, men det har jag skrivit ett eget inlägg om. Serier ni gillar är ungefär lika många som de olika bloggar som är favoriter. Jag har faktiskt inte sett så många av de ni tipsar om (har till exempel inte sett Six Feet Under, nej), för jag har inte sett många tv-serier alls. Jag var en sån där som gjorde varm macka med ost i micron (tydligen skånskt?!?), la mig framför dålig dag-tv när jag gick på högstadiet och gymnasiet, sen flyttade jag utomlands och såg konstiga tv-serier i de länder jag bodde i, sen har jag inte haft tv förrän för två år sedan. Och ja, tv-serier går ju mest på datorn nu för tiden, men jag har helt enkelt inte hängt med.

Är nog ingen tv-serieperson, även om jag skulle vilja, men blir sugen på att kolla bland annat S.P.U.N.G. Nu har The Killing börjat igen. Peppen på det, hörrni!

Kollade på Lost (två säsonger) och True Blood, men jag är så jävla skraj så när den där franska damen började prata i walkie talkie i Lost blev jag så rädd att jag ringde till min bror och grät, sen vågade jag inte gå på toa på typ ett dygn. Och i somras, när jag behövde gravidkissa sex gånger/natt så såg vi TB och jag var tvungen att väcka Stolte mannen varje gång jag skulle ut och kissa (utedass).

Så ja, jag förstår er som ser på Top Model och 16 and pregnant.

På det där lägret vill ni att vi ska titta på 88(!) olika serier. Helst vill ni att vi kollar på Six feet under, Grey's Anatomy, Sons of Anarchy och True Blood.

Och Fimpens spruta? Den gick bra. Han bara det där kändes väl inte? Och jag "fick" tre klänningar.

12 kommentarer:

Linnéa i Colorado sa...

oh sa fint! Jag hann aldrig skriva i rätt inlägg men jag skriver ett kort fan mail nu.

Började läsa när du och Stolta Mannen gifte er och reste genom USA. Kanske innan...
Du har nog den bästa bloggen som finns där ute, det är en perfekt blandning av att vara anonym men samtidigt så personlig. Det märks att du är en bloggare som har integritet.
Jag älskar när du skriver kärleksförklaringar till Fimpen och Stolta mannen, när du blir förbannad och när du är så där ärlig så man ryser. Tack!

Bondhustrun sa...

Jag hann inte heller i tid men nu finns min kommentar där också.

Den där Jenny sa...

Ni får såklart också komma på lägret!

knödel sa...

Så fint fint fint! Vill åka på läger. Och jag kan nästan ta gift på att du kommer att älska S.P.U.N.G. Jag känner det verkligen på mig! Och Six feet med.

anydaynow sa...

Hann inte heller kommentera på inlägget under, men skulle följa med på läger vilken dag som helst och har läst din blogg sedan början av 2009.

Tror också att du kommer älska S.P.U.N.G. Det är, enligt mig, den bästa svenska serie som någonsin gjorts. Satt som klistrad när den gick på tv för kanske tio år sedan och älskar den ännu mer idag. Se!!

Den där Jenny sa...

Mycket pepp på S.P.U.N.G! Och alla kommer på läger! Man behöver inte ens betala lägeravgift!

Mallan sa...

Hej Jenny! Skriver också här & nu pga är en unik snöflinga och vill inte försvinna i mängden! Bloggar nästan inte längre alls, men ibland dimper något ner på www.kulturinjektion.wordpress.com

Jag har läst din blogg sedan kanske 2006 till och från? Det var när jag pluggade i samma studentstad, men det kopplade jag nog aldrig då.
Sedan flyttade jag till Stockholm och läste jag det här inlägget: http://jagjenny.blogspot.se/2008/12/den-dr-om-att-grta-p-folkungagatan.html och ba, jaha... jag var ju på den festen och i den kön.

Jag gillar boktips, älskade din framtidsdystopi och uppskattar barndom/vardags-inlägg.

Har skurit ner på mitt bloggläsande mycket, men www.popjunkien.se var den första jag började följa och den gillar jag fortfarande. Sedan älskar jag www.johanna.elle.se, http://norrsken.tumblr.com/ och http://debbieofsweden.blogspot.se/ såklart!

Bäst boken: fortfarande The secret history av Donna Tartt och bästa tvserien är Buffy - nu och alltid!

/Mallan

Ida sa...

Jag kommenterade inte heller tidigare, men jag ville mest bara säga att jag läser här fortfarande med stor förtjusning!
Jag bloggar ju inte längre, men det var väl bloggarna, och en å annan gemensam vän som gjorde att vi en gång träffades. Eller, en helg var det ju. I Örebro. Och det var väl... hm, våren 2006. Men har ju läst hos dig långt tidigare (lunarstorm?!)
Härligt att läsa om Fimpen nu tycker jag!
Kram!

Linn sa...

Jag har också läst! Jag är en av dom där från 2005 när du var ihop med M och när du var i Mexico och det var faktiskt du som fick mig att börja läsa andra böcker än deckare. Jag snodde en hel lista av din årsbokslista och skickade till mamma så hon fick skicka ner till Melbourne. Har jag berättat det?

Iallafall. JAG VILL OCKSÅ MED PÅ LÄGER! Jag kan vara hon som hetsar alla att shotta och sen drar igång dansgolvet, ok?

Uppochhoppa sa...

Mäh! jag har missat hela grejen - jag har upprtäckt dig TVÅ gånger, det tycker jag är ovanligt duktigt gjort, och jag har dessutom gillat det gånger två. Eller vänta, jag vet att jag har sagt det här, men vet inte när, hur, var. Hej amningshjärna. Det var förresten Linn här ovan som drog ihop trådarna åt mig, och så beordrade hon ( på sin blogg) att din skulel läsas från början till slut, så det gjorde jag. Det var ganska kul.

Upptäckte först bröllopsbloggen, när jag planerade bröllis, sen hittade jag hit, på annat sätt och började följa. Utan att veta att du var du som var jen-jen. Tycker du skriver finast när orden kommer ur hjärtat. Det gör de hyfsat ofta, vilket gör att jag fastnat. Fint så! Jag träningsbloggar och kan hjälpa dig med socialiseringslekar på lägret, såna har jag några up my sleeve sen femåriga bloggträningslägret blogger boot camp.

Magpie sa...

tycker att du har en alldeles perfekt nivå av "privathet"! Det känns som att jag känner dej, lite i alla fall, men hade aldrig känt igen dej eller Stolte Mannen på stan, hade nog kunnat träffa på dej på en fest och snackat i en timme utan att fatta att det var du. Men på ett bra sätt, om du fattar vad jag menar. (inte för att det skulle hända, bor inte ens i samma land...) Fortsätt som du gör bara! :)

Sofia sa...

Har läst stabilt i 2 år nu, finaste Jenny. Jag känner inte dig, men du är så himla fin. Tipsade min vän som sa att inget någonsin skulle bli bra om din blogg och sa, johoodå, för Jenny gick det bra, och Jenny kan man lita på.