27 april 2012

Den där om val

Vi sitter i bilen på väg från K rauta, där jag har kastat upp Fimpen i luften mellan gångarna så att hans ögon gapskrattar, mot Ikea när Stolte mannen säger att jag får mitt marockanska golv i badrummet. Jag lyser upp och skriker ÄRESANT?TACKSNÄLLA! och han svarar att ååååh, han och hans bästa kompis hade lagt upp en taktik där han skulle ge med sig om golvet och då skulle jag bli osäker på det. Det funkade inget vidare och nu ska vi alltså ha matt vita väggar och marockanskt kakel på golvet. 

På Ikea går vi och pillar på kranar, bänkskivor och toaletthållare. Fimpen somnar i bärselen och helt plötsligt så sjunker vår renoveringslåga. Det är så himla många val, så himla mycket att välja, att ställa mot vart annat. Färgval klinkers kakel värme? handdukstork? krokar tillbehör duschslang spotlights toalettjävlahållare bänkskivor fan och hans moster. Och vi har ingen koll alls. Vi åker till Sibylla och har picknick i bilen. Ska vi fortsätta i morgon? undrar Stolte mannen. Ja, nickar jag. 

9 kommentarer:

Petnoga sa...

Det viktigaste är att inte lägga in vitt golv, det blir dammigt på en kvart ungefär. /En med vitt golv

Lina sa...

Fasiken vad jobbigt det låter... Jag hade svårt att välja glass idag när vi var på promenad. Marockanskt golv låter ju assnyggt tycker jag iallafall!

Josefine sa...

Hade nästan dödat för marockanskt kakel. Fattar inte varför vi fegade ur. Äh det gör jag. Hade inte råd med ett skit efter köksrenoveringen så när fuktskadan exploderade i badrummet en vecka efter köket var klart fick vi ta enkelt och billigt. Men detta vet jag: fy fan vad man blir trött av alla val. På slutet var det bara "SKITSAMMA TA VILKA JÄVLA HANDTAG DU VILL!!!".

Sofia sa...

Haha! Exakt den där bilden hade jag med som inspiration till mötet med kakelsäljaren när vi planerade badrummen i huset! Och valen... Någonstans vid val av taklist började jag få nog...

inte skyldig sa...

Det kommer att bli superfint.

Colombialiv sa...

Det kommer att bli hur fint som helst!

Och kan man inte få gratis inredningshjälp när man ska renovera? Av typ IKEA? Då kanske man slipper lite av alla de där valen.

Den där Jenny sa...

Okej, inget vitt golv! Och inte heller svart (vet jag sedan tidigare). En bra sak med att ha bott så mycket i andra hand: jag har provat på en hel del handfat, vet vad som är bra/dåligt.

Och det där med att få inredningshjälp på Ikea: då måste man nog köpa deras saker. Vi blandar Blocket/Ikea/Bauhaus/osv.

Chatrin Loov sa...

Känns som en bra kompromiss, och det kommer bli sjukt snyggt!

Haren sa...

Låter helt sjukt jobbigt. Men dör på vad fint badrummet på bilden är. Om ni får det någorlunda så kanske det kommer att vara lite värt alla fem miljoner beslut.