28 augusti 2011

Den där om den 28 augusti

För ett år sedan stod jag i ett vapenhus och väntade på att kyrkklockorna skulle sluta ringa så att jag och Stolte mannen kunde gå in i kyrkan där många av våra vänner och nästan hela släkten satt. Han var nervös och svettades i händerna. Jag var så förbannat glad att jag efteråt fick ont i kinderna. Att gifta mig med Stolte mannen är nog det roligaste jag gjort. Det var så jävla kul. Jag har nog aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv.

Att gifta mig är nog det svåraste jag gått genom. Innan bröllopet grät jag av besvikelse och över att bli ifrågasatt för att vi valde att gifta oss i kyrkan. Ifrågasättande över val vi gjorde. Besvikelse över släkt som valde att inte komma. Det känns fortfarande och jag har brutit kontakten med en familj i min släkt (inte enbart på grund av det här). Stolte mannen som stod som en klippvägg bakom min rygg. Som älskade mig mer än jag någonsin trodde jag skulle kunna bli älskad.

Men lyckan när vi väl stod där i kyrkan, när vi gick in och alla vände sig om och en våg av kärlek bara slog mot mig. Det var verkligen så, som att man gick in i en tjock dimma av kärlek. Våra kompisar som sjöng. Allsång till Just idag är jag stark i kyrkan. Min pappa som sjöng. Kantorn som körde samma låt fyra gånger på rad. Ringen som inte gick på fingret.

Jag har en man nu. Det känns fortfarande helt jävla fucked up-konstigt.

15 kommentarer:

Klara sa...

Nu fick jag en liten tår!

egoistiska egon sa...

GRATTIS på bröllopsdagen! Ni är så fina. Och den där middagen med efterrätt/kakbuffe SKA bli av.

Linda sa...

Grattis på bröllopsdagen!

Och det där med släkt som inte kom - jag tror att det är deras förlust och inte din!

Din man och fina vänner är så mycket värt, och det verkar du ju ha <3

Johanna sa...

Å grattis, så fint!

Colombialiv sa...

Grattis på bröllopsdagen fina fina ni!

Jessica sa...

Åh, vi ska gifta oss om två veckor (eller ja, det är ju mindre än två veckor i dag), och jag blir så glad när jag läser det här!

Grattis på bröllopsdagen!

nippertippa sa...

åh, vad fint! och fina du!

Linda sa...

Grattis på bröllopsdagen :) Jag& min man firade vår första bröllopsdag förra helgen, det är grymt att vara gift :)

Haren sa...

Grattis till er!

Elin sa...

Exakt så kändes det och känns det ju. Just den vågen av kärlek från alla man älskar och känner...man firar liksom inte bara kärleken till den man gifter sig med utan alla de människorna också.

Elin sa...

Vi hade dessutom också en ring som inte gick på fingret.

Sandra sa...

Grattis! Vi hade första bröllopsdagen för en vecka sen. Det känns galet att tiden gått så snabbt! Och att en liten bebis som har bf på onsdag ligger i min mage är än mer otroligt.

Linda sa...

Grattis från Linda på Åland som firade sin första bröllopsdag på precis samma datum som er :)

(halkade av ren tillfällighet in just idag från Matildas blogg)

Den där Jenny sa...

Tusen tack alla, ni är så himla, himla fina!

Tixe sa...

Verkar härligt, det där kanske man skulle göra nån gång. Ska bara hitta nån som kan stå brevid mig först. Stort grattis! även om det blir lite i efterskott.