05 augusti 2011

Det där om vad som började i februari i år

Jag packar ihop mina grejer på jobbet. Jag har fått en orkidé som jag stoppar ner i en påse, i en annan stoppar jag ner läppsyl och gem och miniräknare och allt som finns kvar. Packar ner ett tre år långt arbetsliv.

Jag kramar min närmaste kollega och viskar att jag är så djävla, djävla nervös. Hon nickar och säger gå nu!

Så jag går och ringer Stolte mannen två gånger på vägen. Är du också skitnervös? Han telefonnickar bekräftande genom luren. Vi möts vid Södra station och han luktar mig i håret, så där som han brukar, sen går vi upp för så helvetes många trappor att jag måste stanna och vila på vägen. Jag har ingen kondis längre, klagar jag. Han tar min hand som är svettig och kramar den. Det kommer att gå bra försöker han intyga mig.

Vi sätter oss i väntrummet och vi får så klart vänta jättelänge, mycket längre än alla andra. Stolte mannen viskar i mitt öra att han är rädd för gravida kvinnor. Jag skrattar åt honom. Så blir det vår tur. Jag lyfter min orkidé och vi följer efter sjuksköterskan in.

Jag lägger mig på britsen sen får vi titta på en skärm i taket. Både jag och Stolte mannen får se att vår bebis, Fimpen, har ett hjärta som slår med fyra kamrar, njurar, skalle, fingrar. Allt det där den ska ha. Vi ska ha barn. Det hela började i februari i år.


Vill man läsa hela, långa historian kan man trycka på "barn" här nere.

54 kommentarer:

motvalls sa...

Wohoo! Grattis!

Ser fram emot "den där preggobloggen"!

Cinderalley sa...

Men OJ - GRATTIS!

egoistiska egon sa...

Åh GRATTIS FINA DU! Ikväll ska det FIRAS.

Emma sa...

Åh grattis grattis!

egoistiska egon sa...

Nu har jag läst allt och är alldeles extra glad. Så himla FINT och jag känner mig liksom lite märkligt stolt att jag fått följa med från början. KRAM!

Jessica sa...

Grattis!

Den där Jenny sa...

Egon: Det finns mer! Hade inte publicerat klart när du läste, är klar nu!

Klara sa...

Vad roligt!

Johanna sa...

Häftigt, stort grattis!!

emma sofie w sa...

Men fantastiskt!! Blir lite lipig här hemma till och med. Stor grattis!

aina sa...

WOW!

Alltså jag har kanske bara kommenterat här 1 eller 2 gånger förut men jag läser nästan varje dag och jag är så himla glad för er skull. Grattis!
/en okänd beundrare

appelpaj sa...

stort grattis. satt helt still läste allt udner `barn`. och jag önaskar så allt jag har att fimpen blir kvar. fin fredagsnyhet!

josefin sa...

shit shit shit. fan vad fint. du kommer bli finaste bästaste mamman, jag avundas nästan ditt barn to be. grattis grattis grattis!

Jeps sa...

Nämen, stort grattis! Bästa känslan någonsin där med ultraljudet och allt häftigt som händer sen *nostalgi*
Och första gången jag kommenterar dessutom, det var ju lite tragiskt faktiskt med tanke på att jag läst dej ett bra tag nu

kim sa...

supermegagrattis!! blir bubblig inombords av hur fint det är bara att föreställa sig er glädje, er kärlek, er bubblighet. all lycka!

Ida sa...

Grattis! Åh det är ju en sån GRYM känsla att se att det är en bebis där inne, även om man inte fattar nåt ändå. Det kommer bli bra det här!

dekorum sa...

Grattis! :D

Världens Bästa Flickvän sa...

Jaaaaaa!! - stort grattis! Fantastiskt roligt!

Anonym sa...

Åh.. Fint! Jag är så där nära att kanske kanske är det dags, kanske kanske är vi redo men tänk om man väntat in att bli redo, båda två och sen går allt..inte. Min skräck. Att jag när det väl är dags, när det är vår tur så blir det knas och ändlös väntan.

Jag känner inte dig men läst länge och sån jävla grattis på dej och till er och HuRRA!

/P

ps. och lltså läs All my friends are sh, som jag tipsade om. Bara gört. ds.

Världens Bästa Flickvän sa...

Vänta - ska vi ha samtidigt!?! Vi har precis blivit flyttade från 1 januari till den 27 december, det verkar som att vi är i samma vecka?

Anonym sa...

Grattis grattis! Jag har hängt med sen Lunarstorm, ja du hör ju själv hur länge jag läst dina tankar! Vi gör barn här med men än har det inte tagit sig... Ja nu är det dags för gravidblogg! /Karin

It's all gonna be fine sa...

Världens största grattis!

Katta Kvack sa...

Grattis igen! Så himla fint med en fin bloggare som är preggo samtidigt som mig. Kramar!

Sofia sa...

Stort! Åh vad roligt, grattis Jenny!

bubbelbubbel sa...

Jippiee!! Äntligen får jag läsa! Jag ska läsa allt innan du kommer hit! Och snart får jag klappa på Fimpen-magen. Så fint!

pop my heart. sa...

men åh himla fint, grattis!

MW sa...

Jamen JAA! Fan vad nice! En VETTIG person man kan följa som också är gravid! När är ETA? Du kan inte ligga så himla många veckor före mig... Eftersom jag är först i mitt gäng att få barn och Familjeliv verkar, hur ska jag formulera mig... Fullt med unga tjejer ute i landet som jag inte riktigt kan relatera till så... JEY att du är på smällen! Och grattis så klart.

Jag är mest nervös nu över alla man läser om som "kände på sig att något var fel" och sedan fick ett barn med funktionshinder. Och när de fick nästa unge, utan funktionshinder, inte alls tänkte i sådana banor. För det är klart man tänker på att något kan vara fel! Trots att man har oddsen på sin sida.

Bondhustrun sa...

Men DUUUU! Grattis!!!!!

Haren sa...

Men ååååååååhhhhh. Grinar. Grattis. Grattis. Grattis. Grattis. Grattis. Grattis.

Johanna sa...

Åååååååhhhh så roligt! Jag älskar graviditeter (och då har jag aldrig varit gravid själv, haha). Och bäbisar, fantastiska varelser. Jättekul, grattis!

Anonym sa...

åååh, grattis! nu har jag läst din blogg i säkert fem år. det ska bli spännande att få läsa om detta nya liv i ert liv!

Den där Jenny sa...

Fina, fina ni: tack!

Duktiga Tjejen sa...

Grattis!

Chatrin Loov sa...

Men åh vad helt fantastiskt och kul! GRATTIS!

anydaynow sa...

Jättestort grattis Jenny! Fantastiskt!

Frida sa...

Hurra vad fint!

Sandra sa...

Men, jag har helt missat. Största grattiset! Har själv mindre än en månad kvar till Bf och förstår nog fortfarande inte att vi ska bli familj.
Hoppas att du får slippa nattkräkningarna.
Kram

Fifi sa...

Grattis!

när det börjar sa...

Grattis!

Matilda sa...

Stort, stort grattis! Vad fantastiskt fint! Det kommer att gå bra den här gången.

Chatrin Loov sa...

Nu har jag läst alla barn-märkta inlägg och gråten över missfallet har blivit gråt över fina fimpen som nu är i din mage.. Är så glad för er skull!

Sofy sa...

Grattis Jenny! Det blev så himla konstigt denna sommar. När du skulle gifta dig med stolta mannen läste jag bröllopsbloggen - och tyckte den var cool i fin- men den var ju frikopplad från den där Jenny-bloggen. Sen när andra bloggar jag läser lite länkade till dig o sa man skulle läsa från början, och jag var ledig en månad mellan nya o gamla jobbet hade jag massa tid o läste. Om livet o hur du träffade stolte mannen och så plötsligt gick det upp för mig att det var samma. Och så var det allt om bebisar och jag tänkte - ju längre fram till nutid jag kom att nu ska det nog vara bebis snart. Men det kom inte - men så nu ändå! Jag relaterar eftersom jag gör samma resa. Nytt jobb, giftermål, ny bostad, ja allt inom ett år. Går in i v27 i morgon, jag har mått så jäkla illa, gillar och ogillar att vara preggo eftersom jag tvingas att inte alls leva som vanligt. Oj nu blev det svamligt, men alltså Grattis!!!! Så kul! Jag bloggar ju om träning i hälsa men då och då om bebén i magen med på www.uppochhoppa.se kram!

nippertippa sa...

åh, så himla fint! stort grattis!

Anna sa...

Åh grattis! Vad roligt. Har en liten gulleflicka som ligger nyfödd bredvid mej och knorrar. Ni har något helt otroligt som väntar er!!!

Summercat sa...

grattis, fina du! ni kommer att bli vettiga föräldrar, kan jag tänka mig.

Silverscreen sa...

Grattis!!! :D

Matilda sa...

Åh hurra hurra hurra! Här har jag varit borta i en vecka och missat allt det här! Gud vad roligt för er! Puss på er!

(Ja, det krävs utropstecken efter varje mening.)

Lisa sa...

Alla mina hjärtan till dig! <3
Dr L

Leila sa...

åh vilket skönt besked, hoppas allt går fint from now on! Grattis!

Linda sa...

Grattis :) Vad kul det var att få läsa alla barn inläggen och vara med från början, roligt att du vill dela detta med oss bloggläsare :)

Mupp-Ella sa...

Åh, vad roligt! Grattis och hurra!

Har nu läst alla barninlägg och grät både för att det var så sorgligt om februari och så fint allting. Ja, och så var det nog en del hormoner som bubblade loss också... Jag har BF 24/1, men har minsann varit täppt i näsan sedan v.7!

Ser fram emot fler preggoinlägg, och mot de vanliga fina också, såklart!

Linnéa i USA sa...

Ohhhh!!!! underbart! Grattis grattis grattis!

Mirijam sa...

Åh så himla otroligt mycket grattis!

Elin sa...

GUD SÅ FINT! Och så smart att skriva på förhand och ge oss läsare hela historien nu. All lycka!