03 augusti 2011

Den där om vilken bok jag valde

Jag använde mig av ett mycket komplicerat poängsystem när jag valde vilken av alla era böcker jag ska läsa.

Duktiga tjejen tyckte att jag skulle läsa alla. Hade jag inte haft 1011 böcker i bokhyllan kanske jag hade slagit till, men nu har jag 1011 (eller så) böcker i bokhyllan, så jag tänkte välja något färre.

Systemet bestod i att kontrollera antal sidor, vilka betyg böckerna hade fått i genomsnitt på bok.nu samt boktipset.se samt vilket betyg sidorna trodde att jag skulle ge. Sen kollade jag även om samma bok hade blivit tipsad fler än en gång (då måste den ju vara bra, eftersom jag har smarta läsare och inte sådana som bara går efter Bokus topplista med dåliga deckare).

Följande böcker blev tipsade:
Älskade Syster av Joyce Carol Oates
Mr Tourette och jag av Pelle Strandstrak
De välvilliga av Johnatan Litell Fan
Våtmarker av Charlotte Roche
Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld
Bossypants av Tina Fey
Niceville av Kathryn Stockett
Shantaram av Gregory David Roberts
Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld
En jävla helg av Helen Zahavi
The girl who stopped swimming av Joshilyn Jackson
All my friends are super heroes av Andrew Kaufman
Judiths teater av Inger Alfvén
Vi, de drunknade av Karsten Jensen
Room av Emma Donoghue
The Other Hand av ?
Stalins kossor av Sofi Oksanen.

Jag har redan läst Presidentens hustru (hatade Alice). Shantaram har jag i hyllan, köpt på en strand i Indien. I en piratkopierad version, så att sidorna är helt sneda. Vi, de drunknade har jag också i hyllan och går och pillar på, men orkar inte läsa för att det är så många sidor.

Bäst betyg (över fyra av fem) tycker bok.nu och boktipset.se att jag borde ge Mr Tourette och jag, De välvilliga, Bossypants, All my friends are sh, Niceville.

Eftersom jag vill läsa några fler böcker än den här boken på min semester valde jag bort De välvilliga (900 sidor som får vänta till ett senare tillfälle). Niceville hade jag tydligen som ljudbok. I morgon ska jag ut på stan och sätta sprätt på pengar. Då får vi se vilken bok det blir.

5 kommentarer:

Sara sa...

Strunta i "Våtmarker"! En total prettobok som försöker vara bra men inte är det. You'd be waisting time reading it.

Duktiga Tjejen sa...

Men om du har 1001 böcker i bokhyllan, behöver du verkligen fler då? ;)

The other hand är av Chris Cleave, boken heter också Little Bee. Den är så sjukt bra. Måste läsas. Har beställt Niceville och den tror jag också på.

Läser Här ligger jag och blöder just nu (lättläst!) och läste Stalins Kossor för ett par veckor sedan som jag oxå gillade, fast inte lika mycket som Baby Jane och Utrensning.

Trevlig läsning!

//En som trodde att hon hade många olästa i bokhyllan, typ 130.

Emilou sa...

Room är hur fin som helst! Var skeptisk i början- barnperspektiv, simpelt och inte så spännande- men när man väl kommer in i den är den gripande! Men man bör nog vara relativt emotionellt stabil när man läser den, för den är samtidigt väldigt hemsk!

Åsa sa...

Jag.. tvingade är fel ord, kanske pressade är mer korrekt, mig igenom de välvilliga under en vecka i finland nu i sommar. Jag har fortfarande inte bestämt om jag tycker att det var värt det. Den var rätt unik, "sexscenerna" var allt annat än omissliga och orgasmen beskrivs som att knäcka ett ägg (om jag minns rätt).

Grejen med de välvilliga var väl att huvudpersonen hade rätt intressanta resonemang osv, men allt annat emellan de resonemangen var en jävligt underlig transportsträcka.

Anonym sa...

Jag lååååvar,när man läser Vi,de drunknade så önskar man att det var många fler sidor.Jag kan titta på den i bokhyllan och tänka ååå,om jag ändå inte hade läst den så jag hade den kvar...............En fruktansvärt mustig historia <3