Dagens stora problem när man ska göra plommonmarmelad: om man inte har någon våg, hur mycket är 500 gram plommon då? Är det en halv liter, som jag tänker i mitt huvud, eller blir det helt fel då?
thinking about edvard munch’s “The Sun” (1911)
22 timmar sedan
5 kommentarer:
Vet ej. Jag skulle gått till närmaste mataffär, smugglat in plommonen och vägt dem där :)
Jag jämförde med annat recept som hade 60 plommon och 9 dl socker.
Jag kom fram till att jag behöver 20 plommon.
Jag kollade i Vår kokbok, som brukar ha omvandlingstabeller för det mesta. Hittade ingen tabell, men ett recept där det stod att 500 g plommon är ca. 12-15 st.
Denna hittade jag:
http://cookline.info/art/294/
Men problemet tycks ju redan vara löst. :)
Åh, gulliga! Det verkar som om jag gissade ganska rätt.
Skicka en kommentar