04 februari 2012

Den där om att vi till slut valde det namnet som Stolte mannens morfar hette

Jag och Stolte mannen övar på att kalla Fimpen hans riktiga namn och inte för Fimpen. Det är svårt, eftersom han har hetat Fimpen i cirka ett år. Min pappa hatar att vi kallade/kallar honom Fimpen och blir skitsur varje gång vi kallar honom det. Mina föräldrar kommer upp och hälsar på om två veckor, så tills dess hoppas jag att det ska sitta.

Det var några som undrade vad hans riktiga namn var och då var jag surfitta och ville inte berätta det. Kan dock berätta vad vi valde bland:

Kille:
Svante
Henry
Helmer
Harry
Hector
Bo
Olle
Saïd.

Tjej:
Charlie (innan Alex Schulman snodde det)
Betty
Majken
Bo
Lovis
Doris.

12 kommentarer:

Colombialiv sa...

Namnet ni valt är jättejättefint! Och passar honom.

Den där Jenny sa...

Tack! Jag har bara väldigt svårt att vänja mig.

Johanna sa...

Håller med!

Fasen vad svårt det måste vara att välja namn.

Linda R sa...

Men vad lustigt! Till K hade vi också Bo på båda listorna. Så fint!Även Majken och Olle hade plats på våra listor.

Håller med ovanstående att det namn ni valt är toppen!

Barbafjant sa...

Vi hade lite samma, men tvärtom. Första barnet hette Rolf i magen, men för oss var det fullständigt givet att det bara var ett projektnamn och ingenting annat. När han kom ut var det en självklar H för oss, medan omgivningen tjatade om att han borde heta Rolf istället...

Har ingen aning om vad Fimpen heter, men kollar jag på listan verkar ni ha bra smak!

Lina sa...

Haha, när du förut skrev att du inte ville outa namnet blev jag inte ens särskilt nyfiken, tänkte ju på din son som Fimpen liksom (trots att jag ju inte känner dig), men nu när man fick se alla fina alternativ blev jag ju jättenyfiken! Hursomhelst var det väldigt fina namn allihopa:)

vardagligaobservationer sa...

Alltså det är ju supersvårt att välja namn till sina barn. Jag ville så himla gärna Ali men det är lite för kontroversiellt (tyckte många omkring). Också tänkte vi Bosse väldigt länge. Det blev en Lo och en Pelle. Rätt nöjd.

Sen har dom min mormor och morfars namn som mellan namn. Det är fint att föra det vidare.

Dalkullan sa...

Fina fina namn! Ser nu att vi tänker lite lika på många plan. Jag kallar bebisen i magen för Prillan och vi har både Henry och Doris som tänkbara namn.
Roligt roligt. Nu måste jag bläddra mig bakåt lite och läsa allt om när Fimpen kom till världen.

Josefine sa...

Jag tyckte att det var jättesvårt att välja. Jag hade fått för mig att det skulle vara "ja men det heter hen ju!" när man fick sin bebis. Men vi fick verkligen nöta in namnet vi valde innan det kändes helt naturligt (och då älskade(älskar) jag ändå verkligen namnet vi hade valt). Men alla namnen på listan var fina. Coolt med Bo på flicka. Gissar att det inte är så jättevanligt. Vi har unisex-namn. Älskar att se frustrationen hos folk innan det klarnar om det är tjej eller kille vi har. De vet inte ens hur de ska prata med ungen innan de har det klart för sig. Sjukt.

Den där Jenny sa...

Ja, vi bråkade oväntat lite om vilka namn Fimpen skulle få. Han har nu tre namn (två mellannamn) och alla blev släktnamn. Tror att det blev lättare för att vi gick in på släktspåret. Långt bak i min släkt fanns en kille som hette Bonde i förnamn. Det hade jag tyckt var kul. Fast kanske mest för mig.

Och det där med könsneutrala namn är tufft. Såg på teve någon gång i veckan att folk har väldigt svårt att relatera till och prata med bebisar som de inte vet könet på. Stört.

Mammatea sa...

Många av namn finns på vår lusta till lillebror.

Lisa sa...

Vi hade både Bo (eller Bosse), Olle och Henry uppe på tapeten. Och Lovis älskar jag, men det har en av mina bästa vänner tjingt sedan flera år tillbaka så jag vågade inte ta det på Kajsa. Haha.