07 februari 2012

Den där om kultur i januari

Jag är inte känd som den där som alltid är i tid. Så att göra en sammanfattning av kulturjanuari (jag är inte så mycket för finkultur, vi kör på Svenssonkultur istället) i mitten (nåja) av februari känns lite som min grej. Lika mycket som att jag skrev Fimpens en månadsbrev när han var en månad en vecka och en dag. Eller som att jag gör decembers julkalender fortfarande.

Kulturjanuari!:

bästa låten: Florence and the Machines shake it out, för det var den vi åkte hem från sjukhuset till. Soundtrack of happiness.

bästa nya album: lyssnat mycket på Tomas Anderssons Wijs nya, samt First Aid Kit.

låten jag lyssnat mest på: Drop it like it's hot alternativt how low. Min danspartner i bär-sjalen gillar hur jag rör mig till dessa låtar och ligger och ähä-ähä i takt till dessa två. I övrigt verkar han mest gilla dödsmetall, något med rösterna som påminner om tiden i magen när han låg och lyssnade på mina tarmar tydligen.


bästa boken: jag hääälskade Vi har redan sagt hej då. Det är inte den bäst skrivna boken i världshistorien, men tanken bakom, igenkännandet, kapitel i oordning. Hääälskade!

månadens blogg: två nya bloggar har tillkommit i min reader: Stora tankar om små ting och Tuffast av alla.

övrigt bloggande: Linnéa har startat en ny träningsutmaning i dag och jag funderar på om jag ska haka på och bli fit for mammafight. Har inte fått okej för att träna ännu, men man kanske kan hänga på ändå? (Linnéa jag kan fortfarande inte kommentera på din blogg!)

tv: har dragit genom hela säsong fem av Grey's Anatomy på tre dagar. Inte världens bästa favoritserie, men jag har fastnat. Nu blir det lite paus, sen säsong sex. Såg även säsong ett av Homeland (inte min serie) och säsong två av The Real housewife of Beverly Hills (jag vet!).

film: har jag sett någon film? Tydligen ingen att minnas.

Sen kan vi hoppas att jag gör det här en gång i månaden. Men sånt kan man aldrig veta. Det hade varit kul att höra om era kulturjanuaris också.

10 kommentarer:

Linnéa i Colorado sa...

meeen varför kan du inte kommenteeeeerraaaaaaa.... jag önskar att jag var en datanörd..

Anyway - födde du inte barn typ igår? Ska man inte vila en si så där 6 månader innan man börjar träna? Uh jag vet inte?! Men vilken ära det vore att ha Mamma Jenny med!

Johanna sa...

Men vadå, läste du SJU böcker på en månad?! *impad*

Cinderalley sa...

Säger som Johanna! Om du hinner läsa sådär mycket med en nyfödd har jag verkligen ingen ursäkt att bara ha läst en och en halv bok i januari...

Den där Jenny sa...

Det där med sju böcker har lite olika anledningar, vet inte om jag hunnit med så många en vanlig bebismånad. Bland annat var vi instängda på ett sjukhus i början av januari med noll stimulans utifrån (internet var tex inte tillåtet pga störning av maskiner).

Och träning får man börja med ca sex veckor efter (samma med sex), thank you lord! Måste bara på efterkontroll först.

Världens Bästa Flickvän sa...

Säger de att man ska vänta sex veckor i Sverige? I Danmark får man börja med sex på direkten....dock att vi inte gjorde det. :D:D:D :C:C :D:D

Lisa sa...

Men vad roligt att jag hamnade på din månaden blogg-lista!
Jag snor nog den här, kul grej då jag är precis värdelös på att komma ihåg vad jag sett/läst när. Och som sagt, SJU böcker, ehm.. impad.

Den där Jenny sa...

Sex veckor är kanske bara om man får kejsarsnitt? Får inte stoppa upp något alls. Vi väntade dock inte heller. Karln bara "man kan ha sex utan att penetrera". Och det stämde ju.

Och det är kul att ha hittat dig Lisa!

Världens Bästa Flickvän sa...

Haha, oj - ser nu hur det lät! Menade att vi inte började på direkten, även om vi "fick". Jag gav oss definitivt körförbud - fyfan, vad jag inte skulle göra någonting öht med muffen efter förlossningen. Gick inte på toa på fem dagr liksom! Sex? Ehhhh...nej. Gick ett tag.

Dock att din man har helt rätt!

Josefine sa...

Ah... vad roligt att hamna i din reader! Och sju böcker på en månad. Jag letar med lykta efter min läslust. Den har varit puts väck i flera veckor. Gissar att det är den förbannade vintertröttheten.

Josefine sa...

vänta... de där burpenåntinnånting? funderar också på den utmaningen. verkar för jävlig men mina magmuskler har inte återvänt av sig själva sen jag var preggo så jag gissar att jag får göra nåt åt det själv.