01 februari 2012

Den där om biskvifest

Eftersom jag inte hade några cravings under min graviditet tar jag igen det lite nu. Min last är biskvier. Den här veckan har jag biskvistopp, men nästa vecka kör jag igång igen och funderar på att köpa många (tio känns som en nätt, jämn summa) på en gång. Lite för att jag vill ha många biskvier (även om de smakar lite väl mycket smör) och lite för att om man köper många så är det ingen som fattar att jag ska moffa alla själv, då tror de att jag ska ha kalas. Köper man en biskvi fattar folk (kassörskan) att jag ska ha den själv.

Kakor är min pinsammaste att köpa (eller! stjärnchips, en kaka plus en cola. Hej, lilla hetsätare!). Värre än bindor. Och en bal toalettrullar. Värre än när jag och mitt one night stand sprang in i en tobaksaffär i Spanien och panikköpte ett paket kondomer.

Min mans pinsammaste är taccofest en fredag alternativt lönedag. Fredagsmys med taccos. En gurka, lite majs, den där påsen med kryddor. Man vet att det ska hem och mysas framför tvn.

Vad har ni för pinsammaste?

19 kommentarer:

Jojjo sa...

Allt godis/snack känns sjukt pinsamt när det syns på övriga inhandlingen att man är singel... som om man ska hem och tröstäta, ensam framför tv:n. Även om det är just det man ska, haha

Limpy sa...

Chips känns alltid pinsamt. Sen tycker ju jag att det är gott med macarons så då känns det pinsamt. Men sen handlar jag hur mycket godis, kakor och glass som helst till min kille och det är ju inte det minsta pinsamt eftersom jag inte ska äta det själv.

Lisa sa...

kombinationen tamponger + 200g chokladkaka säger ju en del, hehe.

Men pinsamhetspriset tas av en vän till mig. Hon älskar gurkor. När en annan spontatköper sig en godisbit eller en frukt köper hon en gurka.

En gång på ica velade hon angående ifall hon skulle köpa en: "Jag är alltid så rädd att hon i kassan ska tro att jag tänker stoppa den i fittan"

Anna sa...

All form av hämtmat! Pizza, hamburgare, thaimat, sallad... Kan inte gå och köpa detta själv, har hänt ca 2 gånger de senaste åren och har då fått riktig ångest och trott att alla (till och med pizzakillen) tänker: "nu ska hon hem och trycka i sig skräpmat i sin ensamhet". Så efter en lång dag när någon säger till mig att "unna dig något gott nu", går jag hem och äter rostmackor eller soppa hellre än att visa mig ensam på pizzerian ;)

Bondhustrun sa...

När jag ska baka till födelsedagar och köper typ fyrahundra gram choklad, en stor påse lösgodis (att dekorera tårta med förstås), en femma grädde, och en massa mer. Då tänker kassapersonalen att jag ska hem och binge-äta, tror jag...

Biskvier bakar jag i detta nu! Cirka 35 små söta saker. Mest för att göra min man glad. Själv försöker jag undvika dem, även om det EGENTLIGEN är min favoritkaka.

Anonym sa...

Handla 1st pizza på pizzerian känns pinsamt eller för den delen frysta pizzor i affären som kanske mer ger dåligt samvete. Fast jag önskar att jag inte träffar någon jag känner.

I övrigt tycker jag det är pinsamt att behöva bajsa på offentliga toaletter - ex. jobb eller på gymmet.

Anna

Världens Bästa Flickvän sa...

Toapapper, gottis, kakor, kondomer, chips eller etc som inhandlas när jag ska frossa i ensamhet är ingen fara - men öl eller cigg till Lasse när jag var höggravid var riktigt pinigt. Då fick jag verkligen bita mig i kinden för att inte: "Alltså, det är INTE till mig, bara så att du vet!!!" *skäms fortfarande* *vad gör man inte för kærlighed*

Linnéa i Colorado sa...

Mitt värsta var för några år sedan, jag var ute och sprang i Sthlm och fick ett så gryyymt chipssug, gillchips, kunde inte tänka på något annat och var antagligen dödshungrig.
Slutade med att jag sprang in på ICA köpte två chipspåsar och sprang hem (5 km) med vardera under armarna. Folk stirrade.. såklart. Hetsätare delux måste det sett ut som.

Lina sa...

När jag är sjukt sugen på "fulfika" och köper sånt där bake off-fika på typ Ica... även om jag bara vill ha EN donut eller EN kanelbulle köper jag alltid två för att det ska se ut som om jag bara råkat gå förbi och köper fika på väg till en kompis. Men så klart äter jag upp båda:)

Carin sa...

Jag tyckte det var lite pinsamt när jag gick in i en hälsokostaffär för att fråga vad de hade mot PMS och det visade sig att det var en rätt ung och söt kille som jobbade. Han engagerade sig dock väldigt och visste vad han snackade om så då var det inte pinsamt längre.

MW sa...

Graviditetstest - kassörskan vet liksom inte om hon ska le uppmuntrande eller beklaga sorgen. Alkohol på systemet - känner mig alltid som en fjortis och blir konstigt nervös trots 28 år.

Den där Jenny sa...

Alltså jisses, vad kul det här var att läsa!

Gurka: nu känner jag att jag hade lite annan... storleksuppfattning vad som var okej när jag tänkte samma sak om morötter som tonåring.

Springa med chips måste vara det roligaste jag hört på väldigt länge, satt och skrattade för mig själv i soffan.

Och det där med att handla alkohol när man var gravid: jag tror att folk ser på mig att jag är spädbarnsmamma när jag köper öl på krogen nu för tiden, även om Fimpen inte är med (speciellt när Fimpen är med). Det är ju inte förbjudet, jag kanske har pumpat mjölk i flera dagar, eller inte ammar alls och särskilt vinglig och oaktsam blir man inte av en öl, men det dåliga samvete - my God!

Saga sa...

Då röstar jag på att du övar dig på att köpa EN.
Sånt där skit höll jag också på med förr, vilken dynga alltså. En kvinna har väl för f*n rätt att trycka en kaka när hon vill utan att en random kassörska ska påverka en?!

Johanna sa...

Hahaha, älskar kommentarerna. Linneas chips-löprunda: fantastiskt roligt.

Jag tycker faktiskt inte att det är pinsamt alls att handla gottegrejer, men hade nog om det var som för min kille häromdagen. Han köpte typ 10 olika påsar godis + flera chokladkakor (EJ bara till sig själv alltså) och toppade med en tandkrämstub.

Den kassörskan tänkte nog ett och annat.

emma sa...

Jag tycker inte inte det är pinsamt att handla gotte. Däremot är jag alltid lite rädd att man ska framstå som sorglig när man köper något. Typ köpa en styck fryspizza på ica. Eller ännu värre, få hemkörning på en pizza och pizzabudet ler lite vemodigt mot en. Aaah. Sen tycker jag fortfarande, vid 30 års ålder, att det är svinpinsamt att köpa kondomer. Försöker låta lite nonchalant men det får till följt att jag låter FÖR nonchalant så kassören inte hör vad jag säger och så måste jag upprepa "jo jag sa ett paket profil också, kondomerna alltså, tack!" Ååååh.

Den där Jenny sa...

Men om jag övar på att handla en så... har jag ju bara en att äta sen? Kanske ska öva på att handla en, så att det blir ännu jobbigare när jag måste gå tillbaka och handla en till senare på dagen?

Jag tyckte inte det var så pinsamt, men lite speciellt när jag handlade på apoteket inför flytt till Mexiko. Stoppade på mig kondomer och dagen efter-piller och en massa annat. Och kassörskan KOMMENTERADE DET HELA! "Någon ska visst ha kul!". Gud, vad sur jag blev!

Karin sa...

jag tycker nog ingenting är pinsamt att handla, tycker istället det var roligt när jag köpte en sexleksak och ricinolja på apoteket. och allt till mig!

blev både road men lite ledsen över att det är så pinsamt att köpa det goda. varför är det pinsamt egentligen? kassörskan har väl sett fler än er köpa söta grejer? då förstår jag mer toapapper, men samtidigt - vem bajsar inte? bindor brukar jag be min lillebror köpa om jag är hemma på besök, han har gjort det sen han var tolv så han bryr sig inte längre om att skämmas!

läste hos bloggaren sandra beijer att hon tyckte det är sorgligt med äldre män som köper en bakelse. då blev jag sur. hon utgick från att den äldre mannen alltid köpte samma bakelse och hade haft en fru som gått bort. sandra beijer trodde att den äldre herren trodde att om han bara köpte samma bakelse skulle allt vara som vanligt - men det blir det ju inte konstaterar sandra(tror det var så). alla skrev "ååååh vad fint skrivet", jag blev bara irriterad över hur fördomsfullt det var att läsa in detta i en bakelse. alla äldre är sorgsna över gamla vänner och även lite naiva, ungefär på samma sätt som ett barn. gubben kanske matade sin hund med den, eller kanske helt enkelt åt en bakelse bara för att det var gott? förstår någon vad jag menar? man tror inte lika lätt att unga killar som dricker kaffe på ett fik sörjer sin förra flickvän eller sin avlidna mamma genom att köpa samma tårtbit.

motvalls sa...

Biskvifest är underskattat. Jag bakade 45 st till cheetahns 1-årsdag å gjorde mig till å dekorerade dem med E i vit choklad allihop. Nu är de slut. Kanske skulle baka såna igen när jag är föräldraledig sen i vår å bjuda på biskvifest på innergården!?

Anonym sa...

jag tycker det är pinsamt att ensam handla en massa sprit på systemet, sådär att jag måste bortförklara i kassan att jag inte är alkoholiserad och ensam ska hälla i mig allt i helgen, att jag har sambo och vi ska på fest.

Plus att när jag handlar chips till min kille så vet han aldrig vilken smak han vill ha så jag köper alltid minst tre påsar, plus godis plus det jag själv vill äta. Inte det nyttigaste köpet, jag skäms alltid lite när jag lägger upp allt i kassan.

Det där som Lisa kommenterade om gurkan var JÄTTEROLIGT!!! jag har tänkt så jag med, när jag känner på gurkan så den inte är mjuk "Tänk om någon tror jag jämför storlekar" och så slutar det med att jag bara tar en gurka och lägger under ngt i korgen medan jag snabbt avlägsnar mig från grönsakerna... Fånigt, jag vet.

Men är man inte rädd att andra ska tänka så bara för att man själv går med de tankarna om andra?
//Lena