31 mars 2012

Den där om kultur i mars

Det här jag har börjat göra, kulturmånader, är skitbra! Det har fått mig att börja kolla på mer film, till exempel, för att jag tänker att jag måste ha något att skriva här. Även om det inte är finkultur, gå på teater och liknande så who gives a fucking buhu? Det här är min kultur.

Den här månadens absolut största kulturhändelse, om inte årets, eller decenniets (eller mitt livs) är utan tvekan att en i vår bokklubb helt plötsligt blev kontaktad av författaren James Frey som ville träffa henne (oss) när han var på besök i Sverige/Stockholm för att vara med i Skavlan och bam! så var chansen att träffa en av mina största idoler ett faktum. Förstår ni? Jag tror inte ni gör det. Jag har inga direkta musikidoler, eller så där. Det här är så stort det kan bli och tråden gällande det här på Facebook var kilometerlång. Ja, sen gick det åt helvete när Skavlan ville käka middag med honom och den där James valde honom istället.

James alltså. Det slår att vi började skriva på vår bokblogg för att Alex Schulman frågade om vi inte hade någon blogg när vi hade ett av våra bokmöten i hans butik.

Så, över till månadslistan:

Bästa låten: musik har verkligen fått ta ett steg tillbaka de senaste månaderna. Jag brukar alltid ha ganska stor koll, lyssna in mig på mycket nytt och så, men att skaffa barn har sugit musiken ur mig. Det får nog bli Näääk & Nimos Backa bak.

Bästa nya album: nej. Se ovan, det är tomt i hjärnan. Har lyssnat mycket på svensk hip hop, men inget som sticker ut.

Låten jag lyssnat mest på: antagligen Panetoz - Dansa Pausa. Min son får välja. Han älskar två saker just nu: när jag och min man har dansuppvisning till den här låten samt när Stolte mannen låtsas stoppa in ett finger i Fimpens näsa. Hans humornivå alltså.

Böcker jag läst/läser: Christina Stiellis Jag älskar dig inte (kräver nästan ett eget inlägg. Grät mig genom den här boken och skulle Stolte mannen någonsin lämna mig så skulle jag antagligen må som Lotten (huvudpersonen)).
David Levithan - The Lover's Dictionary - A Love Story in 185 Definitions (fin. Fin!)
Klas Östergren - Gentlemen
Suzanne Collins - Fatta eld
Suzanna Dilber - Dubbelexponering
Tina Fey - Bossypants (det var någon som tipsade om den här förra sommaren när jag bad om förslag till semesterläsning. Mycket bra tips!).

Bästa boken: Bossypants!

Tv: jag har hamnat i någon slags tv-tittandelimbo, hänger hellre med min skrikfria son, min man som inte heller skriker så mycket eller läser (det var lite därför jag bad om tips i frågeenkäten, som det förresten ska komma en sammanställning av snart). Har dock börjat se svt:s 30 grader i februari efter att alla hyllade. Borde kolla in de senaste avsnitten av Grey's. Det har kommit nya, va?

Film: har sett My week with Marilyn (tråkig) och I love you, man (smårolig).

Nya bloggar: Den här månaden har jag lagt in fem stycken bloggar på "provlistan" i min reader. Brukar göra så, lägga in bloggar på prov, så får de ligga där en månad och se om de får komma permanent i mina a till d-listor sen (a-listan är nästan omöjligt att hamna i, där ligger top of the pops. I d ligger sådant som egentligen är på väg ut, eller kändisbloggar som jag nästan aldrig läser).

De fem nya:
Livet osv - Ankan från Ania och Ankan ska börja blogga här. Hon verkar lite seg i starten bara.
118 61 STHLM - är jag redan kär i.
Bonjour Vintage - är en sån där finblogg ni vet?
Jonna Jinton - bor långt som fan norrut och verkar harmonisk och bra.
Hörselresan - Henry är en ny bebis och han hör inte så bra. Jag sitter och hejar, hejar på!

Blogginlägg ni borde ha läst i mars:


och

9 kommentarer:

lisa sa...

Nu blev jag vansinnigt nyfiken, vilka bloggar har du på A och B listan? Jag har precis börjat läsa bloggar så detta är ett stort outforskat område för mig.

Den där Jenny sa...

På a-listan är det bloggar som jag absolut inte vill missa, mest kompisars faktiskt. På b-listan har jag bloggar som är riktigt, riktigt bra. En b-listare kan halka på på a och tvärt om. Lite efter vad jag är sugen på.

Sofia sa...

Åh. Tack för länk! Gillar jättemycket att du listar dina favorit-inlägg för månaden!

Den där Jenny sa...

Ja, jag tyckte faktiskt också att det var en finfin idé!

Mirijam Geyerhofer sa...

Åh. Tack!

Den där Jenny sa...

VÄL BEKOM! som man säger.

Emma sa...

Säger precis som Mirijam!

Lisa sa...

Så glad jag blir att du gillar min blogg. Jätteglad!

Men alltså detta med James Frey. HERREGUD. Jag blir så till mig att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Har älskat honom sen jag läste Tusen små bitar för många år sen. Hans språk. Rysdör lite inombords varje gång. Hoppas hoppas hoppas att ni får träffa honom om han kommer tillbaka till Sverige!

josefin sa...

Nu blev jag glad! Tack!