29 mars 2012

Den där om min blus

Jag sitter med mitt syprojekt framför mig och skriker rakt ut. Faaaaaaan! så att Fimpen rycker till där han ligger bredvid mig i sitt babygym och räknar in sina babygymfigurer. Förlåt Fimpen säger jag och slänger blusen i soffan.

Ännu ett halvtaskigt syprojekt till ända. Åh, varför lyckas jag aldrig? Eller är det så att ingen lyckas, de bara låtsas som om de gör det på sina bloggar?

I alla fall. Sydde om en skjorta till en blus. (Jag hatade ordet blus när jag var mindre, när min mamma kallade mina tröjor blusar så skrek jag att det var tröjor, inte blusar.) Satte till och med in nya knappar. Skulle sprätta upp knappnålshåret och sprättade såklart upp halva jävla blushelvetet. Jag tror inte att något kan göra mig så arg som att sy, jag såg en blus i en affär och tänkte att jag inte hade råd med min föräldrapenning, men att jag kunde köpa en billig skjorta i en second handaffär och sy om den så den liknande den där blusen i affären jag ville ha: sprätta bort ärmarna och sätta i nya knappar. Knyta upp.


Ja, och skit i min fotomin, de suddiga korten och att jag står halvnäck i strumpbyxor, man hinner inte alltid med att göra allt perfekt när man har en bebis.

3 kommentarer:

Alfva sa...

Om du vill se någon misslyckas med att sy är det bara att komma hem till mig anytime. Jag fick inte ens fålla ett par gardiner utan att sambon klev in.

makeityourownelin sa...

Vilken tur att makeityourown äntligen har kommit ut med en förpackning med ett enkelt mönster till tröja på webshop. Lovar att du fixar det.
I förpackningen finns sömnadsbeskrivning steg för steg hur du syr ihop din tröja.

Alltså som klippt och skuret för dig.

inte skyldig sa...

Jenny, vilken himla tur för dig.