03 oktober 2012

Den där om kultur i september

Musik
Störst del av septembers musiklyssnande gick faktiskt åt att lyssna och ändra och lyssna och ändra min springlista. Blir extremt störd i min springrunda om fel låt kommer och kanske borde öva på att springa till fel låt istället för att hålla på att ändra istället. Frida Hyvönens Terrible Dark lades till. Nästan alla låtar togs bort. Extremt mycket tid lades åt att leta fram låtar som spelar på mitt tisdagsspinningpass som mest är dunkadunka och ganska dåliga, men som jag tränar som en liten tok till.

Annars håller jag på att lyssna in mig på nya album. Moneybrother. Band of Horses. Dinosaur Jr. Mumford and Sons.

Film/tv
En lördag kollade vi på två filmer. Med massor av utropstecken efteråt. Vet inte ens hur vi hann eller hur vi höll oss vakna, men det gick. Såg the Hunger Games och Extremely Loud and Incredibly Close. Att bara ge sig på att göra film av en av världens bästa böcker (ELaIC) är ju… men jag är faktiskt ganska nöjd. De löste många problem fint. Hungerspelen däremot. Nej. Jag är lite nyfiken på hur de ska lösa scenen som utspelar sig i tredje filmen där en massa barn masakreras, men gör de som de gjorde i den här filmen så kommer det inte bli speciellt extravagant. Om det nu går att använda det ordet för att visa hur människor blir mördade.

På ”tv” har jag börjat kolla Downton Abbey och Grey’s Anatomy igen. Downton är fint, som vanligt, men jag har tappat suget lite. Kommer att kolla ändå. Grey’s. Jävla skitgrey’s. För fan. Alltså. Jag kan inte ens skriva något vettigt om det.

Böcker
JAG HAR LÄST UT EVIGHETSBOKEN!!! The Blind Assassin that is. Den får en trea och nej, det är väl inget jag rekommenderar, även om Evelina tydligen skulle göra det.
Har även läst bokcirkus!boken Grow up, Marianne Fredrikssons Simon och ekarna, Bossypants av Tina Fey samt När 2 blev 3 av Daniel och Johanna. Ligger just nu och trycker Jonas Gardells nya bok och i helgen äre resa till Dalarna med mina fina fina vänner (tjejhelg, vuxna girls only) och då jävlar ska jag LÄSA. Läsa, dricka vin, sova och skriva. Ska bli fint.

Bloggande
Jag brukar skriva upp blogginlägg at läsa, men det har jag visst missat den här månaden. Det enda jag kommer ihåg från huvudet är det här, skrivet av Kvinnopartaj.5 kommentarer:

Lisa sa...

Hur långt har du kommit med Greys? och hur menar du med jävla skitgreys?

Sen skulle jag tycka att det var kul med tex en sporifylänk till din springlista. Jag håller också på mycket med att försöka hitta den ultimata träningsmusiken.

Och så måste du ju läsa This book will save your life. Vet att jag skrivit det förut men tror att du skulle tycka om den ju!

Den där Jenny sa...

Såg precis första avsnittet på säsong nio (tror det är nio, den sista). Jävla skit äre för att alla håller på att dö och bli av med ben och vara olyckliga hela tiden.

Boken har jag faktiskt skrivit upp och listan kan jag länka till när jag kommer hem, sitter på jobbet nu. Och du? Får man lista tillbaka? Nyfiken på din träningsmusik.

Anna sa...

ja jävla greys anatomy. om det nu är så jävla tvunget att släppa skådespelare från serien (min enda teori kring alla dödsfall under seriens gång), måste dom då DÖDA karaktärerna så att man ska hulka sig till huvudvärk och sjunka djupare i höstdeppen på kuppen? kan de inte få ett annat öde? ja jävlar.

nu till ett musiktips så här efter kvällens Skavlan: Susanne Sundför. ja namnet är ju inte jättespännande men det är det bästa jag hört i musikväg på hela året.

tack för fin blogg-läsning!
/första gångs-kommenterare

Den där Jenny sa...

Har lyssnat på Susanne och gillade, så tack för tips! Hon platsar kanske inte på min springlista, men dock till att gråta över alla döingar på Grey's!

Anonym sa...

moneybrother är dömd för sexuellt ofredande alldeles nyligen, kan ju vara bra att veta tänkte jag. han brukade vara en favorit, now: not that much.