21 oktober 2012

Den där om mina favoritfilmer

Jag har tre favoritfilmsminnen. Ett om alla jular när hela vår släkt på pappas sida gick på bio och såg den nya Disneyfilmen. Vår släkt är stor. Vi pratar fjorton barn och sex föräldrar. Vi tog upp halva salongen och såklart snöade varje gång, trots att det var i Skåne.

Nummer två var när jag var fjorton, dejtade en kille som är ett av mina livs kärlekar och vi var och såg Outbreak. Dålig film, dödligt kär.

Minne tre är när jag och min familj var på semester i Israel (jag vet, inte ett land jag skulle åka till idag) och det på kvällen inte fanns så mycket att göra, så vi gick på hotellets bio. En kväll såg vi The English Partient. Vi missade lite i början, men jag satt som slagen av en hammare. Dels var det stämningen, att vi var i Israel, att biosalongen var väldigt liten och sen var filmen FANTASTISK.

Minnena kanske inte är av toppfilmer, men toppminnen av filmer. Mina topp tio, ni måste se om ni har samma smak som jag har är, utan ordning:

The English Patient
Gone With the Wind
Walk the Line
Legents of the Fall (ja, jag skiter i att hoppa i kuddhavet av skäms)
Seven3 kommentarer:

Lisa sa...

Alltså, höstlegender är min eviga guilty-pleasure-film. Har varit i hur många år som helst...

Den där Jenny sa...

Åh, skönt att icke vara ensam!

Josefine sa...

Åh... har du läst att de jobbar på en tredje film? Ethan Hawke & Julie Delphy och han den där regissören som jag inte kommer på namnet på nu (Linklater?).