15 juni 2007

Den där om munspelet

Att jag är förbannat djävla rastlös har väl inte undkommit någon. Rastlösheten gör att jag ständigt måste utmanas och underhållas. Varje sommar försöker jag därför lära mig något nytt. För någon sommar sen var det jonglera, en annan sommar tränade jag min katt, så att hon tillslut kunde sitta på kommando och komma när man visslade. Sen har jag lärt mig (och glömt bort) arabiska, att sticka, att lösa Soduko och så vidare, till världens ände. Det här året är det munspel. Egentligen skulle jag ha lärt mig dragspel, men det var ingen som hade ett att låna ut, så det fick bli 2-3-4-skalor på munspel istället. Det låter fördjävligt och jag ser ut som en mullvad, men jag har precis börjat. Skitbra att ha något att göra när man sitter hemma ensam en fredag, är bakis efter en helkväll på stan och ska upp och jobba tidigt imorgon.

Helkväll på stan, där vi hade matkrig (inget stort krig, mer en liten konflikt), snodde öl i baren, träffade exM:s kompisar, dansade och sen gick hem till underbara S, pratade fotboll, besvikelse, pappaledighet och sen somnade till ljudet av lilla Storstaden.

Uppdatering: Det låter bättre nu. Har spelat Love me tender tre gånger och Blowing in the wind fyra. Snart är det de stora scenerna som gäller.

7 kommentarer:

Kanalisera sa...

Åh! Får man önska en låt? Jag skulle vilja höra visselpartiet i Scorpions Wind of Change på munspel.

RvT sa...

Du skulle kunna höra med killen utanför Åhléns om han vill dela med sig av sina tips. Han kör alla skalor samtidigt och det verkar som om det kan bli lättare om du har en radio i örat samtidigt.

RvT sa...

jag vill förresten höra blowing in the wind på måndag, för den vet jag inte hur den låter. ok?

It´s all about me sa...

haha, schysst! Min farsa har faktiskt ett litet dragspel hemma, och jag spelade på det jämt när jag var mindre och ville sysselsätta mig. Munspel är ju inte heller helt fel;)

Haren sa...

Munspel ar schyssta grejer. Jag kan ova lite trumlock eller nat under sommaren, sa kan vi bilda orkester till hosten.

sara sa...

jag har också lärt mig, och glömt bort, en jäkla massa. önskar att man kunde komma ihåg allt man pluggade, eller övade in. tänk vad lärd man skulle vara!

Jenny sa...

Kanalisera: Ha! Nu djävlar ska vi öva lååååånga toner!

Rosa: Tror att jag vet vem du menar. Ska höra med honom. Bjuda in på kaffe med småkakor, lyssna på råd och tips.

Annaluna och Haren: Kör på, så kan vi spela tillsammans sen!

Sara: Precis. Nu minns man bara en massa konstiga grejer.