14 januari 2009

Den där om att komma varje gång

Var ute (!) och gick (!) med Stolte mannen idag och vi pratade onani. Han lärde sig onanera av en killkompis när han gick i femman. När man går i femman är man... elva år. Det var ingen som lärde mig onanera när jag var elva år. Det var ingen som lärde mig onanera alls. Jag visste inte ens att man kunde göra det, jag kände bara till sex och då var jag ändå ingen blyg skogsmus direkt. En av mina kompisar förlorade till exempel oskulden i femman och berättade precis hur det gått till för mig.

Jag lärde mig onanera i duschen. Det blev skönt och sen blev det skönare och sen blev det skönast. Inte faen visste jag att det var onani. Där stod vi säkert, alla mina vänner och onanerade oss genom högstadiet och var oroliga för att vi var överkåta och att vi var de enda som gjorde det, medan killarna onanerade framför porr i grupp.

I trean, på gymnasiet, frågade en av mina kompisar hur vi onanerade och alla förnekade att vi gjorde det tills hon själv berättade att hon gjorde det. Först då började vi prata om det. Det är helt djävla sjukt att första gången jag pratade onani med mina vänner var åtta år efter att min pojkvän onanerade med sin kompis.

En av mina kompisar tycker fortfarande att det är pinsamt att ha med sig en vibrator i sängen med sin pojkvän, fast att hon har svårt att komma vid vanlig vaginal penetration. Hon tycker att det är en axelryckning att han får komma varje gång och att hon får göra det någon gång ibland, på helgen, när de har mer tid. Själv tycker jag att sex utan min vibrator är en axelryckning och faktiskt inte värt det. Kommer inte jag ska faen inte han heller göra det. Varför skulle han?

34 kommentarer:

annaluna sa...

Själv behöver jag inte vibrator, min kille fixar det galant varje gång ändå. Jag vet inte om det är ovanligt, eller vaddå? Men han tar ju på mig samtidigt, är det inte så det går till..? Jag har aldrig haft vibrator eller dildo, det har liksom aldrig behövts.

Sen undrar jag vilka de där är som kan komma vagnialt utan hjälp. Jag har hört att de finns, men fan aldrig träffat nån i hela mitt liv.

venne sa...

varför skulle han inte få komma? konstigt att det är svårt att hitta en medelväg. en dag började alla prata om att ta ansvar för sin egen orgasm, och sedan började man bry sig mindre om den andres samtidigt. trist. jag går ner på min tjej ibland när det är ett sådant läge, och väntar mig inget tillbaka. ibland är det tvärtom. ibland händer det att hon får en så kraftfull orgasm att jag hellre kramas och struntar i min egen orgasm.

annaluna: av de jag legat med så har kanske en tredjedel kommit vaginalt utan hjälp. vet inte hur statistiken ser ut men med tanke på vilken slampa jag är så är det nog ganska nära sanningen.

Johanna sa...

hur vet du att de inte fejkade då?

venne sa...

sant de fejkade nog för att det skulle ta slut, och låg med mig för att jag var populär, som det alltid är.

Den där Jenny sa...

Venne: Menar inte att min är viktigare än hans, tycker att de är lika viktiga, vilket jag väl skriver? Om inte jag får komma tycker jag inte heller att han ska komma, och tvärt om (parantes för snabba knull på toan samt om det uttryckligen är okej att bara en kommer. Uttrycker man att det är okej att bara killen kommer varje gång, fast man anser annorlunda får man faktiskt skylla sig själv).

Och jag har fått orgasm enbart vaginalt med en kille, flera gånger. Hans penis var formad på ett sätt att den gnuggade på min klitoris, kanske har du det så med? Annars måste jag säga att det verkar vara extremt ovanligt bland mina tjejkompisar att komma utan stimulans av klittan.

emma sofie w sa...

annaluna, här har du en. brukar få höra att jag är lyckligt lottad, men ja, jag vet ju ingenting annat.


sen kan jag väl hålla med om att det ska vara rättvist, men bra sex behöver inte alltid handla om att alla får komma. men i mitt senaste semiförhållande krävde nog jag att få komma om han kom före mig, lite axelryckning, får han så ska jag banne mig också få!

men det är skrämmande att det fortfarande är så tabubelagt med onani bland tjejer, tror jag typ aldrig pratat om sånt med mina tjejkompisar, det är som om att alla tycker det är ok att prata om att ligga sålänge det inte handlar om att ligga med sig själv.

Den där Jenny sa...

Emma..: Sant, det där med att orgasmen inte definierar bra sex, men en ganska fin och naturlig avslutning. De bästa sexen jag har haft är där man hoppas att orgasmen inte kommer på ett tag, utan att det är så bra att man kan fortsätta så där tills top model börjar klockan nio.

Och sex vs onani: word! Litet uppdrag till dig är att innan året är slut ska du ha pratat med dem om onani. Deal?

Världens Bästa Flickvän sa...

meh! jag blir sjukt frustrerad om den jag kärligger med inte kommer - och lika frustrerad om jag inte själv kommer, men först efter att vi är ihoppa. Det beror säkert på liten luther i mig, men eftersom att jag kräver att kunna komma när det är allvar tycker jag att det är okej. det är ju inte bara det jag kompromissar med i början, massa annat också. tills han sitter fast i nätet, iksom. *hehe*

och komma vaginalt har jag bara gjort en gång. annars använder jag hans/min hand.

en annan jenny sa...

jag tycker verkligen att det här verkligen är ett så himla viktigt ämne, och verkligen värt att prata om med sina vänner.

jag har både varit i relationer där båda i princip kommer varje gång, men också där killen förutsätter att sexet är så slut så fort han själv har kommit, oavsett om det hade gått för mig eller inte (vilket det oftast inte hade - kanske hängde det ihop med hans inställning, och det gjorde mig inte heller så peppad att fortsätta relationen).

det som jag upprörs mest av är uppfattningen att sexet ofta kan förutsättas ta slut i samband med mannens orgasm. har tjejen också fått komma är det bra, men avsaknaden är något som många inte ser som en anledning att fortsätta. plus att även om det kanske inte är ett krav att komma varje gång så är det ett faktum att de flesta killar ändå gör det, medan många tjejer tyvärr inte gör det. och visst borde dessa tjejer stå upp och ta ansvar för sin egen orgasm eller vad man ska säga, men man kan ju också fundera över vad det är för killar som uppenbarligen inte bryr sig om deras partner kommer eller inte. frågan är om de själva skulle vilja ligga särskilt mycket om de inte fick den där bonusen...

nu blev det här mer om sex än om onani, men för att anknyta till det du skriver i inlägget, så framför allt handlar det nog om självsäkerhet, vana och öppenhet kring onani som gör att mönstret jag skrivt om ovan finns.

winterbarn.blogg.se sa...

jag har också tänkt mycket på detta. att killar onanerade och pratade om det hela högstadiet. alla tjejer onanerade säkert men ingen pratade om det någonsin. en gång frågade min killkompis om jag onanerade, då svarade jag "såklart, gör inte du det" och reaktionen jag fick från honom visade att det var inte helt okej att svara så. sedan dess var jag tyst ett tag om detta..

sara sa...

jag har onanerat så länge jag kan minnas och har dessutom haft två brudar jag kunnat prata om detta om sen elva års ålder! fantastiskt inser jag nu i efterhand. dock har jag bland många andra vänner mött mycket obekväma ansikten när ämnet förts på tal.

gällande vaginala orgasemer har det hänt ett fåtal gånger med mitt ex. då bara i en ställning, där jag oftast blivit stimulerad av hans hand.

annars är jag helt pro tänket om att båda skall få möjlighet att orgasmera. har hört av kompisar om pojkvänner som tycker att det är färdigsexat när de (pojkvännerna alltså) kommit, och bara tanken på det gör mig rejält jävla avtänd. i min förra relation var det vanligast att jag orgasmade (utan vibrator) efter det att min snubbe orgasmat, och det passade mig/oss perfekt.

Världens Bästa Flickvän sa...

jo, just det! ett litet ps: jag började också onanera när jag var elva, i badkaret, och jag gjorde det dessutom tillsammans med en kompis innan jag fyllde tolv.

Mina sa...

Det här känns helt skumt. Jag har aldrig pratat sex med någon. Knappt ens killarna jag haft sex med. Men verkligen inte med någon annan. Och ärligt talat hade jag kunnat byta ut mina vaginala orgasmer mot sådana relationer. Nu får de mig iofs att känna mig lite obehaglig till mods. Relationerna där man delar sådant här. För blir det inte för mycket jämförande och tänkande? Är det främjande för ens sexualitet att man pratar med andra än den man tänkte ha sex med?

Och. Hur kommer det sig att jag som aldrig pratat med någon ändå vet hur jag ska använda killen jag har sex med till att få orgasm på? Varför är jag inte kill-feg? Hur kommer det sig att några tjejer förespeglar det ens aldrig att de kan bestämma vad de vill ha, varför tror de att killen bestämmer efter hur bra/söt/duktig/trevlig/prestationXad hon gör sig?

Sluta göra sig till måste väl vara bästa orgasmknepet?

Underlandet sa...

Mina - Mmm, men kommunikation behöver väl inte alltid vara verbal?

Skitbra och viktigt inlägg, Jenny!

Underlandet sa...

För övrigt, det här med att komma... Nu generaliserar jag hejvilt, men i min erfarenhet är latinokillar ofta mer måna om att se till att man kommer än svenska killar. Inte nödvändigtvis för att de har någon slags jämställdhetsanalys på sex, snarare gissar jag att det blir som något slags machobevis på deras virilitet. Men hur som helst är det rätt trevligt, ofta.

venne sa...

jenny, kanske var det parentesen jag var ute efter, jag hakar upp mig på att du säger att det inte är okej att bara en kommer. måste man inte alltid komma samtidigt för att veta det då? i mina relationer har som sagt jag inte kommit ibland, hon inte ibland, och allra oftast har båda kommit så klart. orgasmjakten är orgasmens värsta fiende dock!

kanske har det ibland varit min penis men troligen oftare hur klitoris (de är ju också så olika allihop) sitter när det varit sådana orgasmer, det är därför jag räknade bort så många.

annaluna sa...

Seriöst, avr tredje tjej har kommit vaginalt? Jag ahr säkert haft typ 300 kompisar genom åren minst, och typ en av dem har lyckats. I en ställning.

Och sen udnrar jag igen; är det inte normalt att killen tar på en samtidigt som man har sex? Det gör min. Och jag kommer alltid! Om han bara gör med handen kommer jag tre gånger :D

Däremot är det för mig helt ok om bara han kommer nångång, ibland bara jag. Jag känner ingen såndär pressa att "båda eller ingen", även fast det 99% av gångerna blir båda.

annaluna sa...

Ps 1. sorry felstavningar, smyskriver på jobbet och jag misstänker att de blir midnre glada om de ser vad jag skriver om.

Ps2. Öppet landskap.

Ds.

M sa...

Jag kommer genom bara vaginalt. Och vet iaf en vän till som gör det. Tycker inte det är dödsviktigt att båda måste komma jämt, det blir så prestationsinriktat, bara det sker hyfsat ofta för mig. I ett förhållande iaf. Är tyvärr alldeles för feg för att våga ställa de kraven i en icke-relation. Men är det bara jag som tycker att det är lite jobbigt att komma med en ny? Tycker att det är så jäkla privat. Hur fasen blir man sådär härligt sexuellt frigjord som du Jenny och flera andra här?

Den där Jenny sa...

Jisses, vad ni alla kommer med fina och varierande åsikter!

M: Hos mig är det nog medfött, eller att jag fick det i uppväxten. Det känns antagligen lika naturligt som att du tycker det känns naturligt att inte prata om det.

Och när orgasmen för båda är en självklarhet för båda så blir det inte särskilt prestationsinriktat. Det är inte så att jag ligger och tänker att jag måste komma, snarare att jag tänker att jag inte ska det, så att det varar längre. Min pojkvän brukar vänta in mig och inte komma förrän jag gjort det, eller samtidigt.

Med honom så tänkte jag i början av vår relation att det här måste bli bra, för det här är en keaper. Så jag hade inte sex med honom förrän efter fyra månader (stor parentes här på att jag absolut inte motsätter mig att ha sex på första dejten och att även om man har sex första kvällen tror jag visst att det kan hålla hela livet. Här var det mer en fråga om maktspel och att jag inte litade på honom) och efter att ha haft sex med honom tre gånger och han kommit alla och jag ingen så sa jag till honom att det inte var så jag ville ha det. Så då ändrade vi på det.

Sen får man tänka på, som många här skrivit, att de flesta killar blir skitglada över att tjejen får orgasm. Skulle inte du bli stolt om han fick det? Det betyder ju att du gör rätt och att han tycker att du är skön. Och hur faen ska han veta vad du gillar om du inte visar/berättar det? Ta hans hand och led den rätt, så behöver man inte ens prata om det.

Den där Jenny sa...

Och Venne: Det jag egentligen är ute efter med att den manliga orgasmen verkar vara så mycket viktigare än den kvinnliga. Som någon skriver här uppe så räknas ofta sexet som över har kommit, även om tjejen inte är klar då. Att det inte är så i ditt fall har jag förståelse för men du måste väl ändå inse att det ofta är den manliga orgasmen som står i centrum.

J sa...

Jag får ångest när jag läser det här, för jag önskar verkligen att jag kunde komma oftare. Det händer väldigt sällan om jag ska vara ärlig. Och när jag säger att jag inte brukar onanera tänker ni säkert att aha, hon vet inte riktigt hur man gör eller hur hon vill ha det. Kanske är det så. Jag vet inte. Och när killen är sådär jätteinriktad på att få mig att komma kan jag bli stressad av det och således inte komma, även om han gör det jätteskönt för mig och jag känner att jag är nära. Det blir som en ond cirkel. Tror det är mycket mentalt och vet inte hur jag ska ändra på det. Angående varför jag inte onanerar är det nog för att jag helt enkelt inte tänker på det.

Hur som helst. Läser kommentarerna här och känner att ååh folk verkar ha så bra sex och bara kommer hit och dit. Jag tycker ju iofs också att jag har bra sex, men när jag inte kommer så ofta känner jag att det kanske inte är som det "bör" vara. Att jag missar nåt. Att det borde vara bättre.

venne sa...

annaluna, ja typ vart 3e skulle jag gissa och jo klart man vill göra det skönt för den andre, på sättet de gillar. jättebra att handen funkar bra för dig!

jenny, kanske blir det så för de flesta killar bli slaka efter de kommit, eller de är sperma överallt ^^, så man får byta till något annat. men med kommunikation kan man hitta formen som passar bäst för båda.

J! precis så. tack för bra inlägg

Världens Bästa Flickvän sa...

Jag tror det är a och o att onanera mycket, eller i alla fall tillräckligt mycket för att känna till sina egna knappar. *tror*

För liksom, om du inte känner till dem, hur ska du då kunna guida? Och sedan, det där med att ställa krav varierar juu. Med kille jag känner, men inte tänder så mycket på, och knullar lite med, kräver jag att alltid komma - varför annars ha sex, liksom? Men med randoms snyggos, jag vet inte. *bekräftelsmonster*

Därför slutat med sådant. Det är så djefla dåligt i alla fall. Kan inte komma om jag inte är trygg.

Kanske är det hemligheten!! Trygghet?

Anonym sa...

Vaginalt ibland, med dildo ibland, oralt alltid!

Den där Jenny sa...

J: Hade tidigare samma problem, att jag blev skitstressad när killen bara koncentrerade sig på mig, om han gick ner eller liknande. Då var ju hela grejen att jag bara skulle komma och då gick det bara inte och jag kände mig skittaskig. Vilket ju inte alls var grejen med det. Eller att det inte var skönt och jag inte sa något, för jag orkade inte, eller vågade inte. Tror, som Världens bästa flickvän skriver, att det handlar om trygghet. Trygghet både i och med sig själv och med den man är med.

Har tvingat många av mina kompisar att köpa vibrator och många av dem älskar det, både med partner och utan. En del klarar inte av det alls, för att den låter en del.

Venne: Även om mannen blir slak kan man ju fortsätta ha sex. Utan att killen behöver penetrera.

annaluna sa...

Gud, vad jag måste ha tur! Alla killar jag har haft förhållande med har alltid väntat in mig och kommit efter eller samtidigt. Och de får mig alltid att komma, liksom. Oftast har vi börjat att bara köra petting innan vaginalt, och så lär man känna varann. Jag tycker inte att det är pinsamt att komma med en ny, tvärtom - jag tycker det är helt underbart fint. Däremot är jag lite små-pryd egentligen, vågar inte prova nya ställningar förreän efter länge.

Och en annan sak jag undrar är om ni andra tjejer gillar att vara överst?! Jag GILLAR INTE DET, generellt. Och typ ingen av mina kompisar heller. Förvisso lättare för honom att nå med handen, men ändå. Däremot måste handen alltid vara där, annars är det kört.

Jag säger det igen; im so lucky märker jag.

J: Jag tror kanske det har lite med onani att göra, men samtidigt med att visa/våga framföra till killen vad du vill ha. Men om du inte onanerar - hur ska du veta vad du vill ha? Vad du kommer av? Sen finns det ju TYVÄRR de som HAR jättesvårt för at komma oavsett, det gör mig ledsen! Vibrator borde kanske funka? Jag känner en tjej som inte kom så värt mkt, sen köpte hon en dildo och var helt SALIG, hon sa att hon kunde komma 10 gånger på raken plötsligt. It´s maybe worth a try!

emma sofie w sa...

Deal!
Jag småstartade när jag var i hemstaden över jul, men det blir alltid sådär "ja, nu när vi ändå är så öppna, ehehehehe..."-nervöst.

venne sa...

annaluna, ingen av de 300 som gillar att vara överst och styra själva takt och riktning? de kanske skulle prova, kan vara lättare och komma

vibrator kan vara läskigt för många tror de alla ser ut som 25 cm dildo. men det finns jättebra som är som tuschpennor eller såna ännu mindre man kan sätta fast på fingret. de kan vara enklare för alla att införa i sexlivet

jenny, absolut, ja funderade bara på om det kan vara en av orsakerna...

Lasse sa...

Jag har inte haft trehundra tjejer men de jag varit tillsammans med en längre tid (sex stycken) har alla kunnat få vaginal orgasm.
Har svårt att tro att man orkar fejka i flera år, då blir ju sex dessutom inte särskilt kul. Och fejkar man i flera år, well, då får man ju nästan skylla sig själv - att låtsas är ju ett direkt uselt sätt att försöka få till en förändring.

annaluna sa...

Jag tycker inget är skönt med att vara överst; varken att styra takt eller riktning. Den kommer inte in bra, helt enkelt. Kanske beror det på killens storlek? En stor snopp gör ONT för mig att vara överst.

Och ni killar som har tjejer som kommer vagnialt; ni menar alltså 100% vagnialt utan att klittan stimuleras? Jag kommer alltid vagnialt..om han tar på mig DÄR eller om den stimuleras ändå. Inte annars.

pang. sa...

Måste ta tillfället i akt när ämnet är på tapeten; är jag den enda i världen som inte kan komma bara av ytlig stimulans? Som jag fattat det kan typ alla komma genom enbart att talla på klitoris? Utom jag. Måste ha både och. Vaginalt plus antingen en hand eller en ställning som liksom känns överallt.
Inte för att det gör nåt egentligen, har fenomenalt sexliv, men alltså det skulle ju vara smidigt att bara kunna gnussa lite å komma....

Den där Jenny sa...

Annaluna: on top är härligt! Går bättre att styra, bestämma takt osv, men allt är ju inte för alla och smaken är som...

Emma..: jo, folk kan ju bli lite nervösa över det, om det liksom bara "ska pratas sex". Har man frågor eller problem brukar det dock bli lite mer avslappnat har jag märkt.

Killar: härligt att ni är här inne och sätter andra perspektiv på den här diskussionen!

Pang: Alla är olika antar jag. Klart skönare att få båda. Kan du inte använda din egen hand inuti? Det gör jag.

pang sa...

men då blir det ju inte endast ytlig stimulans!