10 januari 2009

Den där om att varje gång jag nyser så dör jag lite i ryggen

Vill du ha något innan jag går? ropar han från köket och jag svarar att jag måste ha vattensnabbtannarsdörjag, tack! Han kommer in med det och det immar så glasets utsida, han har spolat länge i kranen för att det ska bli kallt. Han böjer sig ner, pussar mig och ber mig ringa om det är något.

Min rygg har gått sönder igen. Ryggskott, eller vad faen det nu är, gör att jag inte kan gå. Igår skulle jag ta en ny bok från bokhyllan, som står två meter från sängen, det tog mig fem minuter. Trots detta bröt jag ett av mina löften från detta året och städade innan lillebror kom över igår. Släpade vänsterben efter mig när jag la ner smutstrosor i korgen och benen vek sig under mig tre gånger och svetten rann nerför ryggen.

Svor över mig själv för att jag ville vara duktig och ha det fint tills han kom. La mig ner på sängen och sket i det istället. Det enda bra med det här är att jag hinner läsa böcker. Har nu avverkat Potensgivarna, Hey Dolly och ska nu börja på Fördjupade studier i katastroffysik.

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Åh, grattis! Du har en fantastisk bok framför dig (fördjupade kunskaper...)

haren sa...

Ah panik. Jag far pa riktigt panik av ryggproblem. Mitt rad som rutinerad och opererad ryggpatient ar att ga till lakare innan du gar till kiropraktor eller liknande.
Hey Dolly var den bra? Ska bestalla bocker som mamma kan ta med hit.

egon sa...

stackars! hoppas det blir bättre, snart snart.

Den där Jenny sa...

Cecilia: Åh, jippie, vad bra, för den är ganska tjock.

Haren: Mamma vill tvinga iväg mig till en naprapat, men jag kan knappt gå in i köket, så vi får se. Hey Dolly var fin, men jag har sträckläst böcker i tre dagar, så nu är allt mest tråkigt... blev lite besviken, men alla säger att den är toppen, så jag missade nog något.

Egon: Tack, snälla!

secret agent sa...

stackars! hoppas ryggen läker PRONTO!

Maggan sa...

Usch, vad jobbigt! En kompis till mig har också ryggskott nu och har fått läkarrådet att ta en alvedon + en [hm, någon annan värktablett med annat aktivt ämne än paracetamol] fyra gånger om dagen och sedan röra sig så mycket som möjligt så att ryggen mjukas upp igen.

Håller med Cecilia om boken du läser!