31 januari 2009

Den där om att den inte rekommenderas om man går hem från sitt jobb klockan tio på kvällen när det är mörkt och ödsligt ute

Läste Hanteringen av odöda och Låt den rätte komma in när jag bodde i Mexiko och ryckte mest på axlarna och jo, de var bra, men så bra?

Nu ljudbokar jag Människohamn till och från jobbet. Och efter jobbet. Innan jag ska sova. På toaletten. När jag borstar tänderna. En av de bästa böcker jag någonsin kommit i kontakt med och jag vet inte om det är för att jag ljudbokar, för att Ajvide Lindqvist har ett speciellt sätt att läsa och berätta, men herre Gud! Har dock läst i vissa recensioner att den blir dålig i slutet, spårar ur lite, och det vill jag inte, vill att den ska vara femstjärnig sista sidan ut. Och om det nu är så att den kommer bli dålig om ett tag... är det bäst att sluta läsa nu?

3 kommentarer:

It´s all about me sa...

Åh, jag som gillade Låt den rätte komma in jättemycket gillar sånna här tips; Människohamn lär vara braa!

Haren sa...

Har fortfarande inte last Lat den ratte komma in men min kara mor har den i bokpaket hon ska ta med sig. Kanske borde jag be om Manniskohamn istallet!

Den där Jenny sa...

Människohamn är låååång (typ 450 sidor eller något, vet inte riktigt, då jag lyssnar på den) och har liksom flera historier i en. Och den är väldigt, väldigt fint berättad. Som att gå på äggskal och få en käftsmäll samtidigt. Med en viss parentes för slutet då, som jag inte hunnit med.