28 oktober 2005

Den där om demokrati

Jag satt och funderade på en grej på föreläsningen idag. "Vi" pratade om att dåvarande Kds fick tv-tid för att miljöpartiet höll på att bli stora och fick en massa uppmärksamhet (back in the days) och att det skulle vara jämställt och demokratiskt och tjofaderittan.

Borde det då inte nu vara ganska självklart att Sverigedemokraterna får massmedial uppmärksamhet (i partidebatter m.m.) nu? Sådana som inte går på tv3, som bara vill ha oseriösa debatter. För även om jag inte gillar dem, och inte heller de flesta som läser det här, så är det ju inte demokratiskt om inte alla partier får vara med och leka. Fi! får vara med, Junilistan, och alla de stora, men inte Sverigedemokraterna, som faktiskt kan räknas som ungefär lika stora som dessa andra båda två (Fi! och Junilistan).


Argumentet att de andra partierna inte vill samarbeta med Sverigedemokraterna fungerar ju inte heller, för så kan man inte resonera. Plus att Folkpartiet vägrade samarbeta med Ny demokrati när det begav sig.

Knepig fråga. Ungefär lika knepigt som att säga att Hitler var en fantastisk ledare. För det var han. Även om det var/är fel.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken bra objektiv (eller vad det nu heter) artikel! Gillar när du upptäcker saker som dessa.

Jenny sa...

Anonym: Tack, jag vet, jag är bäst!