24 oktober 2005

Den där om internationella FN-dagen



Detta jobbar jag emot idag:

Asien: Runt 1 miljon barn är indragna i sexindustrin. 200 000 – 250 000 av dessa arbetar som prostituerade i Thailand och 400 000 i Indien.

Latinamerika: Sexuell exploatering av barn förekommer i hela Latinamerika. I Brasilien tros det finnas runt 100 000 utnyttjade barn och i Peru uppskattar man att det finns ungefär 100 000 prostituerade barn.

Afrika: Urbanisering, fattigdom och ökad turism har lett till en stor ökning av antalet sexuellt utnyttjande av barn. En undersökning i Kenya visar att flera tusen barn är prostituerade och i Västafrika beräknas 35 000 barn bli sexuellt utnyttjade.

Nordamerika: I USA uppskattas 300 000 barn vara inblandade i prostitution. Från Kanada rapporteras en ökande prostitution bland hemlösa barn. I industriländerna är den sexuella handeln ofta mindre synlig än i u-länder. Ny teknologi i form av exempelvis datanätverk gör det lättare för brottslingar att dra in barn i sexindustrin utan att upptäckas.

Europa: Barnsexhandeln har ökat dramatiskt i Öst- och Centraleuropa under det senaste decenniet. Cirka 175 000 minderåriga tros blivit indragna i sexindustrin. Den stora ökningen beror bland annat på övergången från plan- till marknadsekonomi som har medfört försämringar i social trygghet och större klyftor i samhället. Även en ökad rörlighet inom och mellan länder har gjort att människo-handeln fått starkt fäste. Bland annat har man sett en expansion när det gäller trafficking av flickor och kvinnor till exempelvis Polen, Tyskland, Holland och Sverige.

Tänk om man hade fått jobba med detta varje dag...

http://www.utrotafattigdomen.nu/

Källa: Unisef

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sjävlvklart ska vi vännen jobba med något sådant fruktansvärt varje dag i framtiden. Jag vill kavla upp armarna och börja göra något snart.

Anonym sa...

Tänker på denna http://www.toddbinder.com/Toll.aspx när jag läser om alla barn. Oerhört skrämmande länk, och det tar en sekund att förstå hur många barn det verkligen rör sig om. Önskar att fler borde se den. (även om den handlar om tsunamin)

Jenny sa...

Elba: Jag med. Inte sitta här å rulla tummarna.

Linda: Ja, jag såg också den runt jul. Jag tror aldrig man kommer fatta summan ändå.