26 juli 2006

Den där om tre veckor sen

Jag väljer Apoteket vid Medborgarplatsen och samlar ihop tandborstar, bindor, halstabletter, nagellacksborttagning och mina bästa vänner Resorb och Ipren, för ett halvår. Går bort till förnedringshyllan och vill inte ens tänka på det, på vad jag måste, utan slänger ner i korgen, som om det försvinner om jag tittar så lite som möjligt på det.

Kassören tar upp förpackningen först. Tittar ner i min korg och säger ”oj!”. ”Mexiko. Halvår.” mumlar jag tillbaka. Och det är fan pinsamt när hon tar upp kondomer, akutp-piller, Resorb och Ipren. Här har vi en som lever livet. En liten slampa minsann. Så djävla mycket roligare jag måste ha än henne.

Jag orkar inte reagera. Rycker på axlarna. Jag var full som en sjöman igår. Är bakis som en småbarnsmamma idag. Går längs Götgatan för att komma till jobb. Är så mycket inne i min egen värld med huvudet i molnen, näsan neråt, fötterna trippar, tankarna på förpackningen, handen i fickan, ögonen bakom mörka glas att jag springer på ett gammalt ragg. Alla mina gamla ragg verkade vara samlade på Götgatan. Och fan, bara för att man knullar eller hånglar en natt betyder inte det att man vill träffas igen. Han vill bjuda mig på "ölkaffeennatttillokejdåbaralitehångel?" Jag skyller på jobb och på hammare mot huvud och värk i hjärtroten och även om det är sommar så "kör jag inte repriser. Jag är inte kanal fem."

På jobb går jag direkt in på toa och svär åt den. Fan ta dig om du visar ett kryss, din eländiga djävel! Två minuter är aldrig så långt som när man väntar på nattbussen. Och när man sitter på toan på jobb och hoppas på ett blått sträck och inte ett kryss.

Grejen ska ligga plant men det skiter jag i och lägger den uppåner och svär, igen, över att jag varit så idiotisk och inte skyddat mig mer mot män. Mot hans smicker och djävla oskyddade kuk. Två minuter är en evighet är slut.

Det blev ett streck.

8 kommentarer:

Olivia af Leijonhufvud sa...

chirres pommesfritts. men sånna tester ska man alltid göra två ggr, mistakes happens!

Jenny sa...

Äh tyst med dig! Jag är inte gravid. Litar blint på 99% säkert!

Johan Sundström sa...

Å! Nu är raktini-Jenny tillbaka. Jag har saknat dig ett tag.

Anonym sa...

Jag vet inte varför, men att läsa dig känns lite som om du vore en hammare. på ett bra sätt.

/L

ania sa...

ey, glöm inte att kolla det andra också. ALLT. jag är skeptisk, varenda jävel har fan könssjukdomar nowadays.

Jenny sa...

Johan S: Förlåt. Jag gick och blev förälskad. Nu är cyniska och arga Jenny tillbaka.

L: Hammare?

Bruno: You know me. Kan inte göra något som jag inte är bäst på.

Ania: Fyfan. I will.

Felicitas sa...

huwa.. *ryser* hurra för streck!!

Johan Sundström sa...

Alltså, förälsk är jättejubelbra! :) Känslornautanpå är ännu bättre. Och murarnanere-ojjäklar-vardetnågonintill är så där skälvande själskittlande bra, så det är smått inte klokt. Men för en blogg som den här är man illa nöjd när man får Jenny-narrativet i sin vanliga skarpa om så kanske litet cyniskt arga relief. (Men här får du finna dig i att det är själ, hjärta och språk vi svansar efter dig för, snarare än din kropp; den fiskar nog mer upp pojkar och nytt brännstoff, vad bloggen beträffar, om man ska ge sig på en smula cynism själv. ;-)