08 februari 2007

Den där om fågelsång

Jag tror inte riktigt att jag hängde med i Fågelsångshysterin. Först var jag i Mexiko och senare i NY och varje gång jag gick in på DagensNyheterpunktse så var det nedräkningar och grejer, men bortifrån det så var det liksom ingen ickesvensk som hade koll. För ärligt talat, jag vet inte hur det är i din värld, men i min så är det bara ryssar och amerikanare från USA som varit i rymden och lattjat.

Men det jag skulle komma till var flaggan. Varför har de en flaggfan på armen? Har det någon betydelse i rymden? Om man stöter på någon marsian så tror jag inte att chansen är så stor att de vet vilken flagga som hör till vilket land. Hade det inte varit smartare att ha en jordflagga? Eller typ ett märke som liknar vår planet?

Bara en tanke. (Pluggar fortfarande inte).

8 kommentarer:

K sa...

Du får gärna komma o käka muffins idag också. Jag har ca 80 kvar. ;)

Jenny sa...

Oooohhhhhh! Fresta mig inte!

annaluna sa...

ja, eller hur!!

erik sa...

jag hade en liknande upplevelse, mängder av artiklar på t.ex. dn.se om rymden under slutet av min vistelse i tokyo, och det var en "folkstorm som inte hade skådats sedan stenmarks dagar" och gud vet allt, men allt kändes lika avlägset och irrelevant som rymden.

Flaggan på armen visar tydligt vad det handlar om, en ego-tripp i landsformat. Precis som du säger vore det trevligare om vi människor kunde betrakta oss som en enhet om vi skulle råka stöta på marsianen på månen.

egoegon sa...

jag är mest imponerad över att hjälmen ser ut att vara av guld. sveriges egen guldpojke. jag skulle inte bli förvånad om fågelsång får bragdguldet eller nått.

Jenny sa...

Erik: Det där med egogrejen kan jag ju förstå. I början av hela rymdgrejen, när USA skulle vara bättre än Ryssland och Ryssland skulle vara bättre än USA, men nu?

Egon: Okej, lite mysigt är det kanske, men mest konstigt när man var i annat land och inte såg storheten riktigt.

egoegon sa...

jag var ganska ironisk i mitt inlägg, sorry om jag var lite otydlig med det. förstår din förvåning till fullo.

Jenny sa...

Äh, jag har inte umgåtts så mycket med folk på sistone, kan vara det. Måste verkligen ta mig ut och... börja fatta saker igen!