20 februari 2007

Den där om telefonsamtalet

Jag har precis kommit hem från träningen och telefonen ringer. Jag slänger ifrån mig skorna och tar upp telefonen, det är hemligt nummer och jag svarar surt, för jag tror att det är Svenska Afghanistankommittén som ringer för tusende gången för att de vill att jag ska förnya mitt medlemskap, vilket jag måste eftersom jag hade tänkt få en praktikplats av dem senare i år.

"Baby? Mi coneja?" börjar han och jag måste sätta mig ner. Sen börjar tårarna komma och han hör inte vad jag säger, det låter mest "buhuhuhuhu!" Han frågar hur jag mår och jag svarar "buhuhuhu!" Jag hör hur han ler på andra sidan jorden och mitt snor börjar rinna. Vi pratar ugly cry. Han frågar vidare och kör lite monolog medan jag buhuar, sen säger han att han ringer upp mig lite senare, när jag är redo på att han ska ringa. Vi lägger på och jag måste kolla på telefonen för att vara säker på att han har ringt. Jag sätter på sketna Mix Megapol (enda jag kan få in) och såklart så spelar de Bedingfield, för något annat hade liksom inte passat i just den scenen.

If I don’t need you then why am I crying on my bed?
If I don’t need you then why does your name resound in my head?
If you’re not for me then why does this distance maim my life?

Nu har jag precis pratat med honom igen. De har sol och skitvarmt och jag frågar om det inte är meningen att det ska vara kallt i januari, varpå han svarar att jag är lika förvirrad som vanligt. Jag fnissar och vet inte vad mer jag ska säga. Vi har inte så mycket att prata om, fast att vi pratar om alltallt och inte vill lägga på. Han lovar att köra mig till stranden när jag kommer. Nu känns det mest tomt, ensamt och tyst. Jag ska aldrig mer lyssna på Mix Megapol igen.

9 kommentarer:

annaluna sa...

min kanin:) vad sött!! Min puertorican kallade mig för Annaluna...y el nombre se pegó.

I april åker du eller hur? Förstår precis hur du känner. Eller jag antar det. För samtidigt som man vill åka, vill man det nästan inte, eftersom när man åker måste man börja om från början med sin saknad.

ajja sa...

ÅH du ska åka igen! Åk och stanna. Det här landet finns kvar.

*tänk smörsångare*

Do it for LOOOVEE!!!

Jenny sa...

Annaluna: Ja, i april. Och just nu vill jag åkaåkaåka nununu!

Ajja: Oooohhhhh,fresta mig INTE!

ania sa...

jag hade en gång en uguguayare som kallade mig ANITA... försökte förklara att ANITA är ett tantnamn i sverige, det örat ville han inte riktigt lyssna på.

annaluna sa...

---alla latinos kallar mig alltid för Anita, jag tycker det är gulligt:)

soulkatt sa...

Åååååhhh

m:a sa...

Lyllo dig, härligt att resa tillbaks! Hoppas du får massor ♥ och skoj. Hur lång blir den resan då?
Ugly cry är för övrigt suveränt, iaf dagen efter när man sovit lite och sen sminkat över mört-ögonen! Det bästa för att för-vackra sina ögon, enligt sägnen.

Jenny sa...

M:a: Ska bara vara där i tio dagar, kan inte vara borta längre, om jag ska kunna hålla uppe mitt liv här, i Sverige.

Garmonbozia sa...

För min del är det alltid ugly cry. Det är bara på film man gråter vackert. Och latinos (latinas) har ju uppenbarligen den inverkan på en.. Fan.