26 februari 2007

Den där om helvetet

Helvetet ligger en bit utanför Alvesta, i Småland. Man skulle kunna bli lurad av namnet - Sjöatorp - men Sjöatorp består varken av (synliga) sjöar eller torp, utan Sjöatorp innehaver endast en stor djävla väg där bilar kör förbi fortare än de får, antagligen för att komma bort från helvetet så snabbt de kan. Man skulle kunna säga att Sjöatorp borde hela Storväg.

I Sjöatorp hamnar man om det snöar så mycket att ens anslutningsmöjligheter från universitetet till stationen inte fungerar som de ska och bussbolaget sedan vägrar betala taxi, så att man måste byta buss i helvetet för att kunna åka vidare till Stockholm.

I helvetet snöar det från sidan och alla bussar är sena. Alla bussar är sena för att gubben som alltid åker med är sen och eftersom gubbfan inte varit i tid till bussen kunde den tydligen inte åka. Allt för att öka spänningen - kommer Jenny med tåget till Stockholm eller inte? (Det gjorde hon, eftersom det snöade och Sverige blir helt djävla stillastående då - mitt tåg var två timmar sent).

I helvetet slutar ens mp3-spelare fungera och det är för kallt för att ta upp en bok. I helvetet upptäcker man att man tappat en vante och glömt att ta med sig sin varma mössa. I helvetet blåser det så att det känns in i ryggraden och tårna fryser så att man tror att de ska trilla av. I helvetet fryser tårna så mycket att man vill att de ska trilla av.

Himmelen ligger på Götgatsbacken i Stockholm. När man står inne på Ljunggrens och skitkass musik spelas och man har ett glas vin framför sig och världens finaste Amanda bredvid sig. I himmelen får man syn på sin drömman, som man sen sitter och tittar på i två timmar, och när Amandas kusin kommer fram och frågar vad man gör så säger man att man sitter och tittar på Anders.

I himmelen ställer sig en stor djävla kille framför en i baren, varpå man knackar honom på axeln, men han skiter i det, varpå man blir skitsur för att han tränger sig och när han går från baren så skriver man på hans kvitto att han vill ge sjuttio kronor i dricks.

I himmelen reagerar folk på att man har jättemånga kort i sin plånbok. I himmelen är folk hämtade ur modebloggar och skrattat låter alltid skrattigare. I himmelen har de sköna soffor och fulla inköpschefer för H&M och snygga killar med glasögon och efteråt så går man till East, fast att Amanda lovat att vi inte skulle gå dit, och sen, när knull-East stänger så råkar man snatta en smörgås på Pressbyrån, sen åker man hem och somnar framför en film med världens finaste Amanda.

6 kommentarer:

annaluna sa...

åh, du skriver så bra!!

Anonym sa...

Baby du skriver så jävla bra och du är den underbaraste i hela världen! Tyckte så synd om dig när du var i helvetet och älskade dig när du kom till himlen!

trasselfia sa...

bah, jag vill också sitta och titta på anders i två timmar.

egoegon sa...

jag har varit in och vänt på ljunggrens en gång. blev lite rädd, för det var verkligen sådär modebloggsperfekt och då blir jag anti direkt.

sist jag var på east så trillade jag av stolen. en söndagkväll, mitt bland alla fina par. jag tog med mig ett bord också, samt frågade paret bredvid om jag fick äta upp deras rester. det fick jag.

och du skriver så bra, som alltid.

egoegon sa...

och den där amanda, det låter som en mycket fin blandning av två av mina bästa vänner. den ena träffade jag på exakt samma sätt.

Jenny sa...

Trassel: Hans hår såg konstigt ut, men det sket jag i. Det var mysigt. Så mysigt.

Egon: Jag går mest dit för att allaär så djävlasnygga, så jag sitter och hoppas att det ska smitta av sig. Och haha - det där med resterna!