06 februari 2007

Den där om år tvåtusensju

Okej, det har väl blivit tid att skriva om vad jag borde/vill/ska göra år 2007, även om det redan gått en 1/12 av året (januari... var tog du vägen?).

Det sägs att det man gör de första timmarna på det nya året är det som kommer ske sen, resten av året. Förra nyår hånglade jag meden yngre kille och man kan väl säga att det följde med sen, hela 2006. Det här året satt jag i en taxi i New York på tolvslaget, med bror och hans kompis. Sen missade vi Times Square och firandet, tog oss till en svartklubb med fri bar och jag blev uppraggad av en spanjor (eller om det var en italienare), blev presenterad för hans pappa och sen försökte han kyssa mig (inte pappan) varpå jag sa "tack, men nejtack, jag är inte en sådan flicka!" och därmed ljög jag en av de värsta lögnerna jag ljugit någonsin. Så 2007 kommer alltså bli ett år fullt av taxis, sena ankomster, spanjoritalienare och/eller ljug.

Men alltså. Vad jag vill ha av år tvåtusensju, tacksåmycket:
Mycket handlande i Forever 21, särskilt den här klänningen. Mer lyssnande på bra och glad musik, mindre på ledsen gråtmusik (skriver hon samtidigt som hon sätter på Ryan Adams). Sätta på Ryan Adams. Inte slänga mina smutsiga strumpor bredvid sängen, utan lägga dem i tvättkorgen. Bara bli förälskad i killar som förälskar sig tillbaka i mig och som inte bor tretiotusenmilbort, eller något annat ledsamt. Lära mig spela trummor. Träffa folk jag vill träffa, sånt där låtsasfolk som inte finns egentligen, som Christina, Egon och Maza. Bo i Stockholm och inte flytta till annat land igen, så att jag måste skjuta ännu mer på min utbildning. Gå ner till den där vikten jag hade innan jag åkte till Mexiko. Spara åtminstone liiite pengar när jag jobbar i sommar. Jobba i sommar. Inte åka på semester, mer än till Bergen, eller inom Sverige. Inte tappa kontakten med någon av mina underbara, underbara Växjövänner. Ringa mina föräldrar oftare. Sluta göra en djävla elefant av en myra. Onanera mindre i duschen när jag har bråttom. Köpa mindre böcker och låna mer på biblioteket. Köpa en ny dammsugare. Inte ha lika mycket sex som tvåtusensex. Ha mer sex än det jag hade år tvåtusensex. Fundera allvarligt på att skaffa hund innan jag spontanköper en. Inte slänga mina femtioöringar. Inte dammsuga upp mina femtioöringar. Inte ens med nya dammsugaren. Alltid gå till billiga mataffären, även om den är längre bort. Prata mer spanska. Sluta titta på Cops på kanal sex (tv sex?) när jag är för lat för att byta kanal eller stänga av tv:n. Läsa eller ge bort alla böcker som nu står och dammar i min bokhylla, mest eftersom de verkar tråkiga. Kolla vad jag egentligen har i min kista som står under min spegel och inte har varit öppnad på cirka två år, jag tror att det är ännu mer böcker. Bli mer vuxen, för i kompismaddes vännerbok så fick jag bara nio poäng av tiotusen på vuxentestet. Ta reda på hur man blir mer vuxen (måste man typ börja köpa med kuponger, dricka kaffe och skriva "det där ordet på k" istället för kåt då?) Sluta köra med tricket att inte raka benen när jag går ut för att hindra mig från att följa med folk hem, när jag är full och det där ordet på k så skiter/glömmer jag i det ändå. Och sluta tro att jag är bäst och istället göra allt för att bli det.

9 kommentarer:

egoegon sa...

de här meningarna gillade jag bäst: "Träffa folk jag vill träffa, sånt där låtsasfolk som inte finns egentligen, som Christina, Egon och Maza. Bo i Stockholm och inte flytta till annat land igen".

flytta hit snart snart snart!

Anonym sa...

det enda jag gillade var löftet om att börja raka benen.

Christian of Boppe Blogg sa...

Köp ingen hund. Annars var det både bra och roliga saker.

Carina sa...

Korkat av mig kanske, men antingen menar du Bryan Adams, eller också har jag ingen aning om vem du pratar om och behöver upplysas :)

Emma sa...

Ha ha, brilliant!
Jag brukar också "råka" dammsuga upp femtioöringar så det klonkar i röret, alt slänga dem. Tur att inte tioöringarna finns längre. Känner även igen stuntet med hårstubb på benen, tyvärr är det alltid då man "råkar" gå hem med någon. Ett tips är att även ta på sig sina fulaste trosor med slapp resår, då krävs det en än högre grad av medvetslöshet för att glömma/skita i det. Du kan ju förresten inte göra slut med mexikanen, du är ju kär ju. Emot alla lagar.

Erika sa...

det där med att förälska sig i killar som finns inom en överkomlig radie vore ju jättefint om man någon gång kunde göra, tyvärr, så verkar det ju dessvärre aldrig funka. Tvärtom, så verkar det snarare bli längre och längre bort, och med andra ord - mer eller mindre omöjligt... men jag håller ändå tummen för att det nån gång ska slå rätt, och drömprinsen ska finnas här framför näsan, nån gång!

karoliina sa...

jenny

vodkan och tequilan väntar i Sthlm

du och jag

sedan skall vi vingla runt och skråla mot stjärnorna och inte gå hem med killar som sysslar med porr eller så. Varken du eller jag!

Jenny sa...

Egon: Jag kooooommer! I sommar, då jäklar är jag Stockholms för evigt. Måste bara hitta lägenhet först.

Anonym: Djävla tur att det inte är din lista då. Puss å kram!

Christian: What? Jag mötte Lassie, jag mötte Lassie, och jag såg att godhet fanns... Får jag ingen man, baby eller katt, så finns bara hund kvar!

Carina: Det finns en ryan och en bryan. Ryan finns bland annat här: http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=11:7zkqoalaiijn

Emma: Har kört trosgrejen med, innan jag tog tag i mig själv och slängde alla sådana trosor. Farmorstrosorna och stingen åkte åt fanders. Tror till och med att jag skrivit om det. Kolla:http://jagjenny.blogspot.com/2006/01/den-dr-om-farmorstrosor.html om du vill.

Erika: Jag håller också tummen. Både för det och för att det på något sätt ska funka med mexaren.

Karoliina: Låter prefekt, kära du!

Jenny sa...

Karoliina: Eller kanske mer perfekt?