08 februari 2007

Den där om Souvenirer

Jag har precis sett en av de bästa dokumentärerna jag sett i mitt liv. Har ni inget att göra på lördag klockan 16.25 kan ni ju kanske kolla på svt. Eller här. Har ingen aning om hur man kollar på dokisar där, men det borde väl funka på något sätt.

"Shahar Cohen är filmare och arbetslös. Hans 82-årige far Sleiman föreslår att sonen ska göra en film om hans tid i judiska brigaden under andra världskriget. Temat intresserar egentligen inte sonen Shahar, men genom att göra filmen om faderns bakgrund hoppas han kunna finna en halvbror eller halvsyster - de "souvenirer" fadern påstår sig ha lämnat efter sig i Europa under sin tid i judiska brigaden. Fadern hade två holländska flickvänner under kriget som han tror båda blev gravida, men som han sedan inte hade kontakt med..."

6 kommentarer:

zjjllb sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lisa sa...

påminner om "allt är upplyst" av jonathan safron foer, eller hur det kan stavas, läst den?

kramar från icke-studerande-läkarstudenten

Jenny sa...

Lisa: Ska läsas genast!

Lisa sa...

Ja läs! Safran Foer, var det, inga safron. Han har släppt en ny bok också men den har jag inte hunnit med än, eftersom jag läser till min 60 p-tenta om en vecka. Lajbans, glada tider, härliga tider!! (det är sol ute :)

kram

Jenny sa...

Men jisses- 60 p? Jag är imponerad! Fyfasen. Visste inte ens att det fanns. Jag mår skit, men det får man ta, eftersomman pluggar så lite och festar istället.

Lisa sa...

man får vad man förtjänar (jag har också huvudvärk ;)