30 maj 2011

Den där om att det hittills är bestämt att vi ska göra en utflykt till Howth, men vi vet inte hur det uttalas så vi får se om vi vågar köpa biljetter

På torsdag åker jag och två av mina bästa vänner till Dublin. Hittills har alla varit väldigt lugna och sansade över detta, förutom obligatoriska fyllesms med innehåll iiiihhhhhhh, vi ska till Dublin! Och diverse mail om obligatorisk reseklädsel i form av rutigt och gubbigt.

Idag slog det dock till. Hur ska ni packa? Hur tänker ni? Har ni checkat in? När ska vi ut till flygplatsen? Hur tar vi oss från flygplatsen i Dublin? Har vi koll på boendet? Adress? Meddelat att vi kommer sent? Är ni resepeppnervösa? Men det e la ganska lugnt med den här askan nu eller? Hur är vädret?

Jag är ju inte den som planerar i onödan. Sen är ju jag i och för sig den som alltid missar flygtider också, så det här kanske behövs. Någon som varit i Dublin? Jag vet inte ens vad man gör där förutom att dricka öl, titta på får och skratta åt dialekten.

8 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Haha, är likadan. Ska till USA om 2v i 3v oc har inte skaffat bostad. Det är iofs långt kvar men vi ska till så många ställen... Önskar att jag hade varit i Dublin och är avis på er, ni kommer få det underbart!

Emsan sa...

Man måste sjunga irländska visor på puben & dricka Guinness!

Haren sa...

Hmm, jag har varit där. Men min kompis som jag hälsade på, som visst bodde i Dublin enligt henne själv, bodde i en förort vid havet och det tog ca sju år att åka till Dublin med buss. Därför hängde vi mest vid havet. Så jag har inga roliga tips mer än att det var helt okej shopping och många bra pubar.

emma sa...

Jag var i Dublin för två månader sedan och vårat roligaste var faktiskt att vandra i Howth (uttalas som "both" enligt guideboken. dessutom köpte vi biljett i automat!), trots att vi är icke-hurtiga. Sedan gick vi på massa museum, fotomuséet var bra. Postmuséet not so much, trots att de lockade med letters, love and liberty. Det var himla trevligt iaf, det där med ölen och promenerandet. Have fun!

Anonym sa...

Ett besök på Guinness-bryggerierna är synnerligen trevligt med provsmakning efteråt.

Den där Jenny sa...

Fantastiska tips, som jag genast mailade mina vänner. Tack fina!

Anonym sa...

Jag bodde i Dublin i 3 år. Kan tipsa om galet rolig bingo som de iaf hade på klubben The George på St. George's Street på söndagskvällar. Superbra transshow varvat med bingodragning.

Howth är jättevärt ett besök. Mysiga små pubar också med god mat bortsett från finfin promenad.

Puben Porter House i Temple Bar är också värt ett besök. De brygger sin egna goda öl.

dampig sa...

Det går en (långsam) buss från flygplatsen in till city (stannar precis vid turistcentret nära Grafton street (som är en av stora shoppinggatorna... typ Drottninggatan i Sthlm) och jag tror den kostar typ €12 per person. Är ni tre stycken blir det nog billigare att dela taxi till city. Brukar kosta €20-25 från Dublin Airport. Taxikön brukar se oerhört lång ut men de är supereffektiva och man väntar typ aldrig mer än tio minuter så bli inte avskräckta. Obs! De tar €1 extra betalt per resväska.

Howth uttalas som Both med med W i början. Inte svårt alls. :)
Guinnessbryggeriet är inte så jättespännande om man inte är superintresserad av hur man brygger öl. Dock har de en skybar på slutet (en guinness ingår i intreädesbiljetten) på våning sex med utsikt över hela stan. 360 panorama. Rekommenderas nära solnedgången för bästa effekt. De har massa bra skyltar så man vet vad man tittar på. :)

Det finns hop on hop off turistbussar i city med alla de största sevärdheterna men jag rekommenderar att skippa den och gå istället. De flesta grejerna ligger relativt nära och som extra bonus får man kolla på alla gulliga hus med färgglada dörrar.

Penneys är en stor butik på Henry street som ser lite B ut utifrån (ofta väldigt stökig) men SUPERBILLIGA grejer. Köp inget stickat, det tappar formen. Men underkläder, leggings, t-shirts, smink, inredningsprylar och allt möjligt är billigt och bra. Jag köpte t ex jättefina shimmer powders, tre stycken för €1.50!

Dublin castle är inte vidare imponerande så räkna med att det besöket tar under en halvtimme. St Patricks Cathedral är mkt finare. :)

Temple bar är givetvis ett måste men varning för bröliga killgäng som bara dricker guinness för väldigt snart kommer det lukta prutt. Haha. En nackdel med att folk inte får röka inomhus längre... Guinnessdrickare i mängder = pruttlukt deluxe.

I slutet av Grafton Street ligger förresten en rätt stor park som heter St Stephens green. Jättemysig att promenera i/picknicka om det är bra väder. Bredvid den ligger ett stort shoppingcentrum också så det är rätt trevligt att shoppa sig trött och sen äta något i parken för mer energi. :)

Oj, det blev visst en hel uppsats här. Bodde där i tre år så nostalgin bara flödade. :)