11 februari 2006

Den där om alla 14/2

Det är kul att man skrivit sån där dagbok på papper, som de gjorde förr i tiden. För då kan man hitta gamla grejer.

14/2 2005 (Växjö):
Alla hjärtans dag. Även kallad Alla jävlars dag. Fast egentligen är det inte alla jävlars dag, för alla jävlar är inte kära, på ett lyckligt sätt. För det är bara de som får fira - de som är happily ever after. Typ Snövit och Prinsen.

Och det måste bli såååå rätt. Såååå eftertänksamt. Förra året satt jag i Thailand och grät över ett kärleksmail jag fått av kärlekskärleken. Det ska bli spännande att se vad som händer i år. Och det ska bli spännande hur jag ska låtsas vara oberörd om ingenting händer. För även om jag övat in frasen ”nä, men Guuuuuuud!Det är en sån kommers-i-häl dag, som affärerna bara vill tjäna pengar på. Ingen vet vem fan den där jävla Valentin var. Jag behöver inget speciellt!” För jag är en giftassuktandebridezilla med åldersnoja, så jag måste låtsas som jag inte alls är det.

Fast jag längst, där inne, vill ha jordgubbar, grädde, glitter, glamour, milslånga kärleksbrev och gärna en liten present med (fast ingen sån där ful nalle, med hjärta, som bara kommer ligga under sängen sen). För jo, jag kommer bli besviken annars.

För jag är en giftassuktandebridezilla med åldersnoja.

14/2 2004 (Bangkok):
Satt pa ett internetcafe och fick ett alla hjartansmail av pojkvannen, hemma i Sverige. Ogonen ville inte sluta skvala. Min gosebjorn hade skrivit varldens gullmail, och da langtar man ju hem, trots all kyla dar hemma.

Har nu varit pa on Koh Chang, klappat elefanter, kort motorcykel, brant oss pa motorcykel, simmat i vattenfall, branna oss i solen... lite sant dar. Ar tillbaka i heta Bangkok, passade pa att sta i bilko i tva timmar och glomma pengarna pa vagen fran Koh Chang.

14/2 2003 (Alvesta):
Guvernör George Ryan i Illinois är min hjälte detta året. Antagligen detta årtiondet också, för jag är ganska säker på att något liknande inte kommer hända inom de närmaste 10 åren, i det land över there, där en president inte blir avsatt för att han för dålig politik, utan för att han har sex med fler än en kvinna.

I en värld där länder blir mer och mer blodtörstiga. I en värld som rustar för krig. I ett land som älskar uppståndelsen kring död och dödsstraff finns hjältar.

För någon vecka sen omvandlade Ryan över 150 dödsdomar till livstids fängelse. Han släppte även ut tre fångar som satt osyldigt dömda. Vad de tre hade där att göra från första början är frågan (även om man kan misstänka att de föddes med fel hudfärg).

Samtidigt som saker som detta händer, sker försämringar i stora delar av världen. Men just nu, just i dag vill jag bara tänka på det positiva. Kanske världen inte är så ond ändå?

”They broke my jaw. I am not able to eat properly now... They were trying to rape me. I was hand-cuffed, attached to the radiator... They started to hit my head against the radiator. Then they placed a plastic bag over my head and the investigator shouted: ’either you confess now or you’ll die before your trial’. I couldn’t breathe ... I kept repeating ’I am innocent’. When I asked them to call a doctor the investigator said that the only person they would call for me was the grave-digger.”
- Valery Agabekov, i ett brev, till sin mamma, vilket blev utsmugglat ur fängelset.

14/2 2002 (Eslöv):
Sol ute, sol i sinne, eller hur är det?

Fick tillbaka en spansk tenta i dag å Jenny hade ALLA RÄTT!!! Fantastiskt! Estoy muy feliz. Y porque no? Lalalala...

Livet går åt rätt håll å i kväll är det party. Har en såndär känsla att jag bara vill ut och krama hela världen, skratta med dem å bara... bara... göra hoppsansteg! Min klass säger att jag är väldigt kelsjuk. Att jag hade passat bra som maskot. Nu ska Jenny ut å bara mysa.

Jenny har fått Alla Hjärtans Dags kort. 2 stycken. På ett älskade personen mig. Tack!

14/2 2001 (Málaga):
Jenny har bowlat for forsta gangen i sitt liv. Om man inte raknar med den dar gangen i fjarde klass, da jag bowlade med skolan. Men det gor man inte. Det gick... ok! Fick in en hole in one... det heter det nog inte va? Ehhh.... Visst ja! Strike! Kom trea, av sex stycken, vilket ar ganska imponerande, om man tanker pa att alla de andra bowlar regelbundet och att tva var narmast proffs!

Sen att jag halkade pa bannan och satte mig pa rumpan, ar en annan historia! Gjorde overtramp, och de hade ju putsat banan satan, sa Jenny var som Bambi pa hal is!!!

I kvall blir det till att ga ut och partaja. Ska ha 2 prov nasta vecka, sa sondag blir till att plugga, plugga, plugga, sarskilt for lilla Jenny som inte hanger med i det oregelbunda verbets varld. Fattar nada!!! Far se hur det gar... De andrar en massa o till u och sen ar det bara ”jag” som bojs annorlunda, inte du, ni, de hon och sa vidare... oj, oj, oj... I dag har vi fint vader igen, mot vad vi har haft i veckan; regn och thunderstorms! I dag ar det ca. 25-26 grader! Skont!!!

14/2 2000 (London):
Ikvall ska jag pa date. Min forsta date med en engelsk kille. Intressant. Intressant!

1 kommentar:

Anonym sa...

jag vet inte vad jag ska skriva. jag vet inte ens vad jag gjorde förra året kring den här tiden.