25 februari 2006

Den där om jakten på det ultimata

Det gick något dåligt djävla program på kanal fem för något år sedan, där de följde kvinnor som dejtade i NY. Jag antar att det var när "Sex in the city" gick. Och jag antar att femman inte har så mycket pengar, eftersom de köper in så kassa program.

I alla fall så var dessa kvinnor superdespo. De ville ha barnmanhusbil NU. Dock ville de inte ha vem som helst. De ville ha en man som var rik, snygg, trevlig, hade hår, gav dem presenter, kysste deras fötter och som var perfekta. Jag låg framför tv:n (för jag är en loser och kollar på sådana här kassa program) och tänkte att kvinnorna var dumma i huvudet. Varför måste de dumpa en kille för att han skrattar konstigt? Varför nöjde de sig inte?

Igår pratade jag med lägenhetskombo Fia (vi hade varit på opera och då är det ju självklart att man pratar män efteråt). Vi pratade på min smak på män. Om att jag är mest intresserad av den som jag minst kan få. Och Fia påstod att jag valde för svåra män. Jag gillar det jag inte kan få, jag gillar jakten. Det var delvis därför jag var så kär i M, för att han alltid pratade om att vi skulle ha en paus, så en framtid med honom skulle vara omöjlig. Hon sa "vaför nöjer du dig inte? Då får du det du vill ha!" (Fem barn menade hon här). Och jag svarade "För att om jag nöjer mig kommer jag aldrig att bli lycklig!"

Är det så det är? Om vi inte får det perfekta, den där vi måste jaga, den där som misshandlar oss psykiskt genom att inte ringa, så nöjer vi oss? Då tar vi the second best?

Borde jag ha valt den där juristen jag dejtade, för att få allt det andra jag vill ha? Måste man bli snurrandevirvlandestormande kär? Och självklart går det att kombinera de här, det är ju det ultimata.

Kan inte någon, snälla, ge mig det ultimata? Eller ge mig en biolog som kan förklara hur tesen om att alla vill föröka sig och bilda avkomma, så att ens gener förs vidare hänger ihop med att alla vill jaga det oåtkomliga?

Kanske hade de där kvinnorna på tv:n inte så fel ändå. Vem vill inte ha det perfekta, det ultimata?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det är en farlig cirkelsaur. Ju mer man deltar i spelet, i jakten, ju fler män/kvinnor man har kortvariga relationer med destu mer blasé blir man. Till slut glömmer man kanske av hur man älskar, man knullar ju bara Mr/Ms Right-Now, och när åldern eller biologiska klockan sätter in, ja då vet man inte bättre än så utan vill ha den bästa av ett gäng "Män"/"Kvinnor" man kan hitta. För man har glömt av hur man blir kär i en person.

Anonym sa...

femman visar inte bara skräp minsann. de har råd att köpa in årets oscarsgala! och sofis mode är ett högkvalitativt program. snyggt redigerat också.

Anonym sa...

Fy fan för att nöja sig!