17 februari 2006

Den där om saker jag inte förstår

Jag måste vara dum. Eller, nej, det vet jag ju att jag inte är. Och eftersom det är så inne att vara annorlunda vill jag inte vara det heller. Det finns helt enkelt saker som jag inte har greppat. Som jag inte förstå.

- Gitarr vid bord.
Är det egentligen någon alls som gillar det här? Fredrik och Maria sitter på världsmysigaste restaurangen. Allt ska vara romantiskt. Fredrik tittar Maria djupt in i ögonen. Han ska fria ikväll. Han ska falla ner på knä och göra allt det där han tror att hon drömmer om. Det han tror att alla tjejer drömmer om. Maria tittar Fredrik djupt in i ögonen och funderar på hur hon ska säga till honom att hon har en älskare från Botswana. Hellre nu, än när ungen föds, right? Hon harklar sig. "Jo, du Fredrik... jag har träffat en annan..." Just då kommer Miguel och Juan fram med sina små ukeleles. "When the moooon tits thi skyyy likkkkiii a biiig pizzaaaaaaabaaaj, it's ammmooooorrreee!" De stör. De är i vägen. Man blir generad. Man måste titta på de som spelar och skratta och le lite nervöst. Man bara hoppas att de ska gå vidare. Fredrik vill helst trycka ner ukelelen i Miguels hals.

- "Det är tanken som räknas."
Denna fras följs alltid av ett litet skratt. Inte ett vänligt skratt. Nej, ett skratt som betyder "din djävla egoistiska subba!" För man fick ingen present. Man fick bara en djävla tanke. Vet ni hur lätt det är att tänka en tanke? Vänta. Ett. Två. Tre. På de tre sekunderna hann jag tänka jättemånga tankar. Jag gav bort bilar till alla på hela djävla planeten. Nu är ni lyckliga va? Ge mig inte nån djävla tanke, ge mig en present, goddammit!

- Bada badkar.
Nopp. Don't get it. Man tappar upp. Det är för varmt. Man häller i lite kallt. Man lägger sig. Man hade hällt i en deceliter bubblor för att det skulle bli lite... bubbligt, men inte fan blev det det. Så ligger man. Och så blir det för kallt. Och sen koncentrerar man sig på att slappna av. Så mycket att man blir stressad av att man inte blir avslappnad. Och sen upptäcker man första håret. Är det därför man ska släcka ner och tända ljus, för att man inte ska se all skit som flyter omkring? Och bada med någon annan går inte, för bostadsmaknaden i (Stockholm) Sverige är så hysterisk att de måste bygga lägenheter på 30 kvm, och i 30 kvm får det bara plats ett badkar som en halv person. Det enda man kan göra när man badar är att onanera. Och inte ens det är bra, för vibratorn har batteri som tydligen inte funkar bra med vatten. Och duschslangen kan man inte använda, för bostadsmaknaden i (Stockholm) Sverige är så hysterisk att vattenledningarna inte prioriteras och inte heller vattenflödet.

- Trivial Pursuit.
Spelet Trivial Pursuit. Det tar tretton år att spela. Börjar jag idag så kommer jag alltså vara 38 när jag är klar. För om man inte kan frågorna utantill/är så gammal att man minns vem som vann i skidskytte 1921, så vinner ingen. Om man inte spelar efter reglerna "första plupp vinner!" En kväll skulle jag spela spel hos en kompis. "Bara det inte blir TP!" sa jag. Hon lovade att det inte skulle bli det. Jag kom dit. "Oj, det blev visst TP ändå!" sa hon. Jag vände och gick hem. Eller så drack jag upp allt vin. Vilket som låter troligt.

- www.google.com
Var fan tog www.altavista.se vägen? Är det BARA jag som använder altavista? Varför kan man "googla upp det!" Men inte "altavista upp det!"? Jag ska fan börja säga "Altavista upp det!" till folk för att visa var jag står. Och kom inte med "men altavista är så mycket längre än google!" Skojar du med mig, eller? Den sekund det tar att skriva "sta" hade jag kunnat göra så mycket med. Ve och fasa, vad ska jag göra utan denna sekund? Och förresten så har jag hört att google har gått med på att censurerar vissa sökord i Kina. Ha! Vad sa ni nu då?

- Melodifestivalen.
Varför måste man älska eller hata? Varför? Kan man inte få vara likgilltig mot Östen med restens "Ge mig en kaka till kaffet"? Vadå "ge mig", förresten? Gör din egen kaka, gubbfan! Kan man inte få tycka att det är lite pinsamt att Carola ställer upp igen? Men ändå tycka att det är lite spännande att höra om Hannah (glöm inte sista h:et för fan!) Graaf verkligen kan sjunga? Jag skiter ganska mycket i vem som vinner svenska uttagningen. Däremot i Europafinalen är det kul om Sverige vinner. För vinna är något som jag förstår mig på.

- Per Gessle/Gyllene Tider/Son of a plumber.
Jag vet inte om jag behöver gå närmare in på det här. Jag hatar honom. Jag hatar alla hans låtar. Jag hatar hans hår. Jag hatar (nästan) Halmstad bara för att. Jag förstår liksom inte.

- Pannkakor.
Är det frukost? Är det efterrätt? Är det en måltid? Det är liksom en smet som blandas och den blir det platt och man bränner alltid och det blir kladdigt i mitten och sen när man ska kastvända så går den sönder och allt blir skit. Och det är inte ens gott. När jag var liten så tyckte jag bättre om plättar. Men vad är skillnaden egentligen? Vad var det för sjuk djävel som gjorde pannkakorna mindre och kallade dem plättar? "Nu ska du få se på min nya uppfinning, Olle! Tadaaaa!" "Men, mamma... det är ju pannkakor, det har ju funnits sen 1765!" "Nej, nej, Olle, den är mindre. Jag kallar den "en liten plätt"!" "Plätt, säger du? Fy fan vad gott!" Jag gillar våfflor mer. Våfflor I do get. Pannkakor I do not!

Så. Om nu någon hade kunnat förklara alla dessa saker för mig hade det varit kanoners!

6 kommentarer:

jimmyroq sa...

Mycket som bubblade upp ur badvattnet där. Ett litet tips: http://www.av.com/

Se, ännu ett argument för AltaVista!

Att folk använder Google idag beror nog på att att AltaVista blev rejält omsprungen av Google någon gång runt 1999 eller så. Och jag tvivlar på att de flåsat ikapp?

Anonym sa...

vad hände med jenny? när blev hon så negativ? blir lite ledsen när du klankar ner på sånt som vi en gång haft gemensamt...

Anonym sa...

Bästa inlägget, jag känner ju igen mej!!
Kram

Jenny sa...

Jimmy: Äh, jag ska sprida av, så att folk inte kommer minnas google sen.

Pepe: Förlåt (till dig och mig) om jag verkar negativ. Det är jag verkligen inte, det är nog mer mitt sätt att skriva. Jag är fortfarande glad och vild, som du minns mig. Och, åh, vad jag saknar dig!!!

Miss E: Åh, vad kul! Kram!

Anonym sa...

Det där med att bada kan jag förstå om det är någorlunda stort, typ jacuzzi eller nåt annat där man kan ligga bekvämt. Men när man, som jag, ibland knycklar ihop sig i ett badkar som är 1,50, då är det fan inte avslappnande iaf.

Anonym sa...

Great work guys. Good stuff. I found lots of intresting things here. I will be back!
- jagjenny.blogspot.com 8
07 car civic honda
buy used car
car undefined used
used car bergen
used car oakland
used car greensboro
used car raleigh
used car killeen
used car vallejo
used car tacoma