05 oktober 2011

Den där om att skrämma någon till vila

Jag står på busshållplatsen och känner mig löjlig över att jag tänker att det är nu allt avgörs, det är nu jag möter ödet för mina nästa tre månaders icke vara. Det är tal om sjukskrivning igen.

Jag vill verkligen, verkligen inte bli sjukskriven i tre månader och det säger jag till överläkaren som möter mig. Hon tittar genom alla sina papper, på sin dator och alla provsvar. Säger att allt ser tipp topp ut, men att mitt blodtryck ligger på gränsen. Att hela min kropp kämpar nu, att det är jobbigt för njurar och lever och allt det är.

Och jag blir matt trött vill lägga mig i en hög och bara sova bort allt lägga mig i Stolte mannens famn och gråta tusenmilatårar. Men istället får jag en vecka till utan sjukskrivning, med löfte om att jag åker in akut om jag skulle må dåligt. Hon pratar om att sätta igång min förlossning för tidigt (kanske till och med så tidigt som i vecka trettio) om vila på soffan om att jag kan gå sönder om att Fimpen kan gå sönder om i värsta fall. Men! säger hon. Det är i värsta fall. Där är du inte ännu.

19 kommentarer:

inte skyldig sa...

Nej nej, nu tar du det lugnt! Åh vi måste ta hand om dig allihop. Bädda in dig o bomull som vi brukar säga nuförtin.

Emm sa...

Vila vila vila. Så.

Den där Jenny sa...

Ja, vila är typ det enda jag gör, förutom att jobba. Jobba - hem och lägga sig i sängen/på soffan och läsa. Får inte åka till Ikea, storhandla eller städa för Stolte mannen och tackar nej till alla roliga aktiviteter i höst.

Colombialiv sa...

Men halvtidssjukskrivning? Kan inte det vara ett alternativ? Halvtid som i jobba man-tis-halva ons och vara ledig resten?

Magpies at Sunrise sa...

åh, stackars dej! Det är så viktigt att ta kroppen på allvar, men allt kommer säkert gå bra!

Den där Jenny sa...

Eftersom alla mina andra tester är så bra så behöver jag egentligen inte sjukskrivas alls just nu. Plus att mitt blodtryck var högt även efter fyra veckors semester, så vi provar oss fram vecka för vecka och skulle det höjas kanske jag sjukskrivs på mindre procent än 100.

Och jag försöker ta på allvar, men det är så svårt att begränsa sig själv, när man mår så bra och inte känner av det alls.

bubbelbubbel sa...

Nu ska jag googla och rådfråga min allvetande kompis om vad du ska göra mot högt blodtryck. Det måste ju finnas en lösning. Du kan komma och bo i min kolonistuga? Där är det så tyst och lugnt att man hör sin egen tinnitus.

bubbelbubbel sa...

Ok. Googla inte. Det står ju allt möjligt där. Men det du ska tänka på är att det är jättevanligt under graviditeten att få högt blodtryck. Du är normal!

Det du kan göra är att tex minska på saltet och äta lågkolhydratkost. Och så ska du lyssna på din läkare. Och vila. Jag tror att du TROR du vilar när du vilar. Men jag tror du ska typ tänka att du ska vila så jäkla mycket att du får långtråkigt, typ lyssna på valljud och plingplongmusik medan du badar badkar. För jag tror du har massa tankar och oroar dig under ytan. Be Stolte Mannen boka in dig på en lång spahelg. Bo på hotell, gå runt i morgonrock, bada och lyssna på plingplong hela dagarna. Det tycker jag du ska göra.

egoistiska egon sa...

Det märks ändå på din blogg att du vilar = mkt mer inlägg. Det är bra! Både för dig och för oss. Hehe. Vi ska ta hand om dig i helgen. Lovar.

Ellinor sa...

Nu ska du få höra nått kul, jag med mina diskbråck ( 4!) så fick jag rådet att göra mindfullness och lyssna på avslappningsband.

Vill du ha en, för jag har en över som jag fick på sjukan. Vill du ha så kan jag skicka den till dig.
Då kan man få bättre värden.

Johanna sa...

Åh, jobbigt. Jag vet inte hur man vilar ner sitt höga blodtryck så kan itne komma med några tips om det, men jag skickar en kram i alla fall. Kanske hjälper den mot något, man kan ju alltid hoppas.

(Och allt kommer gå jättebra, "i värsta fall"-scenarierna är ju alltid superhemska, vad som helst hemskt är ju alltid en "möjlighet" liksom. Tänk inte på det där!)

Att vara någons fru sa...

Men åååh. Känner med dig <3

Miss Baglady sa...

Oj, hjälp. Vila vila vila. Och gör inget som du inte känner för. Och lyssna på vad läkaren säger, säger hon vila/sjukskrivning så gör så. Inget får riskera din eller barnets hälsa ju.

Emma sa...

Kanske pröva nån alternativmedicin...akupunktur?

MW sa...

Håller tummarna för att blodtrycket sjunker! Jag och Klemens ska ut och flyga i helgen och stundvis känner jag mig som ett dåligt preggo för det, fast BM sagt att det inte är någon fara.
Lugn aktivitet att göra i soffan: virka! Rekommenderar starkt.

Linnéa i Colorado sa...

ojoj... även om man mår dåligt av att "göra" inget alls så tänk att det är aktiv vila. För er! Gå ner i timmar kanske? Uh svårt!!

Den där Jenny sa...

Jag har faktiskt både delfinljud (eller om det är valsång) och sån där "andas långsamt" som jag bara somnar till. Men akupunktur - ska faktiskt kolla upp det! Det kanske går på friskvårdspeng från jobbet, så man får det gratis, till och med?

Känns som om mina dagar just nu är: jobba, gå hem, läsa tre timmar, sova. Tråk, tråk, men antagligen bra.

Och gå ner i timmar är ett alternativ, men just nu tyckte doktorn att jag mådde för bra.

Tusen tack för alla tips, läser alla och ÄLSKAR att ni hjälper mig. För det gör ni.

Jenny sa...

Gud vad jag älskar din blogg, det bara liksom kom över mig! Heja Jenny, heja Fimpen och stolte mannen. Åh!

viagra online pharmacy sa...

För att vara uppriktig de sätt som du uttrycker dina tankar och känslor på ditt inlägg att något vackert. Tack för att dela detta för att du inspirerar andra människor. Fortsätt med det goda arbetet tack!