10 oktober 2011

Den där om vad jag gillar

Saker jag gillar. För jag gillar en himla massa saker och just nu sitter jag och fryser på mitt kontor så jag behöver en sån här lista.


Mitt kontor, att jag har ett kontor. Man kan prata med någon i korridoren och säga men kom bort till mitt kontor! och inte till min plats, som på mitt förra jobb. Sen gillar jag att jag har visitkort också. Inte att de har stavat mitt efternamn fel, för det blir så krångligt när folk ska maila, men jag gillar att känna mig viktig med mitt visitkort, som jag kunde fått på olika språk, men missförstod och fick bara på svenska. Att folk är så jävla trevliga (medelålder 50 år kanske gör det, vad vet jag?) på min arbetsplats och när man frågar saker tycker de inte att man är dum i huvudet, utan mest att man är söt som en kanin ungefär.


När jag gick ner tio kilo för något år sedan (innan Stolte mannen blev min feeder och lagade gräddsås till allt) såg jag lite ut som en kanin.


Jag gillar att Inte skyldig och jag båda är små och pratar skånska. Jag gillar att min man kom hem helt regnvåt och lycklig från jobbet igår och vi hann hångla innan min bror kom hem från sin festhelg. Jag gillar att sova eftermiddagslur jag älskar att det heter -lur. Jag gillar sol och röda löv och att jag kan gå till jobbet på morgonen. Jag tycker om att mina kollegor från mitt förra jobb hör av sig och saknar mig. Jag gillar att att jag inte är kvar på mitt förra jobb, även om jag gillade det mer och att jag nu inte får chefa. Jag gillar tjockstrumpor och halsdukar och allt som är varmt, förutom när man bränner sig på gasspisen. Jag älskar blommor fast kanske mer kryddväxter och sån där höstluft som luktar speciellt, som om någon eldat ute och att jag kan rycka på axlarna och skylla på veden när jag inte får igång en vedbrasa.


Jag älskar handkräm som är bra och att jag är förståndig och köper handtvål som kostar tjugo kronor och inte den för hundratjugo, fast att jag är sugen. Fina fiskar och fiskar som är goda att äta. Åka på semester och resa. Mest att vara på resmålet, inte så mycket resandet. Gillar inte storbåtar och flygplan alls, men det borde vara inom parantes för den här listan ska ju handla om att gilla, inte ogilla. Gillar att jag tog med en ogillagrej på gillalistan. Jag älskar min blogg andras bloggar alla som kommenterar här. Jag ÄLSKAR alla som kommenterar här. Jag gillar post it-lappar humlor palmer kiwi kalendrar man får skriva för hand i fotoalbum att höra folk berätta hur de träffades storhandla färgen röd havet röda havet böcker böcker! frukostar ost vin Facebook min nya telefon e-mail från folk man inte träffat på länge.


Stolte mannen Stolte mannen Stolte mannen Stolte mannen Stolte mannen Stolte mannen Stolte mannen och att Stolte mannen och jag ska ha en bebis som heter Fimpen.


Jag gillar kramar och att min pappa alltid dubbelpussar mig på kinderna, så att ingen av kinderna blir avundsjuk. Att byar ute i världen ibland heter lustiga saker, att trafiken flyter på, att folk släpper fram ambulanser och brandbilar, när poliser är snälla. P3 Dokumentär. Att kunna slänga popcorn på tvn när SD är i rutan. Att försöka hålla inne en fjärt men inte lyckas och skratta högt åt det. Att ha bra träningsskor. Att bada och ibland tycka att det är för kallt i vattnet, men hoppa i ändå, för att jag är känd som en som inte är en badkruka. Jag gillar mig själv. Gamla tanter gamla gubbar. Tonåringar och mössor. Fast mössor inte lika mycket som halsdukar.


Jag gillar så himla mycket. Det gillar jag.

14 kommentarer:

nippertippa sa...

vad fint. jag gillar dig!

Johanna sa...

Å vad du är härlig!

Gillar väldigt många samma saker som du märkte jag. Och snackar du skånska alltså?! Det har jag inte föreställt mig att du gör, men gillart. Älskar skånska.

Emm sa...

Vi gillar mycket samma lika du och jag. Nu är jag ju som bekant ur kurs för tillfället. Men jag hoppas jag får gilla snart igen!

egoistiska egon sa...

Men åh vilket fint inlägg.

Petnoga sa...

Åh fint, jag skulle behöva göra ett sånt här inlägg också.

Emm sa...

Men. Jag glömde skriva att jag tycker det är ett himla fint inlägg!

Jenny sa...

Åh vilken bra lista!

inte skyldig sa...

Jag gillar dig!

Emmas Bokhylla sa...

Harlgit med en ordentligt Gilla-lista, alldeles for mycket ogilla dar ute for tillfallet.

Caroline sa...

En liten glad lista det dära.

Colombialiv sa...

Men underbart! Nu blev jag på lite bättre humör.

Den där Jenny sa...

Man behöver lite kärleksbombning när det är kallt ute!

Magpies at Sunrise sa...

Jag gillade verkligen det här inlägget! Och nu gillar du ju mej för att jag kommenterade och det är ju fint! :)

Tixe sa...

Gillar såna här listor!