14 september 2011

Den där om att jag åt köttfärssås från i går och tänkte gå och lägga mig nu

Det här med att ha Stolte mannens mamma som kompis på Facebook (grämer mig för att använda ordet svärmor. Det känns som om jag är Snövit då) är... speciellt. Hon är världens, världens bästa. Hon älskar mig och jag älskar henne. Hon är feminist så det förslår och det är meningen att hon ska vara pensionär men hon far runt mellan olika styrelseuppdrag, viger folk, är för evigt aktivt debatterade socialdemokrat och ja, en sån som man är skiträdd för i början.

Men på Facebook. Man får akta sig lite för vad man skriver och har man skrivit kuken i fittan spelar boll, och sånt man brukar göra så kan man antingen få förklara sig direkt på Facebook, eller nästa gång man kommer för att palla päron. Ironi flyger rakt förbi. Skämt likaså.

I går skrev jag att jag gick och la mig med Elin och la upp en bild på hennes debutroman. Det gick inte hem, kan jag meddela. Vilket kanske man kan förstå, antar att man inte vill att ens svärdotter (svärdotter är godkänt och inte lika Snövit) ska slicka fitta när hon gift sig med ens son och har ens barnbarn i magen.

Men DET VAR ETT SKÄMT. Min skämtgen blir tyglad. Jag får inget utlopp. Man kan inte unfrienda sin mans mamma, det går inte. Jag får bli tråkig helt enkelt. Bara skriva om mina sovvanor och vad jag äter till middag.

13 kommentarer:

Ella sa...

Filter. Jag säger bara filter! Man kan välja vilka som får - eller inte får - läsa ens uppdateringar. Jag har mina syskonbarn som vänner och censurerar en del för dem...

MissParker sa...

Säger ungefär samma som ovan.
Dvs när du vill publicera saker som du helst inte vill att hon ska se så välj pilen på dialogrutan, "anpassa" och skriv i henne på "Dölj detta från".
Ett sätt att komma runt, men jag förstår din problematik.

Colombialiv sa...

Säger ocksa, filter! Du är ju skitrolig pa FB, ju!

Anna sa...

Men, blockera henne från att se din status!? Min svärfar vill ha mig som vän på FB men det ignorerar jag totalt. Det är inte en mänsklig rättighet att få vara kompis med alla man vill på FB faktiskt!

Johanna sa...

Haha, snövit är verkligen rätta ordet, exakt så det låter.

Grymt att det finns filter, det har jag inte använt så mycket. Låter SMART! Känner att det kan vara dags att blocka vissa personer från vissa typer av inlägg.

Förresten låter din svärmor himla härlig, men jag förstår ju att du inte vill att hon ska läsa ALLT. Speciellt om hon inte förstår skämt. Mycket tråkigt att behöva stå till svars för ironin på familjemiddagen sen..hehe.

Linnéa i Colorado sa...

Ha ha ha! Oh vad roligt. Jag fick en kommentar av min svärmor (hon är en svärmor, det passar bra) att jag inte får skriva fuck på facebook... för hennes vänner kan se. hohoho

Att vara någons fru sa...

Ha ha ha ha ha jag döööör! Jag är nog lite kär i dig faktiskt.

MW sa...

Jag tycker uttrycket "blivit tjock av den vita såsen" är roligt. Maken skäms dock och tror inte att folk förstår min typ av humor. Fast på fejjan har jag inte gått ut med att jag är gravid ens så.. Men trist att behöva lägga band på sig för att andra inte har humor.

Den där Jenny sa...

Men det känns ju så hemskt att blocka henne. But then again - då kan jag skriva kuk och fitta igen.

Linda sa...

Filtrera henne, inte blockera. Din rättighet att få vara dig själv utan att måsta stå till svars, faktiskt.

Ella sa...

Ja, blockera är kanske lite väl drastiskt. Men med filter kan man göra så att svärmor (eller mamma eller grannen) får läsa "Idag har vi ätit wallenbergare. Åh så gott", men inte "Tänk så tokigt att man säger att man har dammsugat golvet, men sugit av sin karl." :-) Väldigt praktiskt. Och den som är bortfiltrerad behöver inte känna sig åsidosatt heller, eftersom de ändå får läsa en del av det man skriver. Miket bra.

Elin sa...

Jag fnissade gott åt kommentaren och tänkte "det där är nog hennes svärmor".

Elin sa...

För övrigt har jag en vän med stressigt jobb, treåring hemma och make som ibland får lite nog av kraven på att orka med allt och pyser ut frustrationen på Facebook i stil med "orkar inte mer just nu!". Varje gång är hennes svärmor där och skriver "vad menar du? älskar du inte min son och mitt barnbarn? känner du inte glädjen i livet över att ha dessa två?" eller liknande. Tycker så förfärligt synd om henne.