13 september 2011

Den där om att må bra

Jag går in genom dörrarna och är en av de som svarar ja när finlandssvenskan i receptionen frågar om jag varit där tidigare. Får vänta i väntrummet med alla par och plötsligt slår det mig att de kanske tror att jag inte har någon att ta med hit, någon partner. De kanske tror att jag är all by myself och tanken borde få mig att axelrycka, men det känns ont.

Jag har åkt in på en akuttid till specialistvård för gravida, alla vi som inte tar det så lugnt som vi borde. Alla vi som har kroppar som motarbetar våra graviditeter. Jag trodde att jag skulle få problem med min kropp, att jag skulle få svårt att gå, eller så där, men stress? Jag som alltid fått höra att jag är lugnast i universum. De här senaste dagarna har inte varit oo-de-lally, oo-de-lally, hoppsan, vilken dag! utan mer samtal med chefen inför en eventuell sjukskrivning, regn, hat från bloggvärldens östra hörn, skit och alla hans systrar. Stolte mannen har svansat runt mig och mina vänner har pratat om att bädda in mig i bomull.

Tre läkare ögonbrynsdiskuterar och kommer till slut fram till att mitt blodtryck trots allt är okej. Mitt blod ser okej ut. Jag har kissat i ett litet rör, mitt urin ser okej ut. De sjukskriver mig inte, men hotar med medicin om mitt blodtryck är högt på återkontroll torsdag.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Var rädd om dig, fina.

egoistiska egon sa...

Kram fina du! Kram kram kram! Säg om jag kan göra ngt.

Colombialiv sa...

Å! Ta hand om dig, var rädd om dig och Fimpen snälla du.

Stora kramar!

Johanna sa...

Ja men precis: Ta hand om dig och var rädd om dig! Men det gör du såklart. Men unna dig också att ta det lite lugnt, inte så att det blir tråkigt såklart, men så att du inte pressar dig liksom. Så himla lätt att man gör det ju.

Kram!

Den där Jenny sa...

Jag jobbar på det där med att lägga mig på soffan, fötterna högt, låta Stolte mannen städa, diska, tvätta. Det är svårt, så jävla svårt...

Emm sa...

Har nyligen börjat läsa här. Tycker mycket om din blogg. Jag brukar inte kommentera men nu känner jag att jag vill säga, ta hand om dig.

Miss Baglady sa...

Men du, man inte stressa nu. Ta det lugnt etc. Vila och gå hem tidigt och göra bra saker. Passa på.

Haren sa...

Du måste ta det lugnt och fint nu. Förresten hittade jag ett bokpaket till dig längst inne i garderoben som jag visst inte skickat när jag letade efter en resväska! Skicka din nya adress på Fb, så kommer lite soffunderhållning på posten.

Cim sa...

Lugna leken börjar nu!