01 september 2011

Den där om första dagen på jobbet

Jag kommer dit med andan i halsen, prick. Det tar tydligen trettio minuter att gå om man är gravid och får håll och blir andfådd. En kvart om man inte är gravid och är vid god vigör (ja, jag har provgått). Jag tar i hand och träffar nya kollegor och en så du är gravid? och jag nä, jag har en fotboll innanför tröjan. Redan i hamn, folk!

Jag får eget kontor och egen telefon och egen dator och det är tufft. Sen har jag möte med högsta chef, får läsa styrningsprotokoll, lunch i tre timmar för att jag inte fattar vad jag ska göra och min dator är inte levererad ännu. Det är citronte, som är grönt, för det finns ingen mjölk och jag vill inte koffeina ihjäl Fimpen. Det är jaha... och det är många långa diskussioner om politik och fackförbund.

Klockan tre blir jag hemskickad lite snopen. Det är flummigt och det är slappt. Inga scheman och inget uppstyrt. Jag drivs av scheman och uppstyrt, vet inte hur jag ska förhålla mig till denna nya situation, men tänker att jag ska bara jobba i fyra månader, sen vara ledig. "Ledig". Sen ska jag komma tillbaka och bli chef.

8 kommentarer:

Matilda sa...

Du, det kommer att gå super. Jag känner det på mig. Du är super, så det är klart det gör det.

egoistiska egon sa...

Det kommer bli fantastiskt bra! Första dagen är alltid konstig.

Johanna sa...

Exakt, första dagen är ALLTID konstig. Alltid. Det kommer att bli skitbra.

Miss Baglady sa...

Bra med sånna ambitioner, helt rätt. Du kommer att göra success.

Maggan sa...

Håller med övriga.

Linda sa...

Älskar; "Ledig". Sen ska jag komma tillbaka och bli chef.
Det här kommer att bli skitbra!

Att vara någons fru sa...

Ha ha det är rätt!Komma tillbaka och bli chef och ta över världen. 4 månader är ju ingen tid, det kan man spendera med att dricka grönt te.

Den där Jenny sa...

Alltså. Vi kan väl säga så här - de första veckorna blir lite märkliga? Sen blir det vanligt, sen blir jag "ledig" och SEN blir jag chef!