24 september 2011

Den där om ett fult hem utan PMS

Nu när jag är gravid så har jag inga arga PMS-attacker längre. Mitt humör är lent som en motorväg, det sticker inte ut på något håll alls, utom möjligen ibland i trötthetskurvorna. Så var det i alla fall fram tills jag kom på att vår lägenhet är skitful.

Vårt badrum behöver renoveras. Vårt kök målas om. En bokhylla byggas. Tavlor hängas upp. Och eftersom det här är Lägenheten så måste allt bli perfekt.

Jag började med ett litet projekt i hallen som hade väntat i flera månader för att Stolte mannen inte hade godkänt det. Han tycker att det är onödigt att borra i väggar där man kan hamra in fula djävla vita spikar (vad nu sådana heter). Så en kväll fick jag nog och spikade upp alla tavlor med de vita djävla spikarna. Sen kom han hem, tittade på det och innan han hann säga något så fräste jag att jag visste att det var skitfult.

Jag tror att jag är lite allergisk mot fula halvlösningar efter att ha levt med en pappa som gjort allt själv. Kaklat badrummet. Gått ut ur badrummet och nu har jag kaklat! så är det klart, billigt, men helt snett.

Idag har vi hängt upp bröllopstavlor i sovrummet (som har väntat i ungefär ett år). Vi kan väl säga att det är ungefär samma visa där. Det är inte snyggt, men nu är det uppe i alla fall.

3 kommentarer:

Cim sa...

För ca två år sedan fick jag spel på vår lägenhet! Eftersom vi aldrig har behövt renovera något, var det som om vi inte hade tänkt igenom hur vi egentligen ville ha det - halvlösningar rumlade runt i en vild blandning med vackra saker utan funktion och fula saker som var jävligt funktionella! Så. Listor skrevs, saker kastades ut, planer utarbetades, inköp gjordes. Och se! Även om vi inte är färdiga (för det blir man väl aldrig) är lyan mer hel än halv!

Den där Jenny sa...

Grejen med vår lägenhet är att den behöver pengar. Vi vet hur vi vill ha det, men har inte råd att göra det som behövs.

Vendela sa...

Hejsan,
trots att kaklet sitter litet snett skulle det vara fint att se det. Övning ger färdighet och man kan inte vara proffs direkt! Det skulle vara väldigt roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela