Alltså jag gör ju det där (utom vitvinsvinäger, ska testa!), men oftast blir det... inte som när mamma gjorde det när man var liten.
Och klänningen: den officiella historien är att jag blev gravid och inte kunde sy-prova-sy-prova. Den inofficiella och sanna är att jag inte vågar sy ihop den, för jag är rädd att den ska bli jätteful.
Åh, herre Gud, vad har vi gjort? Vi har köpt ett hus på landet, det är vad vi har gjort. Från Sveriges största stad till landet som inte ens har någon by-adress utan på Hemnet stod som "landet, landet". Utan kunskap alls och med någon konstig tanke om att min farfar var bonde och min morfar trädgårdsmästare så det borde flyta i blodet.
Stolte mannen: HAN, med vetehår, som får mig att göra saker jag aldrig tidigare trott att jag kunnat. Pojkvännen som blev sambon som blev fästmannen som blev han jag faktiskt gifte mig med (bloggen vi (mest jag) skrev i inför bröllopet hittar ni här).
Fimpen: Bebis född med akut kejsarsnitt den 26 december 2011, tre veckor för tidigt, på grund av havandeskapsförgiftning.
Lillebror: Färdigpluggad i Uppsala, som var inneboende i vår lägenhet, i vardagsrummet. Sökte jobb och egen lägenhet. Bor nu i egen lägenhet, har fått jobb. Hallefuckinglulja!
Bubblan: Får representera bästa vännerna. Vi fnissar som om vi vore fem år igen, när vi ses.
8 kommentarer:
Mjöl? Annars skulle jag nog säga: Lallersteds på burk. Mumma.
Vitvinsvinäger, det är hemligheten. Lite syra i gör susen!
Annars undrar jag hur det gick med klänningen du sprättade upp för att använda som mönster. Jag har tappat bort hur det gick...
Grädde!!
Alltså jag gör ju det där (utom vitvinsvinäger, ska testa!), men oftast blir det... inte som när mamma gjorde det när man var liten.
Och klänningen: den officiella historien är att jag blev gravid och inte kunde sy-prova-sy-prova. Den inofficiella och sanna är att jag inte vågar sy ihop den, för jag är rädd att den ska bli jätteful.
Ta bara pyttelite! Det ska inte smaka, bara bryta av. Blire det för mycket så balansera upp med socker eller honung. Lycka till!
Följer varje såsord du skriver Linda!
Sås:
Vispgrädde
Citron/Lime eller creme fraiche
Honung/Socker/Sirap
Salt och buljong (alltid grönsaksbuljong)
Sedan valfri fond eller krydda av det du ska ha till: svamp, köttfond, persilja etc etc. (Detta görs först, vispgrädde osv hälls över.)
Vill du ha såsen tjock, använd potatisvatten eller mjöl (som du först blandar med vätska annars blir det äckliga klumpar).
Plus eventuella kryddor såsom t ex curry.
Mvh
Såsälskaren
Tack såsälskaren! En söndag borde jag ställa mig och göra sås hela dagen. Övning ger färdighet, och allt det där.
Skicka en kommentar