21 mars 2006

Den där om Fröken Freivalds

Att inte skriva om Freivalds avgång, som blivande statsvetare, vore ju kanske en ganska stor miss. Så därför:

Regering och (framför allt) riksdag ska representera folket. Om en majoritet av folket vill att Freivald ska avgå ska Freivald avgå. Hade hon själv fått välja så hade hon nog suttit kvar tills hon trillat av pinn. Som alla andra. (Och eftersom jag tydligen ska vara miljöpartist, så kan jag ju här meddela att den enda jag vet som själv sagt att han ska avgå, så att nytt blod kommer in, är Gustav Fridolin).

Enligt Dagens Nyheters nätbilaga tycker 85% av de som röstat att det var rätt av Freivalds att avgå. För sådana här nätundersökningar är ju så trovärdiga.

Efter tsunamin var det väldigt lägligt att ha en syndabock att skylla allt på och eftersom det är svårt att lägga sin ilska på havet och naturen blev Freivalds ett lämpligt mål.

Jag är ingen socialdemokrat. Jag är inte objektiv. Jag har aldrig gillat Persson. Dock kan jag inte låta bli att hålla med signaturen "Drevet" på Aftonbladet som, med felstavningar, skriver:

"Läste igår på webben om två lodjur som hade förföljts med snöscootrar och sedan , när de hade stupat av utmattning, kallblodigt körts över och massakrerats. Trots att jag inte eg. gillar Freiwalds, kan jag inte låta bli att dra en parallell till dagens händelser med F:s avgång!"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heja Gustav!

Jenny sa...

BG: Ohnej! Du känner mig. Det jag inte gör bra gör jag inte. Och jag skulle inte göra en sådan blogg bra.