19 maj 2006

Den där om att biblioteket har förbannat många böcker

Människokroppen kommer aldrig sluta fascinera mig. Och de där, som är samhällsvetare, som jag, förstår inte hur jag menar och vill inte diskutera och kan inte ge svar.

Jag känner så få biologer och sådana där nördmänniskor som kan ge mig svar. Så jag ska börja läsa Darwin och Dawkin och Maynard och von Frisch och hur hänger allt ihop och är universum verkligen oändligt och vad är oändligt och varför gör jag såhär och varför gör han sådär och varför blir bladen gula och hur och varför och när och var och jag blir så djävla irriterad när jag inte förstår!

Det jag inte hänger med i nu är att han snart kommer vara borta. Jag kommer vara på andra sidan jorden. Varför är det när folk försvinner som man kommer på att man gillar dem? Varför är det så? Varför fungerar man så?

4 kommentarer:

Jimmyroq sa...

....men! Du har ju din allvetande skräphög och orakel som kan svara på allt som har med evolution (och lite till) att göra! Fast klart du ska läsa lite Dawkins, han är fantastiskt duktig på att skriva intresseväckande och så man förstår.

Och det sista har med gräset-grönare-paradoxen att göra tror jag. Kanske rentav det som skapar rastlösheten.

Lena sa...

Den del av min kropp jag tycker allra bäst om är nog immunförsvaret. Det är så himla coolt. Om du hittar en bok om immunförsvaret så rekommenderar jag dig att läsa den. Inte en tråkig översiktlig bok om AIDS och MS utan en detaljerad bok som handlar om hur allting fungerar när det fungerar som det ska. Varje gång du flyttar till en ny del av världen, eller hånglar upp en ny människa, så kan du tänka på hur mycket nya spännande organismer dit immunförsvar lär sig hantera och hur. Det är nästan en anledning i sig att resa runt. Att passa på att utsätta immunförsvaret för mycket så att det blir kunnigare och kunnigare.

Lina sa...

jag håller på att dö i baksmälla och ont i fötterna mentalitet. Hockey ikväll... Är i sthlm hela sommaren, logga in på MSN får du mitt nummer så hänger vi! Dricker Vodka och löser världsproblemen!

Jenny sa...

Jimmy: Jag vet, Dawkin och jag har gått och sniffat på varandra några år. Och det där med det gröna gräset - varför är det så då? Va?

Wettergren: Ja! Immunförsvaret! Fy tusan, vad intressant. Tack för tipset. Hela kroppen är som ett enda stort tivoli. Jag vill lära mig allt!