01 januari 2011

Den där om att redan planera sommarsemestern

Tips, ge mig tips!

2011 ska ju bli resans år, hade jag tänkt. Har alltid älskat att resa, men gör det mindre än jag vill. Som det ser ut nu har jag följande inbokat: London i januari, Dublin i juni, St Petersburg i sommar. Dock måste Stolte mannen och jag åka på solsemester i sommar också. En eller två veckor. Var åker man? Vi tänker Kap Verde, Oman, eller liknande. Ibland går jag lite bananas i huvudet och tänker Tokyo eller Sydafrika, men vi ska helst ha råd med det . Inte för långt bort, inte Europa. Var åker vi, folk?

7 kommentarer:

Johan sa...

"Vi tänker Kap Verde, Oman, eller liknande". Kan du utveckla det där? Oman och Kap Verde liknar inte varandra ett dugg (förutom möjligen avståndsmässigt från Sverige); att komma med ett tredje "liknande" förslag är därför omöjligt.

Lägg fram några nämnare som måste finnas på destinationen och några som bör och några som inte bör, så kan vi lättare vaska fram något.

Jenny sa...

Ja, alltså grejen är ju lite att vi inte har så stor koll alls just nu. Vi vill ha typ det avståndet, sol, inte stad utan mer strand, men gärna kombinera strand med stad.

Jenny sa...

Fast nu tänker jag att det nog är ohyggligt varmt i länder med det avståndet på sommaren.

josefin sa...

Hejhej,
jag växte upp i Oman lite och kan meddela att nä, åk inte på sommarsemester dit. Det är över 40 grader hela tiden, ofta över 45, ibland över 50. Det är världens finaste lilla land, men åk på vintersemester dit istället. Vinterhalvåret har en stadigt fin temperatur mellan 25-35 och monsunregn från centralafrika sveper in över stan (om det är Salalah och inte Musqat ni funderar på) och regnar ner i bergen (obs inga moln i själva stan utan konstant soligt, molnen är i bergen) och skapar gröönt och lummigt och fint mitt i öknen (vilket jag nu inser inte är jätteimponerande om man jämför med grönt och lummigt sverige, utan snarare är lite växter och typ gräs, men ändock, skitfint om man är van vid öken öken öken. okej, jätteonödig info här.)

Har svävat ut, men kort sagt:
Åk till Oman! Men gör det inte, inte, inte som sommarsemester för då kommer ni avlida.

MVH trogen läsare som aldrig kommenterar.

Jenny sa...

Oman - tagit bort från sommarsemesterlistan! Misstänkte att det var så. Har nu börjat fundera på Montenegro istället. Synd att sommaren är så långt bort!

Lisa sa...

Men Palma är ju självklart!
Eller Barcelona :)

Sol + Strand + Stad!
<3

Lfthmn sa...

Jag har länge sneglat på Marrakech eftersom Norwegian flyger billigt dit (i alla fall från Köpenhamn), det verkar vara riktigt häftigt, kul shopping, rolig mat, fina hotell. Men jag har inte VARIT där så jag vet inte om jag vågar rekommendera. Det ligger på min lista i alla fall :-)