31 januari 2011

Den där om göra det enkelt en måndagskväll

1. Hur länge har du bloggat?
Sedan oktober 2005. Då hade mitt ex tjatat på mig i ungefär ett halvår att jag skulle börja. Fast han var inte mitt ex då utan vi hade paus i vårt förhållande och eftersom han inte fick ringa mig ville han kunna läsa om hur jag mådde. Jag skaffade fem katter, dumpade honom och fortsatte skriva.

2. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Väldigt många. För många. Vissa hinner jag bara skumma, mina favoriter läser jag och kommenterar för lite. Vissa helger kan jag sätta mig framför datorn på söndagskvällen och ha 200 olästa inlägg.


3. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar?
I princip alla, utom några musikbloggar.

4.Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Vi pratar inte om sådant. Några få vänner läser min blogg. Ingen i min familj och inte Stolte mannen. Den jag är på nätet är inte alltid samma som i verkliga livet. När jag träffar de kompisar som läser här vill jag leva det riktiga livet, utanför nätet.

5. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs gränsen hela tiden?
Nej. Nej. Jag har alltid varit brutalt ärlig. Ni har fått följa med när jag gjorde slut med M. Ni fick följa med när min farfar dog, när jag och Stolte mannen gjorde abort. När jag träffade Stolte mannen. Ni får hela mig.

6. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag bloggar inte för bekräftelse men hade inte bloggat utan den.

7. Har du träffat folk i IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dom via bloggen?
Hänger regelbundet med Kulturtanten, Inte skyldig, Stambyte, Egon. Mer sällan med Kom ut ikväll, Linn, Å. Har träffat Ania, Elin, Luna, Emma, Liftaren, Inte nu kanske sen, Knut och kofta. Eric (Det ljuva livet) och jag har gemensamma vänner. Ja, och bokhororna på event. Fast alla har jag ju inte träffat genom bloggen.

8. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Nej. Däremot är det skadligt för allmänheten att vissa personer bloggar.

9. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Tar för mycket tid. Väldigt, väldigt mycket tid ibland. Sen har jag varit med om en del som jag inte velat vara med om. Blivit förföljd, fått hotfulla kommentarer, fått taskiga kommentarer, kommentarer som fått mig att gråta. Blivit uppringd av Aftonbladet ett tjugotal gånger på en dag. Vägrat svara. Polisanmält och gormat. Nu har det lugnat ner sig, men jag får ändå en klump i magen varje gång jag får en anonym kommentar.

10. Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Vi får se. Jag säger aldrig aldrig och aldrig alltid.

4 kommentarer:

när det börjar sa...

Men åh! Du hänger med precis alla av de som jag räknar som favoritbloggar. Jag blir stum. Och inte egentligen förvånad. Men ändå förvånad. Hade inte ens kolla att ni bor i ungefär samma delar av Sverige. Tufft!

Linnéa i Alabama sa...

Men nu blir jag nyfiken? Why ringde aftonbladet? Jag gillar din blogg. Mycket!

Den där Jenny sa...

Jag är mycket nöjd med mitt umgänge!

Och Aftonbladet har hört av sig vid lite olika gånger, alltid bloggrelaterat. Den där de ringde väldigt många gånger handlade det om en annan artikel jag varit med i, och under den perioden var jag hotad av en av mina bloggläsare.

It´s all about me sa...

Kul att du hittade listan hos mig och gjorde en likadan! :)