29 maj 2007

Den där om att flytta in

Han väckte mig klockan halv åtta genom att smeka mig över kinden och pussa mig väldigt lätt på munnen. Jag gnydde det där morgonljudet som alla verkar tycka är så sött och vände mig om. Han gav sig inte. Kinden igen. Kinden. Näsan. Munnen. Kinden. Jag öppnade ett öga och det är ju så tidigt?. Verkar som om han varit vaken länge, kanske hela natten, sett mig sova.

Nu sitter han bredvid mig, tittar längtansfullt ut genom fönstret. Lämnade inte mig ifred, fast att jag drog täcket över huvudet. Somnade om. Han måste ha tagit sig ut i vardagsrummet själv, suttit och funderat. Var där när jag kom upp. Jag log och kaffe?. Inget svar.

Han har flyttat in. Men vill ut. Jag frågar om han inte vill gå? Det vill han inte. Sitta bredvid mig och titta på när jag skriver. Smek på handen. Ut i köket, följa efter mig. Ständig blick ut genom fönstret. Lille vän, är du säker? Det verkar så.

Handen. Armen. Magen. Handen. Armen. Magen. Lille vän är du säker? Det verkar så. Inte ens när jag öppnar fönstret och försöker fånga honom med ett glas. Det är som om han skakar på huvudet. Skakar på hela kroppen och blir sur. Vill stanna. Är säker.

10 kommentarer:

Anonym sa...

ta det försiktigt med pojken...

Anonym sa...

For A,
u got mail on hotmail.
L

Jenny sa...

Johannes: Alltid. Minns när jag bodde med M och det var en annan fluga som flyttat in hos oss. En dag råkade M ha ihjäl den. Jag blev skitsur på honom. Men det var andra tiden, annan värld.

Å sa...

Åh, jag visste att det var en fluga...

Puss på dig och på flugan!

Anonym sa...

du skriver så vackert o fult så levande o dött o det är helt jävla fantastiskt att läsa varendaste gång!

Maria. sa...

Å, vad jag har saknat dig (och dina bloggar)! Nu var det Hoggen som tipsade. Tack, Hoggen!

Swede Hurt sa...

och snart flyger världen sin kos, och jag sitter här ensam igen, i en annan lägenhet, i en annan värld, varför är det så svårt att snanna på en plats??

Anonym sa...

Tänker inte ens låtsas att jag fattade att det var en fluga för det gjorde jag inte...

Jag fick en helt underbar sommarbild i huvudet när jag läste. Förälskelse är (bland annat...) att ligga och titta på ens älskade som sover.

MZ

Chris sa...

tänkte först det var en harskrank. -krank? hur som, fint.

Jenny sa...

Å: Pussar är fint!

J: Åh, tack fina!

Fyrkanten: Tror att jag har lagt ihop två och två och vet vem du är. Kul att du hittade hit!

Inte som alla andra: Kanske för att vissa inte är som alla andra, lite sådär speciella.

MZ: Det var lite meningen, lite påtänkt.

Chistina: Ah. Tack, vackra!