03 maj 2007

Den där om citrondoftande färsk grön sparris med rökt lax och rostade pinjenötter

Å och jag pratar om mat och om hur djävla tråkigt det är. Sju dagar i veckan. Hitta på något att göra. Varje dag. Och detta är bara början. Jag har minst 12,775 rätter till att tänka ut i mitt liv. Och då har jag ändå räknat med att äta ute en hel del av de där dagarna. Jag misstänker att det kommer bli en hel del morotslasagne och potatispurjosoppa.

Jag har skjutit på att gå och handla i nästan en hel vecka nu. Jag är uppe i gröt två gånger om dagen. Men nu är mjölkfaen slut, så nu måste jag. Hitta på.

Går in på tasteline.se, som egentligen är .com, och söker recept. Spröda tartletter med ricotta, fetaost och soltorkade tomater. Citrondoftande färsk grön sparris med rökt lax och rostade pinjenötter. Ljummen sallad med saffrans- och vitlöksrostade musslor och belugalinser. Ehum, ja tack, ge mig lite ork och pengar.

Trycker i "billigt" och "nyttigt". Tänker att nu kommer det bli den perfekta maten. Den där jag kommer att älska, äta sju dagar i veckan och tipsa för alla.

Jag får upp coleslaw.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kom ihåg att nudlar inte är så dumt mellan grötvarven heller! :)

Haren sa...

Coleslaw... Till allt tycker dom om på det där öriket i väster. Och jag får kväljningar vid blotta tanken.

Å sa...

Jag tror jag älskar dig. Nu fick du mig att skratta så att jag sprutade ut blåbärssmoothie över hela bildskärmen. Och det händer inte ofta...

Anonym sa...

JAG HATAR ATT KOMMA PÅ MATRÄTTER! FYFAN!

Anonym sa...

:D Jag kan verkligen sympatisera med det där. Ibland önskar jag att man bara kunde prenumerera på någon sorts näringskapslar som kom hem i brevlådan, en dagsranson per dag. Det känns oftast som ett oerhört slöseri med tid och energi att fundera ut vad man ska äta, införskaffa råvaror, bereda maten och sist men inte minst äta den. För att inte tala om förvaringen av resterna och den tråkiga uppgiften att äta dem.

Att komma på maträtter associerar jag däremot till något helt annat. Better leave that one alone...

Hasse sa...

Din blogg är verkligen bäst!
Alltid så jäkla snyggt formulerat - från sorg till skratt-så-att-man-får-kaffe-genom-näsan. Tack!

egoistiska egon sa...

bli sambo, skaffa större kylskåp, bo nära en gigantisk mataffär, skaffa frys. jag har kämpat i sex år, ÄNTLIGEN känns det här med mat lite lajbans.

Jenny sa...

Anonym: Tyvärr för mycket hälsotänk i min skalle för det. Men fullkornspasta och kerre? Okej.

Haren: Tror bara jag ätit det en gång.Minns inte om jag gillade.

Å: Kärlek och älsk välkomnas. Sprut inte lika mycket, hoppas det gick att städa bort!

Anonym: I know. Tråkigast ever.

Alexander: Näringskapslar hade lätt blivit tråkigast i stan, men kanske bättre ändå. Kanske bara några gånger/vecka, resten av dagarna, typ lördag, kalvstek.

Hasse: Tack snällaste, ord värmer.

Egon: Jag kan få flytta in till er. Jag kan stå för att köpa vinet, inte göra så mycket ljud från mig.

egoistiska egon sa...

alltså, det skulle ju bli helt perfekt. jag har redan en liknande vän, som alltid kommer hit med vin. men hon kan ju inte komma VARJE dag liksom. you perfect complement.

Jenny sa...

Jag kan vara som en tyst liten möbel. Tassa omkring och se blid ut.